Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    7.038
    Uste se drzam sekoj den razlicen simptom za poroduvanje pa malku psihicki popustiv.

На Ms allways right и Starlič им се допаѓа ова.
  2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Sekako probav so kiselinite I ne jadev blago testenini teski obroci se sto se imase kazano da ne se jade ne jadev I pak me skinaa kiselini zatoa sega si jadam od denes sto ke gladuvam barem najadena neka me fajkaat kiselini sekako ne pominvaat od nisto se probav samo od soda I toa eden saat samo deluva, a za kg samo 5 imam kaceno a eve vo 9ti vlegov ne se mackam so nisto iako planirav, ako nemas elastic a koza sto sakas mackajse pak ke ispukas, vo familija kaj mene nikoj nema ispukano pa se nadevam nema I jas ke vidime

На Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Најдобро ќе ти биде да си разговараш со доктор, јас ти кажувам што сум слушала искуства и од тоа што сум прочитала овде. Не сакам да те излажам.

4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Леле луѓее, колку сум несмасна враќајќи се од лекар накај дома се сплеткав со нозете и паднав странично, ама удрив на стомакот не можев многу да се удржам и паднав на мешето, и доле ниското малку ме заболе и позади кичмата, плакајќи си отидов дома. Легнав на грб и чекав бебе да почне да мрда, еве си претка, се надевам дека е се ок. Ќе пукнам... ;(

5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    7.038
    Sto ti rece doktorot do kaj e rabotata kaj tebe , gali si go meseto ke se smiri malku moze se ima isplaseno.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Еве си мрда, нормално, и зборев, ја галев..
    Па уште сум затворена. Зборев со докторката, ми дадоа упат за 2 за во Чаир, следно цтг таму да го правам, ако не изненади деновиве. И кажав на докторката за зачнувањето, за тестовите за бременост што сум ги правела. И според нив покасно е зачнато бебето, и нема потреба да се грижам. На почетокот на бременоста бебуш каснело една недела. Така да сега всушност сум 40 недела според нив.
    На 2 ќе одам на контрола во Чаир па и со тој доктор ќе позборувам, ќе видиме што ќе каже.

На Milicka*, Autumn_, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Како со сега ? Не успеа да се подзадржиш некаде ? Те боли ли нешто ?

8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Па не успеав, на рамно паднав, немаше ништо да се задржам, ме болат колената и горе високото на стомакот.

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Верувам ништо не е, сигурно си удрила повише на колената, легни одмарај, чим бебе мрдка океј е :*

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Да, со маслинка ама не сум голтнала. Некни така од коската на на маслинка си скршив пломба на забот и на 13 имам термин. Ако не сум се породила до тогаш. Денес сум омалаксена цела повраќав сабајле и немам сила за ништо. Еве со ќерче лежиме у дневна гледаме тв. И чекаме тато да дојде од раб да пиеме кафе и слегнаме у подрум :rofl:(facepalm):bow: здробен е од работа сега пред празниците, одма ќе рече нема проблем женче, уште некоја желба да немаш :rofl:(facepalm)

@Starlič како си, штом мрда бебе не се плаши у редо е. Ако ти е шубе оди да те видат на ехо пак. Ај можеби ќе му текне да излегува сега кога го размрда. Или ќе те гледаме на тв прво бебе во 2020 :hug::party::party:

туку да ве прашам дали когаа ву се здрвува стомак осеќатенепријатност у гради и лице. Мене како ми се здрвува стомак исто како гради да ме стегат и осеќам топлина у лицето. Мислам ќе ми испукат образите.

