Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.372
    @LadyC имаш време,кога ќе помине лошењето ке надохнадиш:*
    @Sexybaby86 да,и таа е превкусна. Се извинувам на сите мешиња за лиги ако направив:l::l: каснете си,еден живот е:rofl:

На Milicka*, green.eyes, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Аааа тоа е друго. Оти јас јадам. Обожавам лутко. Не да ме изгори, ама имам баш онака желудник за луто. :D
    @Ann26 ќе надокнадиме не се секирај. На здравје да ти е мила. Се шалев. :P :*

На Milicka*, green.eyes, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    На здравје и крв да ти се стори :*

:* :inlove: :hug: :hug:

На Milicka*, LadyC и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Како почнав со мачнини и повраќања оваа бременост, па затоа пазам и не јадам сега луто. Во првата бременост кркав и феферонки, и лут ајвар, се’. Ама тогаш немав никакви мачнини. Сега башка и тешко ми е на желудникот ако изедам потешка или зачинета храна, па избегавам и луто.
    Колку се само различни две бремености кај иста жена значи (facepalm)

На crazylady, Milicka*, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле исто. Скара имаше за ручек прееска и компири од кафана. Ја од смрдеата со нагон, јадев леб и мармалад. А лут ајвар јадам, лапам рупурут, ако е криза ептен повраќам. :D
    Мене може и без ништо да ми се повраќа, вака бар мерак си правам. :D

На Girl-Rabbit, crazylady, Milicka* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Еее морам да се пожалам, значи најмногу што мразам е кога ќе ми падне нешто од рака и да трреба да се наведнам да го кренам:@ Абе цело време, како намерно да се случува :D А навечер како што сум подујана и ми тежи стомак, абе крај....И баш еве конечно седнав да одморам, ама додека работев се' нешто само се наведнувам да кренам и толку ми е тешко тоа а и страв ми е, искрено само се проверувам после во веце да не недај Боже има нешто....Ми се измори стомаков па ајде сега ќе го релаксирам со едно филмче...ПоЗЗ:hug:

На Girl-Rabbit, crazylady, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.372
    Јас ептен ако морам да се наведнам,иначе си го викам или чекам маж ми да крене:D

На LadyC, 0ли, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ние имавме гости, золва ми и зетот со внуката беа. Миев сега садови, абе додека стоев една силна болка во куковите, ми се стресоа нозете, мислев дека ќе паднам во моментот,едвај ги измив. Легнав малку па ќе одам да се бањам. Сабајле сум на цтг..
    Гмечете вие пици, мене ништо во уста не ми се става. Прееска пак имав тахикардија, се напив диазепам, па ме смири малку. Можно ли е тахикардија да имам поради притисокот? Ма да никогаш во бременост не сум мерела, појма немаам каков ми е..

Последна измена: 29 декември 2019
    На Autumn_, crazylady, Milicka* и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @MumToBe верувам дека не разбира, ама јас сакам да си бидам стасена за кога ќе се роди бебе да не се стресам дополнително и ако имам барем малку слободно време да го искористам и да одмарам. Ама тоа е. Мажи, уште ли не сум била готова со спремање :rofl: А се ми е така убаво спакувано во вреки, вакумирани се и ставени се во посебни кутии за облека да бидат на чисто. И како се смалуваат алиштата така ги вакумирам ги сортирам и редам во кутиите. Утре нема кај да бега :bandit:

@Dikinzi фала богу ми поминаа, немам ништо пу пу. Нонстоп сум со лабела, разни чуда за хидратација мачкам од ладното да не ми се исуши устата и да ме испришти пак, ама најчесто ми излегува од стрес и од нервоза. Гледам многу сега да не се стресам оти уште тоа ми фали. Затоа решив кога сум нервозна повеќе да зборувам, за да не држам во себе :^) да го вадам стресот надвор од телото :rofl:

@Starlič не мора да значи дека е од притисокот, можно е од стрес од преуморба од хормоните од се. Нели си прашала доктор за како да правиш. Спомни за тоа оти пораѓај се ближи, недај боже да не прави проблеми.

