Devojki daj ve molam spodelete iskustvo.Veke so denovi sum iscrpena ne mozam da funkcioniram,mi se tresat i race noze,ne mozam da vlezam sama da si se iskapam.Uzas sum,se plasam kako ke ja donosam bremenosta vaka.Dali e normalno ili...?
Идни мајки нека е среќна новава 2020! да ни се наполнат рацете и душата со радост оваа година! Сите да си поминеме најлесно на пораѓај и да си ги родиме најубавите бебулиња! Туку да ве прашам - само јас сум трудница што ждрига толку многу? се утепав денеска, ќе цркнам мислам од што ми е тешко.
Фала ви на сите. Досадно е многу, иако имам цимерки, си збориме, се дружиме ама досадува лежењето. Едвај чекам да помине ноќва. Исплашена сум, незнам што ме чека.. И како ќе ми делува провокацијата.. Здравје како ќе каже Господ.
@Starlič Не се плаши, кога ќе ти дојде на памет таква мисла сети се дека за кратко ќе се запознеш со бебушот. Јаки сме ние жените, се можеме да издржиме. Болката е моментална
А да одиш да ти дадат инфузија малку да те крене? Ако ти е толку мачно и не можеш да јадеш ништо, оди ќе ти пуштат инфузија. @Veki4kaa И јас ждригам. Ждригај си, што ти е гајле.
Здраво и Среќна Нова и од мене до сите мами! Како што ти пишала @mariz моите се мала разлика од 14,5 месеци ,а и двете ми се со царски рез. Мене гинекологот што ми ја следеше цела бременост после првиот царски ми рече дека имам дозвола за 2ро бебе после 6 месеци и баш и така сум останала непланирано И јас се изненадив кога ми рече после 6 месеци ама ми даде кратко објаснување дека јас со закажен царски бев, демек ако си се мачел за природно па се породиш царски треба повеќе време. Еве на пример за 3то ако сакам ми рече после 2 години можам да се обидам порано не. Најдобро прашај си го твојот гинеколог.
Со лесно! Дај боже како мене да те фатат природни болки и да не дочекаш провокации, ме задржаа како тебе за сабајлето да примам провокавии и во 21ч вечерта оп болки директ на 4мин и се породив до сабајлето, не добив провокации. Како и да е до утре со бебче ке бидеш
Pred 2 dena bev na pregled doktorkata nisto ne rece i opisav sto mi se slucuva i deka edvaj i do ordinacija se izvleckav.Prvo eho vika.Bebceto bajagi napredo,ti bidi dobra vika hahha i tolku...
Девојки многу ми е лошо цел ден, од кревет едвај станав двапати,повраќам и ми се повраќа, не знам дали има ова крај искрено а претешко ми е. И глава ми тежи и лошо ми е ,сега ќе го терам мм по кока кола да оди оти притисок нормален имам 90/60 и најверојатно тоа дополнително ме убива.
Земи малку напиј се газирана вода и некои бадеми, ореви нешто такво. Благо не земај во моментов зашто знае да ги потикне мачнините во првите месеци.
Леле не можам без благо многу ми се јаде. А па денес ич во уста немам ставено. И јадам солено намерно,пијам газирана, ама џабе...
Не покажува ништо цтг то, и не верувам дека ќе биде до сабајле. Една тука што лежи 5 дена, сите можни провокации ги примила, сабајле на царски ја носат. Кај мене со сега не тргна природно нема ни допрва, ни провокациите не ми се гаранција
Јас исто.... Дури навечер док се вртам од една на друга страна обавезно мора да подригнам... Како маж после пиво
Мешиња дали осеќате трпнење во рацете или нозете? Првпат ми се случува, ми трпнат двете раце и десната нога.
Со лесно женска! Исто бев и јас. Во недела ме задржаа, во Понеделник сабајле ми пуштија провокација. До 15 часот истиот ден бев породена. Само позитивна биди и се ќе биде како што треба. За многу кратко време ќе го гушкаш бебуш.
Женски,нормални ли се јаки удари доле ниско,имам чувство дека ке ми излезе нога/рака од вагината27г.н иначе @Starlič со лесно,беба како и да е ке излезе,под надзор си,уживај колку можеш @SanelaS како е кај тебе ситуација?