Тогаш не се секирај, за една недела ќе почнат да те следат почесто. Ти верувам, исцрпувачко е..ама ајде за некоја недела и ќе помине.
Според мене мислам немаш мака, следам жени на инстаграм, баш една прееска ја гледав 38 недела вежба на такво ко орбитрек, а плус шо вежбаше јога цело време..и не било како него нозете горе главата доле исто како свеќата само обратно. Ако го вежбаш како нормално да се движиш по улица немаш гајле, тоа ти е исто какп да си пешачела.
zdravo na site jas sum nova tuka pa bi sakala da prasam bremena sum veke 1 mesec ama sega mi se pojavija nekoj bolki okolu papokot kako grcevi se pocnuva da me plasi iskreno zbae li nekoj nesto za toa mu se ima li sluceno?
@Enci200 исто и кај мене стана стана таков исцедокот,д-рот рече дека е нормален,се додека не менува боја и не пече/чеша или мириса лошо. Болката доле е исто нормална,ми се појави како очекувачки симптом на апликацијата.Се вика SPD(symhysis pubic disfunction),или притисок на лигаментите во пелвичната зона.Логично и очекувачки,овој период стомакот нагло расте и натежнува. @Sexybaby86 врзи зрна бибер и ракија на крпа преку грлото.Тоа ми текна како најделотворно,да бидеш во топ форма за најлудата ноќ во годината @Starlič не форсирај,знае бебе кога да излезе,сака да фати 2020та
Жени како што ве читам за килажата на бебињата јас немам појма моето колку тежи и колку е големко. Пред месец кога го правев последниот скрининг рече околу 42 цм и велам колку тежи, па ми вели отприлика околу 1200 до 1500 грама. А бев 31+ недела. Значи јас ако не го прашав немаше ни да ми каже. Сега одам на секои две недели за цтг и кога ме прегледува вагинално, брка и он рака и проверува само дали е горе бебето или доле, плодова вода, дали да викам брза помош ако пукне водењак. Никаков цервикс никакви чуда. После на ехо ќе ме ѕирне кратко некоја слика ќе ми даде, ќе каже како е завртено бебето и тоа е тоа. Никакво мерење А бебе прета на сите можни страни И немам појма сега која положба ја има. Стомак ми се прави како јајце, удира странично, па у јајници, доле у срамна коска осеќам удари. Насекаде. Од пред некој ден ме фатија киселини сега за сега кратко траат.
moe moslenje e da ne odis cesto na vaginalen pregled ostaj sto e ne ugodno (grozno) pa moze da dojde i do problemi sto ako ti pukne vodenjakot a uste imas vreme do poragaj ako ubavo procitav pozdrav
@dunika Не сакам ни јас да форсирам, ама страв ми е да не морам царски ако не сака да излезе. Прееска Др. Ми спомна нешто као демек да барам доктор за провокација побрзо да завршиме. Ама после прегледот ништо не ми кажа, ваљда ќе чекаме уште малку. Иначе џабе чека Нова Година не давале телевизор, хахаха само штедна книшка
не е работата јас кога сакам да одам, туку како ти велат такаќе правиш. Плус мора на секоја комтрола да прави вагиналњн преглед бидејки ја мери пх бредноста на вагината, а тоа бркање мене воопшто не ми е непријатно, ништо не осеќам. Со едната рака ме притиска под реброто, од каде што почнува стомакот, а со другата брка и одеќа дали бебето е горе или доле поставено. Водењак не пука пд вагинален преглед. Ако е така не смееме да имаме ни односи. @Starlič и јас ич нејќам царски, ама како ќе дојде така ќе раѓаме. Иначе на сликичките нема никакви мерења пише само дата на преглед и која недела и некои си таму шифри. Плус последниот пат ми даде цд со сите слики и клипови од ехото, и си гледам како мрда како цица прст како се смее кога сме веќе кај мерењата, сошто ви мерат цервикс?? Иматнекој алат , метро или на ехо со сонда???
Баш денеска зборев со другарка што има родено 2 деца и ми рече оваа вежба многу и помогнала, само ми рече кога клекнувала давала напон. Јас не би ризикувала до толку ама вежбата можеш да ја пробаш.
Каква ви е болката доле бе луѓе? И мене ме боли овие денови како да имам модреница така се осеќам и на допир само ме боли некако баш и тоа од едната страна само...
Ах,не е таква,мислам не на допир.Збориме за онаа лигаментна,внатрешна болка,која се јавува при крај на 2ро тромесечие и треба/може да следи до крај.Повремена е,не е страшна,онака ко струја да пецка,во пределот на пубичната коска,вагината поточно. До кај 20та недела чинам беше постранична,од ширењето на матката,а понатака станува централна,од тежината) Ама објаснив Мене моментално ме мачат колковите навечер,од друго греота е да се жалам.Ама,се за бебка
Мешки јас се породив.. Дојде бебуш 3040 грама, 50 цм долг. Коса за фризура. Природно се породив ама со 300 маки. 3 провокации примив, 10 души околу мене измачив. Ви посакувам да поминете полесно од мене на сите .