На dunika, Dikinzi, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Епа сега почна да ми се случува така, 3 пати до сега. Утре ќе прашам.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    Во првата бременост многу ме чешаше стомакот и нозете и по препорака на тогашниот гинеколог се миев со хиперманган, многу смирува.
    @Starlič матичниот не ти мери притисок? Јас имав висок притисок и тахикардија и примав терапија во бременоста

На Dikinzi, LadyC, Milicka* и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Неее, НИКОГАШ.
    Немав проблеми со притисокот јас.

13. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    @SanelaS
    Како си?

14. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    @ddevojce Исто и мене ме прашува демек уште имаме за купување, па нели е доста, дека нон стоп ме развозува низ Скопје и Грција и смачено му е малку, а мене се нешто ми фали ама ајде ќе навикнат нема каде да бегаат..

Инаку да се пожалам денес приметив имам излезено 2 - 3 линии на стомакот стрии а мачкам разни креми, доста квалитетни, поправена сум некаде 11 12 кг зависи кога се мерам.. малце ми е страв да не качам уште многу до крај.. тие што сте поминале веќе на крајот качувавте ли по многу килограми?? Докторот ми вели дека најмногу уште 3 недели и ќе се гушкам со бебчето мое:inlove:

На Girl-Rabbit, green.eyes, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  15. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    И јас немав пред бременост, ни со другите две претходни. Ама оваа имав многу висок, тахикардија и зуење во ушите. На пораѓај ми се качи на 200 со120. После пораѓај ми се нормализираше на 90 со 50 како што ми беше и пред бременоста

На green.eyes, Dikinzi, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас сум поправена досега 15 кг. Од првата бременост имам стрии на стомакот и бутовите, а сега и од оваа ми излегоа над папот и тоа црвено виолетови. И странично исто имам неколку нови излезено и тоа е тоа. Неможам многу да се потресувам за стриите бидејќи не можам ништо да направам да ги спречам. Кожата ми е таква и ми пука. Ги прифатив и не ми сметат. Ќе побелеат. После на вежбање малку ќе удрам и ќе се повлече и стомак и стриите ќе побелеат.

На Girl-Rabbit, green.eyes, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  17. zanateks

zanateks Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    cestito zdravo inzivo a makite site ke gi zaboravis cuvajki go bebusot

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.237
    Ма мачкај колку сакаш ако имаш таква кожа џабе е изгледа. Останав маслосана цела, пижамиве и постелнинава само флеки се, таман се израдував немам стрии се појавија неколку, фала Богу не беа претерано црвени и дебели.. пишав и на друг коментар како сум презадоволна од Биоил и од кога го користам него не ми се појавија други, а овие се се побледи иако тазе, не верував во толку ефикасност и сега ми е криво што од почеток не го користев. Последниве недели 3кг качив :?:

На Girl-Rabbit, Milicka*, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Станата сум од пет ипол, неможам да заспијам повторно, киселини ме мачат, тешко ми е едвај дишам :puke: мислам дека во секој момент ќе си истурам цревата. Осеќам како стомак да сака да ме боли, менетруални вчера ми се здрвуваше неколку пати уф уф :sweat:

На Girl-Rabbit, Ms allways right, maaitka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    @Bubish26 Го имам и јас Био-оил и од него ставам, и на мустела специјален за стрии и плус еден на juliette armand ама тоа е што рече кожата ми е таква склона на пукање.. колку што читам некои се поправаат некои воопшто не последниве недели ама сепак е до организмот, секој различно. Како ќе биде така :)

@ddevojce И јас сум исто будна, само се вртам превртувам воопшто немам спиено како што треба, имам менструални болки како секој момент да добијам и плус почна и да ми се повраќа дали дека не сум спиена а многу е рано што ќе правам не знам:(

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.