Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Баш и јас се чудам што толку
    страв. Две бебиња излегоа па немам трауми од никаков вагинален преглед. Брцка 2-3 прста и ги бутка длабоко да го пипне грлото на матката, но не е како дс ја става до лакт :rofl:

Ве читав за киселините...
    Пробајте со бадем непечен, или лажица таан. Мене ова ми помагаше многу.

На Milicka*, green.eyes, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  2. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    И јас во бременоста немав никакви симптоми на висок крвен притисок, се додека матичната не ми го измери 160 со 100 и стандард си покажуваше 160/100 , 150/90, па и покрај немањето симптоми ме ставија на метилдопа. Инаку со лесно, и да биде прво бебе во 2020 :inlove:

На Milicka*, Starlič и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ги изгледав сите видеа, многу поучни.фала шо сподели. За епизиотомијата можам да кажам дека ја запамтив од цел пораѓај, толку ме болеше шо мислам дека сета сила ја изгубив таму. На последниот напон бебе се беше замотало со папочна врвца околу вратот па морав со сета сила да напнам и да ме сечат да излезе бебе. И тоа голем рез, прсна крв на сите страни, а јас останав без глас од болка. Мм ми кажуваше дека од целиот пораѓај најболно ми било тоа, дека без анестезија ме сечеа на крајта.

На Milicka*, Girl-Rabbit, Ann.loves.you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Вчера го мерев мојот дека не ми беше арно, 131 беше горниот, за мене е висок и одма го осеќам. Треба да го пратам деновиве, еве се разбудив со главоболка. Пак не сум како шо треба. Грчеви у стомак ме фајкат. А нова год треба да чекам ич не ми се оди. Имаме у една кафана резервирано со македонска музика, поради мм дека он сакаше. Што се мени тиче дома би се испружила. Ништо посебно не ми е новата година. Немам волја.

На Milicka*, Girl-Rabbit, Starlič и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Леле исто (facepalm) Се надевам се само хормони, верувам ќе дадам се од себе ..ама пак :*

Ако не ти се оди елај си тука, ние дома ќе си седиме :D Ја испратив малата неколку саати во градинка, да однесам мокрача да ми земат крв и ќе почнам да спремам нешто за јадење за вечер :D

@Starlič Како си ? Колениците како ? Се потсмири ли малце?

На Milicka*, Girl-Rabbit, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Еве сум, тука. Предновогодишно изнаспана. Моиве момци само што станаа. Цела ноќ се дуфта, пу, пу, да не урочам :)
    Клексанот е антикоагулант и не и дава на крвта да коагулира, т.е. крвта не се згрутчува и е изразито ретка.
    Важно е и колку време се примал. Јас цела бременост примав, примав и на денот пред да се породам (се породив предвреме).
    Бидејќи царскиот е операција и се губи повеќе крв, имаше опасност за мое искрварување. Од тие причини, природно ги родив близнаците. Пак да треба да раѓам, пак природно би родила. За неколку дена бев како нова.
    И со природниот пораѓај јас изгубив многу, ама многу крв. Не сакам да мислам што би се случило ако не успеев природно. Во текот на бременоста една кожичка од уста ако искинев, ми течеше крв како со нож да сум се исекла.
    Докторите имаат опција и да треба да те породат царски со примен клексан, само ризикот е поголем, а никој не сака да ризикува.
    Пак ќе напоменам, важно е и колку време си била на антикоагулаторна терапија.
    Јас требаше да чекам 12 саати да поминат од примениот клексан за да се породам природно. По поминати 6 саати, бев отворена за раѓање. Господ не чувал. Остатокот од времето додека се породам, сега се чудам како сум го минала. Ако се створат услови, роди си природно за да можеш веднаш бебенцето ти да си го расправаш.
    Ти посакувам да биде онака како што ти си сакаш.
    Се најдобро.

Среќни празници друшки, годинава нека бидат полни домовите да сите!

На WonderGuurl, Milicka*, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    Не дојде ти до тие прегледи, тие над 40та ги прават кога веќе ни цервикс не се има скратено, а бебе е веќе надносено. Ти сама си имаш кажувано дека веќе отворена отиде на раѓање. Ова е баш бутање рака доле, од горе под стомак стискаат со рака и врти со раката го дофаќа цервиксот и го стиска и буричка за пушти. После таквите прегледи мене ми паѓаше чепот и после 2,3 дена доаѓав до 2прста да се отворам. Ја немаме среќата како тебе :D А инаку тие прегледи со 2,3 прста што ги прават само за проверка, не болат :)

На Milicka*, Cherry333, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Леле мислам дека е тој пријателот на мајка ми :tmi: . Јас не го знам ама она стално ми го збори демек пријател и бил он да ме пораѓа. Хахаха после муабетов, не знам баш :D.

На Milicka*, Dikinzi и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.861
    Допаѓања:
    77.314
    Може е добар за пораѓај незнам, распрашај се, ама мене не ми остави тогаш убав впечаток...

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Па прашував по форумот ама никој не ми одговри. Искрено не ми се ризикува :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Мамички помагајте, со таква болка во глава не сум се разбудила досега никогаш, ме боли само десната страна одзади кај тилот, страшно ме клука како некој со сета сила да ме удира, се напив и парацатамол ама не попушта, ептен јако е неиздржливо

12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    @Dikinzi Ме болат колениците, прво на нив паднав, па на стомакот, дали се имам набиено и на некои места бебе кога ќе ме удри многу ме боли. Доле ниското не ме боли толку многу како вчера. На 02.01 сум на преглед во Чаир. Бил ли некој кај Беким Дика? Пале рече бил добар доктор, ама не зборувал многу.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ме боли и мене уште главата ама на левата страна. Уште се немам напиено ништо. Ни кафе ни апче. Мери притисок како ти е. Ако е низок течности и солено и во темна и тивка просторија. За висок не знам. Сега ќе го мерам мојот/ еве 100 со 68 , низок ми е горниот. Сеа есно кафе ќе бујнам и дуќаноте до 2 работат. Да одам да си купам некој фустан за вечер.

На Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Колениците ќе поминат, а стомакот може те боли оти бебето е више големо, и коа се истегнува може така ти прави. Чим си супер добро е :f:

На Milicka* и Starlič им се допаѓа ова.
  15. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Од парацатамолот малку ми попушти изгледа, си направив и едно смуди и лежам. Притисокот не го мерам зошто полошо ми е откако ќе видам како ми е или ми е 75 со 50 или 80 со 60 ептен за никаде а се осеќам како да снемувам сила најверојатно од него ми е

На Milicka*, ddevojce, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.108
    Девојки, дали е вообичаено да се појавува воденкаст исцедок во второ тромесечие?

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Скроз,барем јас сум често ко подмочана(се извинувам на израз).
    Д-рот исто ми рече дека не е пријатен,но е многу потребен исцедокот за да се одржува здрава вагинална флора,да не се развиваат инфекции.
    Менувај гаќи или секојдневни влошки почесто,не се грижи.

На Milicka*, Dikinzi, Butterfly1107 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И јас сум цело време со исцедок, секој ден, од самиот почеток на бременоста. Менување гаќи почесто и тоа е тоа. Влошки не користам.

На Milicka*, eta, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.108
    Фала ви :hug:многу :)

На Milicka*, Dikinzi, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.372
    Што се може една жена да преживеее лелеее:sweat:

На Dikinzi и Butterfly1107 им се допаѓа ова.