Мене во 7-8ма недела завршија во 13та ама имав до кај 6ти месец одбивност на месо па сега од 36та имам нон стоп киселини и повраќања изгледа до крај ќе тераат.
39та недела сум,киселини,повраќање.. уште не сум седната да доручковам како чоек. Не ми помага ни зрно од ориз ни па рупурут. Момичкава изгледа ќе се роди бушава
Исто, почнав со благи менструални болки, па грчење во стомак и осеќај како да ме сече некој. Последниве 4 дена појачан секрет, а сабајлево ептен лигав ама исто како кај тебе без крв. Маж ми тек во вторник си иде имам блокада напраено дека "не смеам" без него да се породам.
мене уште во 6 месец ми почнаа по малку ама сега се неиздржливи веќе во 8 месец сум.. Нема мешто што ќе каснам а да не ми се направи киселина
Дали ви смета стомакот кога спиете на страна?? На која страна да се завртам да спијам таму бебето удира и прета, не ми е пријатно и неможам да спијам. Ќе се завртам на другата страна исто така пак удира у стомак и странично. Синоќа цела вечер не сум спиела. Ај што многу јадев и грчеви у стомак имав, мм беше на излегување со другари си дојде у 3:30 му реков да спие у детска дека знам многу рчи кога пие, ауу со затворени врати ќерамиди дигаше јас спиев заедно со ќерка ми у спална, она па цела врз мене легната,не знае да спие мирно прета удира. Бебе ме нападна исто со удари. У вц ми се оди, ми се јаде ми се пие ми се спие, киселини сеа едвај гледам
Isto me ubija kiselini I cela nedela nastinata sekreti od nos od gradi kaslanje I da ne mi bese malce I edna avta na jazik mi se napravi I taa da me boli da me nervira, ova kako nekoj test za izdrzlivost nekoj e
Гледам повеќето не сме спиеле синоќа, јас толку се изморив вчера бев да докупувам што ми фали за бебе, 12 саати вкупно бев излезена со се патувањето и мислам дека и од тоа неможев да спијам убаво, само се вртев, превртував, десната страна одоздола ме боли едвај си ја подместувам ногата, таман ќе се наместам ми се оди во тоалет и ајде пак на ново, глава ќе ми испука сега... Денес сум 33+3, дали и вие што сте тука некаде имате во текот на ноќта како менструални болки дури се будев од нив ?
Добро утро на сите, еве пијам кафе и ве читам. Од сабајле гледам бебешки колички , па да ве прашам оние што имате купено од каде купивте и какви се? Мене оваа ми остана во очи https://babyshop.mk/mk/bebeshka-kolochka-croxx-bezh Ама не знам единствена опција е онлајн нарачка, и еве сеа барам ваков стил негде по страниците на секој baby shop ама нема баш ваква... Некоја има ли порачано од овде? Ептен ми е убава бидејќи сакам вака да е повисока, и јас сум висока не сакам да се наведнувам хахаха... Гледав во Charli Baby во Тетово, имаат и таму убави модели. Ако имате видено негде ваков стил на количка ве молам дајте ми линк или податоци каде да побарам.. Ви посакувам убав ден на ситее
@Fallen.Angel Цела тема има само за колички, од почеток до крај ја разгледав од мерак Ѕирни таму, ептен имаат мајките пишувано, а и повеќе одговори ќе добиеш ако прашаш таму.
Здраво мила, добри сме ние ти како си? Днеска сме 27+3 и веќе влезени сме во 7 ми месец. Одиме сеуште на работа и некако околу празнициве немаме многу време да се одмориме. Бев на преглед минатиот понеделник, ќерка ми е добра одговара на неделите и ми рече тежина околу 1050 грама. Што мислите за тежината? Стомачето уште ми е доста мало и ниско доле ми е, баш синоќа на свадба бевме и сите ми коментираат не личело за седми месец стомакот плус ниско сум го носела дали било во ред, а имам комшика што е 3 месеци бремена и баш онака кога ја видов почнало да и се познава веднаш. Инаку бебе нон стоп ми мрда, дури се забележува низ облека. Се чудам дали спие воопшто. Што мислите дали е време да почнеме нешто да купуваме за бебето, немам уште воопшто ништо купено? Поздрав до сите
@srce-9 Мене па почна да ми се познава во 3 месец стомакот и сите приметија дека сум трудна, за на крај во 9ти сите да ми викаат леле ама ти е мал стомакот за 9ти месец. Нема правило никакво, сите мешиња и бебиња се различни. Еве сеа па бебе од 3 кила излезе од мене, јас уште имам стомак како да сум трудна. Не се споредувај со други, уживај си..
Не се замарај со вакви муабети. Сите сме различни и да не ти е гајле. Не знам што им е на луѓево што мора да анализираат која како носела бебе, дали ниско или високо, дали стомакот изгледа како за 3, за 5 или за 9 месеци
Мене, ми беше со глава нагоре точно кај желудникот, коа се тегнеше душа ми испаѓаше. Директно на желудникот маваше. Може и тебе ти е од тоа. Какви грчеви ? Во нозе или стомак ? Ќе ти летне времето ќе видиш Додека трепнеш ќе помине Ти од ли градинка малото ? Илинго чува ли некој ? Знам како ќе ти биде, ама верувај не си свесна.колку сила имаш во тебе мајче Душо, само шо се породи ти Тоа не оди туку така Полека полека за неколку месеца ќе се врати во нормала