Мила мене само матичната за скрининг за даунов и ехо ми зема 1250 ден,после упати ми даде за приска во државна и за микробиолошки брисеви исто во тој здравствен дом позади државна,и на двете места платив по 350 ден и се на се 2000 ден со плави картони без плави сигурно е дупло поскапо како и да тоа е најмалку важно само се да ни биде во ред до крај господ да не чува сите мами и бебушки
Значи овие матичните гинеколози стварно се без осет и претеруваат со цените кои си ги вадат од ракав. Јас уште на почеток на бременоста го сменив и сега сум презадоволна од докторката која ме води. Не ми наплаќа прегледи кај нејзе а за првите испитувања поминав прилично поефтино од ова што го читам тука. Скрининг за даунов симптом и приска 350 + 150 = 500 и микробиолошките 350 значи вкупно 850 денари. Двапати ја испитував крвта, првиот пат беше 70 ден а вториот за рх фактор и д-диметри 750 ден. Јас за сите прегледи до сега имам дадено 1670 ден. Исто и јас сум презадоволна од односот на сите доктори до сега
Аууу ама се скапи јас за 300 две ќе купам, веќе си купив една.[/quote] Cacuvche а каде можам да ги купам за поефтина цена?[/quote] На битпазар во редот на продавнички после автобуската кога одиш накај женски пазар има неколку продавнички за бебенца, оди види се е по пола цена истите работи, има се што ти треба за бебе. Јас на зелен пазар прашав намерно едни шпикозни кои од битпазар ги купив за 150ден, а на зелен ми вика 250ден. Значи и од зелен се поефтини а се истите работи дури и попотребни.
здраво девојки,еве јас стигнав до 15 недела,па имам едно прашање ако знае некој совет,правев брисови се беше добро освен таа кандидата што ме мачи.немам чешање ама имам бело прање а денеска кога бев во вц забележав откако се избришав белото прање имаеше зелена боја ,што може да е тоа,дали е опасно ако знае некој нека пиши позз
Moj sovet ti e da ne cekas do 25.. stom e zeleno treba vednas da se javis na lekar.beloto pranje treba da e belo ili prodzirno i bez miriz.
denes ubav den pa izlegov nadvor da se prosetam da me fati vozduh i pominvav pokraj edna klupa kaj sto sedea edni od najgolemite ozboruvacki vo gradot i slusnav kako za mene vikaa ene ja orosipijana kopile shto kje rodi uste i bez sram izlegla da seta vednash si dojdov doma do sega sum plachela si vikam dali i deteto shto kje go rodam kje mi se luti shto sum go odgledala bez tatko sega pocna i glavata da me boli. vie kako ste? izvinete za latinicava od mobilen sum
^Убаво си го почнала постот, нека ти заврши денот исто, зошто се замараш со луѓе кои немаат што да прават со својот живот, па се занимаваат со туѓите. И да абортираше, тие истите пак ќе кажуваа дека си убила невино суштество. Тој е нашиот менталитет во државава,од кој страдаме ние. Ти самата си одлучила да отвориш нова страница и да почнеш да ја пишуваш истата, немој да те спречуваат евтини гласини и озборувања во исполнувањето на твојата цел .Помисли само на тоа мало човече што го носиш во тебе и ќе видиш дека во тунелот има светла точка за тебе. Поздрав и уживај во денот!
Duso jas ne znam kakva ti e situacijata posto ne bev aktivna izvesen period i sega citam deka si samohrana majka. Tie sto ozboruvaat nema nikakva pametna rabota plus vo nivnite zivoti nemat nisto interesno pa zatoa se grizat za tugite zivoti. Alal da ti e sto sama ke si go odgledas deteto i sto ke go rodis.toa e golem i odgovoren cekor.ljubovta prema deteto neka ti bide adut da prodolzis napred i da ne ti e griza za drugite so mislat.seti si gordo so dignata glava i neka ne te jadat misli so ke ti rece deteto koga ke porasne..Jas sum sigurna deka ke se gordee so tebe sto si go rodila i podignala sama.Sekoja moze da rodi dete ama da go izrasnes vo prava i vospitana licnost da go izvadis na prav pat toa e majka ne e samo da go rodis..tvoeto dete ne e kopile neka ne te povreduvaat tie zborovi.samo pomosli na toa sustestvo so raste vo tebe ke vides kolku e ubavo koga ke si go gusnes i pomirisas.Neka e Bog so tebe i ti dade sila da prodolzis napred.Gospod e golem i se gleda.niven grev e toa sto zboruvaat.bidi mi pozdravena.se izv za latvod mob sum
A од каде толку брзо се раширил муабетов,за со толку голема сигурност истресат зелени (кога си на сам почеток од бременоста)????
МренаРиба душо, запамти, карванот ќе врви кучињата ќе лајат. Не слушај ги. Ќе го поминат цел живот во заблуда мислејќи дека имаат нешто што немаш ти. Ќе се омажат кога други ќе сакаат, ќе живеат живот по туѓи наметнати правила а врв на постоењето ќе им бидат злобни коментари на туѓа сметка. Мизерни се таквите. Ти си таа која е посебна, ти си таа која има повеќе од нив. Ти си храбра. Детето нема да ти се лути зошто ќе го воспиташ да знае да цени прави вредности, да ја цени мајка си која со еден потег можела да го убие, ама одлучила да го роди иако тоа значело многу препреки за неа. Затоа главата горе, ќе биде се во ред. Спојлер И само да знаеш дека тоа што имаш дете, не значи дека нема да најдеш човек кој ќе го сака како да му е биолошки татко.
Мамички да не знаете кога е оваа година Бебе Саем? Знам Март-Април е, ама никаде не можам да најдам точно кога
Ич да не се секираш на ваквите озбурувања. На луѓето устата неможеш да им ја затвориш. Детето ќе биде среќно што има мајка која му ја дава сета љубов на овој свет. Затоа главата горе и уживај во бременоста.
Злато убаво не вреди да се секираш за некои озборувачки што сами не се погледнале не за други да зборат,секогаш има такви крави што се прават паметни на гз да не ги ставаш,игнорирај ги како да не постојат не се вредни,ти носиш вредно богатство и непроценливо никогаш нема да ти каже твоето дете зошто си го родила без татко секогаш ќе се гордее со тебе зошто си била храбра против се и против сите си го родила и си го израснала