Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Исто си чекаме хаха фала многу на прашање :l: татичко ни дојде после месец дена па со него се мазиме :inlove: болки имам од време на време, пешачиме као да испадне побрзо ама и се седи уште во мешко.
    Среќна Нова на сите, бидете здрави,живи и исполнети со љубов. Имајте сите лесна бременост и уште полесен пород :l:

На green.eyes, Lorins, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Женски, да ве прашам за прво дете колку алишта и какви купувате. Бодиња и шпикозни, по колку пара? Јас некако си викам по 10 да земам за почеток (најмала величина 50-56), ама не знам стварно. Инаку, во странство сме и веројатно пријатели и роднини нема да ни носат, останува на нас се.

На ddevojce, eta и LadyC им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @Enci200 истово го прашав ама кај мајките во темата 0-6 мес.
    Прочепкај таму,ке го најдеш.
    Јас купив нешто алишта,56ки и 60ки.Не знам точно по колку,како хејтер на барби розево,се што наоѓам пастелно грабам:D
    Ми рекоа дека 60ки најмногу се искористуваат,а малите само првиот месец,значи од нив најмалце.
    Нека кажат и тука веќе искусните,ме интересира:)

На green.eyes, Thallia, Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас ти се чудам како уште со гости се расправаш кога пред раѓање си?!
    Јас почеток на 9ти несакам никој вече да ми иде да ми седи со саатови или на спиење да останува. Сакам да сум си слободна и да си одмарам дома, не знаеш кога ќе те фатат болки или водењак ќе пукне. Пред некој ден мм ми кажува некој братучед Од швајцарија сакале да дојдат на гости деновиве, ама мм им рекол дека не е време сега, да се роди прво бебето. Тие гости кога че дојдат треба јас да ги опстојувам. Имаме слава овој месец и именден, ама здравје нема да го славиме оваа година. Ќе се изјавам на сите и ќе им речам дека нема да славиме без разлика дали сум се породила или не. Одгодина здравје и мживот. Најмалку што ми треба сега е стрес и нервози.

инаку јас сум денес како прегазена. Се живо ме боли. Многу се уморив денес не сум седнла на газот. Синоќа едвај спиев срамната коска ме скина од болка, бидејќи се укоочив на столот. Денеска половини препони колкови, срамната коска исто ме боли и едвај одам. Сеа си легнав ама не сака да попушти и парацњтамол пиев плус. По последна дата денеска влегувам у девети :inlove:

На green.eyes, Dikinzi, Milicka* и 9 други им се допаѓа ова.
  5. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Кога се прават брисеви за стрептокока во 34 недела полна или 33+ некој ден?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бодиња најмногу ти требат. Купи си број 56 шпикозни и бодиња околу 8-10 броја. Исто хулахопчиња, капчиња, ракавички, чорапки, лигавчиља, и после од 62 па нагоре 68 како доаѓаат. Можеш секогаш да си докупиш шо ти фали.
    Најчесто се продаваат комплетчиња со шпикозни боди и лигавчиња.

На Milicka*, Enci200 и LadyC им се допаѓа ова.
  7. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Јас ги направив во 34+ доколку се позитивни да има време да се реагира така ми кажа матичната :)

На Milicka* и malecko5 им се допаѓа ова.
  8. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Meshinja,najprvo da vi chestitam Srekjna Nova godina i srekjni praznici:party::l:
    Pred dva chasa imav nekoja ostra bolka kaj dolniot del od stomakot.Traeshe nekolku sekundi i prestana.Pred malku stanav za do toalet i isto taka tri pati so red imav bolka,kako silno da se stega nekoj muskul i po nekoe vreme pushta.Shto mozhe da e toa? 34+5 sum..

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    12.277
    Според мене е во ред, и мене ми се случува слична болка, ко од мускул, ко жила. Кај тебе од поголема стежнатост..ама сепак ќе ти потврдат тие шо поминале.

