Дома ме испратија ctg покажа трудови на секои 7 минути , ама јас не ги чувствувам ми рекоа да одам дома и да чекам болки или да ми пукне водењакот и така си чекам и си читам фемина . Ме изнаплаши денеска докторката го менуваше докторот и многу поразлично работеше од него и сешто искоментира. Ми рече и да исфрлам сокови и јагленохидрати ако не сум се породела денеска , за да не растело уште бебето / А инаку ударите и јас ги чуствував како тебе и само лежење ме спасуваше по извесно време ми поминуваше.
Осеќав во првата бременост и пиев магнезиум да ми се смират трпките. А го прекинев неколку дена ми се враќаа обавезно.
Нормално е,сигурно е со ноџињата надоле и си удира. Кај моето излезе дека има долги ноџиња,може и твојата ќе е манекенка
Можеби благо ти фали, ако на нешто си се навикнала не го скратувај. Јас денес за чудо не каснав благо цел ден ии неккао омалаксана се осеќав, ај во кујна со мм кафе и благо слатко каснав додека готвев, па се смирив малку. Оо не да се нормални оренормални и јас прашував пред некое време, мислев во секој момент ќе ми го пукне беба водењакот ј ќе излезе. Толку силно удара што од кревет ме Дига @alexsandraa имам братучедка која има три ќерки со царски рез и трите и се разлика од година и неколку месеци. Имам пријателка исто и она три ќерки со царски рез, големата и е 7, малата скоро 4 и бебе од 3 ипол месеци. Така да шо ќе те советува докторот.
Сакав да ве прашам ми заврши магнезиумот капсулите, а дома имам еден прашак магнезиум шо се раствара у вода со вкус на портокал, вие каков користите, не знам дали можам тој да фо пијам. Неможам да функционирам да одам, левата нога не ме држи едвај одам и јајник лев ме боли ми тежи. Плус и ми се воспалија непцата и они ме болат.
Мене ми фали даска, не само благо. За шумечи зборуваш магнезиум или ? Оти јас имам прашак, не се таблети, ама во уста нели директ одат. Легни одмори се, мене кога ме боли јајник легнувам обавезно . И каков и да е за вечерва напиј се, не може да штети.
Прашај во аптека за секој случај.Јас Мг купив летово на одмор дур бев,ме болеа нозете од шетање.Се фатив за еден прашкаст што го најдов на надворешните полици,и аптекарката ми рече Не,не е за трудници,ваљда сакаше да каже не е испитан.Така си шетав во 4 аптеки,едвај најдов...ова во Франција,сигурно се претпазливи,не знам зошто одреден бренд/тип би пречел на трудници. А да,најдобри витамини ти се на Burgerstein мора да ги има кај тебе
Не пишува ништо посебно на упатство, само дека во бременост и доење има телото потреба од магнезиум. Ќе прашам утре у аптека или ќе си ги купам тие шо ги користам. видете што сум нашла на инстаграм Влезете на тој профил има кратко видео
Ти си ептен добра душа, да мислиш на гости кога имаш друг приоритет..малце чудно Како може да не знаеш..па мајка ако не знае да се снајде кој друг ? Ќе видиш коа ќе се роди, и коа ќе ти рече шо сака ..шо му е сеа ? Речи му па нели си ти поснаодливиот а ја поим немав..шо ме прашаш ! И ќе се заќути Нека си седи до кога сака, нема поубаво Си знае тоа кога да си испадне Не ми се верува колку сличности имаме..покрај термините за пораѓај Како ? Ќе го најадеш, пресоблечеш, ќе пробаш дали му е жешко-ладно, гласна музика, дали сака да спие во тишина или во бука, дали му се спие,ќе ѓи свртиш сите можни работи, и на крај ќе погодиш. За некое време ќе му го фанеш редот, затоа што бебињата сакаат кога имаат ред ! И мене паника ме фаќа ..ама од знам дека ќе минам низ истото Шо и е сеа ? Додека научиш треба време, ама после е лесно Ме боли, кога лежам на земја и коа треба да станам. А после раздвижување нели ти поминува ? До 36 недела Ќе делуваат и тоа како..сега земи каоо таа некна на сликата, клекни рашири се, неколку секунди диши длабоко, може ќе помогне во отварање. Немој да мислиш така, само опуштено, не се сите исти. Напи си се да ти олесни
Денес од тоа што јадев, ме здоболе желудник, сега ќе пијам нане. Од едно ништо не е, така? Ама тешко ми дојде на стомаков, а и како менструални болки да имам сега. Се уште се појавуваат? Во 28 недела?
Па ваљда дека е царски рез па извадено е со се водењак таму таа обвивката кај со си седи. Сум гледала и др клипови како вадат царски баш со вел водењак. Леле како се свиени а ние си мислиме кај го собира бебе у стомак Можеби сме исти карактер хаха јас сум скорпија, малку сум опасна. Гледам да им погодам на сите ама ко ќе пукнам атомска бомба не ми е рамна. Нее какво движење, едвај одам на левата нога кривам @elenaklasik до крај ќе ги имаш болките и при самиот пораѓај. Напој се чајче ништо не е.