@Cherry333 Честитки мајка. Нека е живо и здраво синчето, големо да расне. А тебе ти посакувам врзо да се опоравиш.
Мене матичниот исто така, со рака проверува секој месец, не боли ништо и само ќе ми рече добро е, евентуално затворено и тоа е. Исто никогаш не ми кажал должина на цервикс, си велам веројатно нема потреба да ме замара и затоа. А тој што ми го правеше вториот скрининг, беше феноменален и пак кај него ќе одам за 2-3 недели. Па може ќе го прашам за должината на цервиксот, ако му се гледа преку ехо.
I kaj mene isto sekogas so raka pregled i ph ke kaze sto kako e,i isto so sonda merese sekoj pregled ama ne mi kazuvase kolku e cerviksot sto kako , a sega na posledniot pregled sto go imav vo 36 nedela mi bese mi rece samo cerviksot e skraten.Si merat tie ama vajda ako se e okej ne te zamaraat so brojki i slicno.
Секогаш од дозгора ме гледа, сонда не користи. Исто и со сонда ли кажува дали е омњкнато грлото на матката? Да, и јас не знам Зошто ги боли тој вагинален лреглед?? Па ваљда веќе во девети месец не е страшно ако е скратен цервиксот?! а како ве проверуват вагинално, шо ви прават? Како проверуват дали е меко грлото? @Cherry333 честитки, да сте живи и здрави. @Starlič не се замарај толку многу, јас ќерками 10 дена ја надносив над термин, и плус никакви болки немав, тотално ништо, со провокација ме породија. Ако не е спремно бебето нема да излегува. Сега веќе ептен ако касни, на сила ќе го вадат.