Мене последнава недела исто ме мачат киселиниве и тоа само навечер на секоја храна дури и од вода. Свекрва ми ми спомна пред да си легнам да изедам јаболко и навистина ми ги смирува киселините, ги имам ама сепак ублажени барем можам да заспијам. Пробај со јаболко можеби ќе ти помогне
Можеш кога сакаш, ама само една недела. И да имаш добра причина зошто го земаш. Или ако ти е добар и разбирлив матичниот ќе ти даде без проблем.
И да знаеш, ако пример го земеш боледувањето сега на 01.01 до 7.01, не можеш после некој ден да земеш друго, мораш да чекаш да помине еден месец од ова боледување.
jas sum 16+2,rano mi e seuhste ama ne sakam da go otvoram stom pocnam 9ti boleduvanjeto,maticniot mi rece deka ke mi dade 2 nedeli pred da sednam doma ama ne bev sigurna do koja nedela max moze da dava
За киселините да пробате маслинки да јадете и една семка да голтнете. Исто и неколку зрна ориз ми кажаа дека помагале.
Ќе пробам со маслинки и онака дома имам. Ваљда ќе си најдам спас. Инаку јас во првата бременост од 65 станав 95 кг до крај и не испукав ич на меше, и се уфилмав еден период ќе сум мачкала кокосово, па кога и го видов на мајка ми цело меше распукано реков знам ген е и не се мачам за џаба. И ем не мачкав, ем се згицав, ем не испукав. #среќакакоидае
Купи си Гастрагард или Рупурут и не се мачи. Ако не беа они не знам и јас како ќе ја терав бременоста. Ми се обраќаше желудник од болки и киселини.
Рупурут шмукав и по две, па и три одеднаш во првата бременост Ептен имав киселини, страшни беа. Сеа вторава сум супер, дали двапати сум имала. Ама затоа желудников во грло ми е мислам, од секоја храна после два залака мислам ќе повратам од што ми се качува. Дури и вода кога пијам. Затоа многу послабо јадам оваа бременост и немам качено многу (5 кг вкупно), а за два дена влегувам во 8-ми Ама имав ептен мачнини на почетокот и тогаш симнав 3-4 кг
И јас мила исто. Киселини цело време, ми се дига се во грло, повраќам бар еднаш двапати на ден, цел ден и навечер ми е лошо, а не сум навикната да пазам на исхрана . И башка имам течна столица откако останав, и скроз гадно ми е од се, а се си бутам чим се осетам поарно малце. И пак у круг. Сама си правам дополнителна тежина знам... Ама што да правам, душа ми сака. Ништо, ќе зимам повеќе рупурут тогаш и ќе пробам така. Другарка ми кажа бадемчиња по 4-5 и помагале и тоа не сум пробала, не ми текнува да земам. Неодговорна сум реално...
Мене буквално ме боли желудникот после јадење, и го осеќам вкусот на тоа што сум каснала со саати после Ама класична киселина да ме гори немам осетено овојпат, да не се подречам. Првиот пат ми гореше хранопроводот од се’ што ќе каснев Орбит зелените мастики мене мноооогу ми помагаа со мачнините, пробај Да те утешам пошто го пројдов твоево со мачнините на почеток, кај мене уште од 6-та недела почнаа и траеја до 12-та, кога буквално преку ноќ ми прекинаа и бев пресреќна Второ тромесечие ми беше топ, си уживав и шетав без да осеќам било што, и сега во трето пак ми е мачно веќе се’. И шетање, и одење, и трчање по малава, и одењето на работа ми беше мачно, и се’. Ај уште два месеци ќе издржам
Може некој да ми појасни зошто клексани пред породување не се примаат. И што доколку имаш примено а дојде до непланирано породување
Имаше членка тука не памтам која беше со примен клексан отиде на царски. Го известила докторот и помина се како што треба. Клексанот мислам дека го снемува од организмот после 12 саати. Претпоставувам дека заради компликации не треба да се прима пред царски.