Инаку, некоја будна за муабет? Пред неколку сати заспав во дневна и демек да се префрлам во спална, се уклучив на моб и замина сонот. Поретко е вака да останам неспана. Глупо е шо немам кого да гњавам, ни тв не е интересно, ни интернет, а гледам дека и вие сте спанки. :yawn:
    Ај доста ви е спиење :lol:

На Dikinzi, Milicka*, Tedyyy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    12.277
    Вчера или завчера спомнавте за улогата на мајка, снаоѓање во неа ... Нема мајка да не ја обзема еуфорија и милион прашања. Истата сум, @srce-9, и јас. И дека првпат ми е, не знам како се осеќам. И исчекување, страв од сѐ, разноразни емоции, и си велам нормално е толку да се задлабочувам? Што ако нешто згрешам, пропуштам и тоа влијае на бебето... :^) ко некоја паника ме фаќа да не ми избега нешто. Дајте некое мислење вие шо имате родено. Постои ли тој инстинкт, поврзување, сила шо се добива?
    Плус тоа што сум контрол фрик по малку, дополнително ми ја поткрева паниката, а и перфекционист во одредена мера. Посериозно гледам сега на родителство. А баш пред некој ден на една емисија, на вртење една паметна работа прочитав од едно дете упатена кон родителите. Рече - не гледајте на децата со сериозност и преголема одговорност, туку со забава и игра. :)

На green.eyes, Dikinzi, Milicka* и 7 други им се допаѓа ова.
  11. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Среќна нова и од мене до сите..
    Еве јас во дневна си лежам уште не сум заспала, ме здроби од клоцање сега заспа изгледа па и јас ќе одев накај спална арно ама стомакот ми се стврднува и имам менструални болки не знам како ќе заспијам..

На Milicka*, Girl-Rabbit, Ann.loves.you и 3 други им се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    12.277
    Јухууу најдов еднаа ххаха
    Е нема спиење за нас две хахаха. Утре.
    И мене ме клоцаше, повеќе се тегнеше и како да ќе пробие низ стомак :rofl:. Ти кој месец си? Јас 7ми, 28/9та недела.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    И мене ме клоцаше силно синоќа, едвај заспав.
    Се вртам на лева страна и така заспивам иако цело време ми претка а утрово кога се разбудив исто така цело време се истегнуваше.
    Пијам кафе на работа еве тоа пак си мрда, не спие воопшто :D
    Дали и така ќе е кога ќе се роди ?

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  14. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Најде ама спанка сум заспала, еве сега пак се разбудив, мака мачам со главоболки овие неколку денови не знам дали е нормално како да прочитав дека се нормални во овие недели главоболките, инаку јас сум полна 34 нед ја почнувам 35, а според моето бебче и 36:inlove:

На Dikinzi, Milicka*, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Жени де кажете вие шо сте сега пред девети или девети дали вас ве боли или само мене. Ама стварно неможам да се движам, ни да лежам ни да седам. Ни појас помага ни перници ништо. Одоздола коската кај шо седиме и препони, срамна коска половини буквално цел тој дел. Ај да боли по малку и да поминува ок, ама оно нонстоп гнило да го осеќам??? Веќе не фајќам ништо низ дома. Шо сработив тоа е. Едвај си го однесев детето на градинка.

На green.eyes и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Мене ме боли десната страна одоздола мислам дека ептен рано почна да ме боли, ми се парализираше дури од болка, пиев кетонал и дијазепам а сега 34 нед ме боли ама си траам, мислам дека појако ме боли кога ќе се преморам многу или ако седам/лежам во иста положба подолго. Докторот вели дека е нормално од ширењето а може и бебе некаде да притиска понекогаш, ајдее не се предавај уште многу малку имаш:)

На Dikinzi, Milicka*, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Srekjna Nova na site!
    Do koja nedela se pie magnesium?:inlove:

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Исто и мене ме боли особено кога ќе се изморам или седам подолго на столица

На Milicka* и ddevojce им се допаѓа ова.
  19. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.372
    Боли болиии и тоа како болии... веќе мислам дека долниот дел,од стомакот надоле не е мој.. и тоа одмарам ништо не правам и пак боли. Нормално е, тоа е ,мора да се издржи

На Dikinzi, Girl-Rabbit и ddevojce им се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.096
    од 56 нагоре земајте. За почеток доста се 10 бодиња, 4-5 панталончиња и шпикозни. Рачунај секој ден ќе пушташ машина, по 2-3 бодиња на ден ќе мењате.

На Dikinzi, Milicka*, Enci200 и 3 други им се допаѓа ова.