На Milicka*, Girl-Rabbit, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Женски,колку ви се активни бебињата во стомак?
    Јас ја почнав 27ма нед,последниве денови ко на батерии ми е бебава.Се прашувам кога и дали спие,кога и да седнам или легнам,мене стомакот ми вибрира,ко бас на звучник кога скока:D
    Ваљда ок е женскава,читав дека се зголемува активноста со развивањето на нервен систем,ама нон стоп:wasntme:?
    3та смена и’ е омилена:rock:

На Thallia, mal.ecka, Talesia и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    @ddevojce Греота за детево,си помислило леле кој земјотрес. (facepalm)Оваа мајка ми е без осет.:?:
    Еве си мртка. Мислев да одам ако не мрда, ама ваљда е ок.
    Сите викаат ајде на тв ќе те гледаме хаха, па би сакала да биде прво бебе во 2020. Како Господ сака така ќе биде.
    Инаку пред малку ми заѕвони на врата еден човек и продаваше календарчиња од тие малите. И јас без размислување си купив едно,60 денари ги продаваше. И седнав да листам имиња, и имаше што да видам. Календарчето беше на српски јазик и пола и повеќе ги немаше нашите празници (facepalm)
    Мутава сум денес за сите пари.(facepalm)
    Едно име ми фати око Анијсија :lol::?:

На Milicka*, Bubish26, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас велам па арно не ти пукнал водењакот паѓајки па дур сега да се породиш. Ајде ќе биде упте малку стискај заби нема кај да бега. Како влегло така излегло :rofl: леле сама се смеам

@dunika нормално е нека си мрда. Понекогаш е непријатно ама всо секој случај убаво чувство. Ќерка ми ми лежеше на стомак и бебе јја шутна у образ и она пресреќна мама ме удри клоца :inlove:

На Talesia, Milicka*, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    7.038
    Mislev deka zavrsiv so povrakanja i macnini ama greska sum bila , pred malku lom se napraviv odvaj stanav i otidov do wc.Sega pak edna teskotija cuvstvuvam i nemozam od krevet da se mrdnam.Devetiot mesec mi e epten dolg kako 60 dena da ima

На Ms allways right, Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Абе луѓе, доле ме боли многу, не можам ни нозе да прекрстам, и при движење ме боли. Можно ли е да е од прегледот? Или поради тоа што паднав? Или пак процесот веќе почнува па затоа боли?:?:

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Процесот е, не е од што си паднала. Не се секирај ќе биде. Прати си ситуација. Инаку за време на пораѓај дали бебињата мрдат у стомакот, мислам кога го раѓаш нели излегува со глава па дали претат со раце но3е??
    @SanelaS не да ми е тешко, мислам дека се што јадев ми стои у грло. Ждригам офкам омалаксана сум и јас.

На Dikinzi, Girl-Rabbit, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Незнам да ти одговорам на прашањето. Ама веројатно претаат,мрдаат, сепак и тие помагаат за да излезат полесно надвор. Ајде со Господ напред, дај боже да е почнат процесот. Нека ме боли ако е од тоа. Само да не е од што паднав.
    Ама уште не ми е јасно како се струполив на земја, одев и за две минути ме снема, се најдов на земја. Се пукам од смеење сега, ама и ми се плаче истовремено. Бебебво си вика мамо веќе вака не бива, си запнала да излезам па да излезам за сите пари, еве идааам (facepalm):rofl::l:

На Ms allways right, Milicka*, Dikinzi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Хахах, кој те знае како си се струполила на земја, те виде ли некој ти помогна ли? Ајде со Господ напред да почне процесот па како со песна да се олесниш.

На Milicka*, Dikinzi, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki sto e ova dali e normalno loso mi e edvaj stojam na noze,paniki me fakaat veke,mi se losi,tamam nesto ke pocnam da pravam celata se tresam nemozam nisto normalno da srabotam eve kaj so pisuvam i raceve mi se potat,a kolku sto znam posle 12 nedela malce organizamot se stabilizirva.Kaj mene lom kako se izdrzi do kraj.Kako se osekavte vie vo 13 ta,14 ta nedela?

20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Никој немаше. :tmi: Мислам имаше една жена пред мене, ама она не ме слушна и не ме виде кога паднав, а одеше 5 чекори пред мене :rofl:

На Milicka* и ddevojce им се допаѓа ова.