Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    2.234
    И јас од денес 27мата ја терам, исто и мојава беба журки си прави цело време во последно :rofl: Ама ако нека си преткаат :inlove:

На Dikinzi, Girl-Rabbit и dunika им се допаѓа ова.
  2. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    507
    @bela.m се породи неколку часа по примен клексан. Заради тоа место царски роди спонтано. Ама незнам детали ке ти пише кога ке види

На Milicka* и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    После 12 недела, од 13 натаму ми ги снема гадењето и болките во желудник. Денски имам повеќе енергија, навечер се' ми тежи...Сега веќе во 22 сум и сеуште немам гадење, само што цело време како да ми стои нешто заглавено во хранопроводов и желудников. Тоа е мислам нормално бидејќи бебе притиска...Засега немам киселини па ќе видиме понатаму :)

На LadyC, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  4. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Lele mene suste me drzat i samo na lezenje me tera,nemozam nisto da pravam.

На LadyC и lavinija28 им се допаѓа ова.
  5. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Уфффф и мене само ми пага нешто, жив трапчо сранав дури и кога јадам се флекам ама не се умарам си терам и кој ке видам околу мене му кажувам да дигне што паднало..... Пошто ептен ми е мука да собирам клекнувам и станувам
    Иначе јас од кога сум на одмор немам застанато, само трчам по продавници по кафиња, во денот слабо стигам да одморам како несаглам се со луге се под адреналин. Си викам подобро на работа да одев :D

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    4.042
    Исто,не застанува ден и ноќ, 28 недела, welcome to the club (fingers)

На BY<3, Milicka*, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Мешковци да си знаете дека на ГАК соба бр.36 работи до 14h само прва смена работат. Јас отидов после 15h па среќа ми правеа цтг. И морам да кажам дека прегледот со рака е неподнослив :| :| плачев од болка а тек како ќе боли пораѓајот неможам да замислам. На бебе уште му е убаво во стомаче се е како што треба од утре 37 недела тераме. Имам понекогаш грчеви и менструални болки ама издржливи јас спомнав и затоа си добив преглед со рака :)

На Girl-Rabbit, Milicka*, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добро како ви прават тојпреглед со рака?? Ве бркат ли внатре шо прават?? Толку ли душмански го прават тоа?? ;(;(;(:worried::worried:

На maaitka и Dikinzi им се допаѓа ова.
  9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Првиот пороѓај си го запамтив прегледот со рака, а вториот не осетив ништо, значи до раката е :)

10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    И јас денес бев на ГАК после 14 часот и мене ме вратија, ми кажаа дека соба 36 до 10 јануари нема да работи втора смена, а на приемно несакаа да ме примат за преглед не сум била за таму , иако бев со приоритетен упат и уште за денеска имам клексани , несакаа да ми препишат, утре сабајле да сум одела.
    Инаку бебето некако слабо е активно попладнево и благо каснав ама џабе , тоа малку ме загрижува ..:(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.223
    Допаѓања:
    78.445
    Мене доктор во Ремедика, на дежурство отидов итно со второто и душа ми извади, таков преглед на никој не посакувам, додека мојот што ме водеше безболно ме прегледуваше секогаш, беше незгодно ама не болеше. И баш после тој грд преглед нареден ден бев кај мојот и му викам добро зашто така ме болеше кога ме прегледа тој, а од вас болка не осеќам? Епа вика зависи до техника, секој си има своја.

На Dikinzi и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Добро а шо прават, рака ли бркат, вртат ли внатре?

13. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Бркаат со една рака, а со другата го притискаат стомакот.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.223
    Допаѓања:
    78.445
    Епа треба да дофатат цервикс(отвор на матката), а за да дофатат до таму треба доста да пикнат. Особено ако имате подолго грло, повеќе пикаат за да дофатат... јас дека и висока, ама многу долго грло имам, па во Чаир на пораѓај со првото дури се шалеа да викнеле доктор некој со најголеми раце.. ке се мачел да дофати (facepalm) Може и затоа повеќе помалку боли... некој има подолго, некој пократко грло, некој подолги.. А некој пократки прсти :D

На Sexybaby86, Dikinzi, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.223
    Допаѓања:
    78.445
    А иначе и вртат рака.. Ама тоа веќе кога е време за раѓање, а жената споро се отвара. Така потпомагаат...

На Sexybaby86, Dikinzi, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Па и мене така ме прегледуват, баш пишев пред некој ден. Со една претиска на стомак а со друга проверува. Ама не ме боли. Само ми е непријатно таму да се чапатам и дур стави рака не ми е убаво, иначе не боли.

На crazylady, Dikinzi и mariz им се допаѓа ова.
  17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    8.551
    Прегледот е ништо. Ако не се отварате што е тоа.. Леле да не ве плашам, ви посакувам сами да си се отворите брзо, зошто мене дијазепам ми брцнаа после еден таков преглед кога 3ца се запнаа да ми помогнат па како без осет си брцаа со сета сила. Паднав во транс :x, а викав не е страшно. Тоа ми е најголема траума од пораѓајот, ама и јас сум си крива што не се опуштив до крајот.
    Едит: @mariz и мене не можеа да ме дофатат. Големка сум си и јас, а и бебе не сакаше да се спушти.

Последна измена: 30 декември 2019
    На Dikinzi и mariz им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    26.822
    Луѓе вчера мислам беше (цела сум изгубена, почнав да заборавам многу) баш напишав како имав лигав некој бел исцедок не како до сега, вчера вечер цел стомак ми беше во грч со болки ама си реков не е сигурно тоа можам да издржам, па сум заспала. Иначе цел 9ти на вечер сум кома, топ не ме буди. Сабајле станав и решив да одам на шопинг, 1 саат и почнаа како менструални болки ама многу по силни, едвај дојдов до дома, се клацкам како пингвин. Еве лежам не можам да се поместам, долу имам болки , на моменти пак грч и болки на средина. 39та недела сум, се надевам дека за брзо ќе си го гушнам штрумфот мал :inlove:

На Ms allways right, LadyC, Girl-Rabbit и 8 други им се допаѓа ова.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ајде можеби е започнат процесот. Со лесно

На LadyC, Dikinzi, Starlič и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    6.164
    Со лесно :*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.