Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Со лесно нека ти е, уште малце и ќе ги бакнуваш најслатките рачиња :inlove: само позитивно, а ние чекаме добри вести

На Dikinzi, LadyC, Starlič и 2 други им се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Паметно.. и јас планирам да си земам машина .. за славата ни се собраа мн гости ама ете тогаш немав машина да ги ставам садовите и да не се замарам ама ете.. мм сакаше да ми помогне околу нив но јас не дозволив.. жал ми беше да го мачам бидејќи тој на работа оди секој ден мачна му е работата нон стоп клечи и лази.. свиткан е цело време (плочкар е) па сакав да се одмори барем тој .. иако секој ден трчаше по набавки.. што фали да доземе .. затоа се сама средив... па и мислам дека и тоа ми помогна да забрза процес малку (да ме задржат на патолошка) ... сега околу бебче нон стоп ми помага.. иако преку ден е на раб навечер доаѓа се средува , јаде и го превзема малиот за јас да здивнам малку...

На Dikinzi, Girl-Rabbit, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Така и треба, мора да има компромис или златна средина шо се вели. Битна е помошта околу домаќинството и децата, но не сите мажи се исти. Нема никаде соврсшњнство и идеално. Секаде штрчи по малку.
    А јас имам мали менструални болки едвај лежам и се вртам у кревет. Таман ќе се наместам убаво ете аларм за у вц |( па и минсе прејаде, ама ќе си каснам овошје.

На Dikinzi, Girl-Rabbit, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @Starlič i @SanelaS со лесно да биде , без грижи , гушките со бебе блиску ви се ***

На Dikinzi, Ann.loves.you, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Цела нок де на лева де на десна страна, до вц и во кревет. Многу ме боли левата страна таму доле изгледа бебе на некој нерв лежи :(
    Па разни глупави соништа штом малку заспијам (facepalm)

На Girl-Rabbit, Milicka*, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  6. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    И јас сум си будна од 3 саат еве 6 е, никако да заспијам, многу тежок овој 9ти месец а тек наближува. Мислам немам веќе сила а тек 35та нед ја терам, кско ќе биде го крај не знам..

На Dikinzi, Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас сум 35+6 со ќерка ми не осеќав ништо дека надносена беше ни болки ни чуда. Сега многу поразлично е

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. Вчера буквално цел ден го преспав. Никогаш ништо слично не ми се случило. И се осеќам наспана конечно. Денес турбо на работа.
    @Starlič и @SanelaS да пишат како се?

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Milicka* и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Starlič @SanelaS чекаме рапорт, нормално со бебиња :inlove:

На Girl-Rabbit, Milicka*, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Освен да се јавиш и да прашаш, сигурно имаат план за цел месец, дежурства смени итн.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, mamaorhidea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Старлич сега се врати од преглед, и вагинален и ехо ми правеа. Затворена сум сеуште. Др. Шпишиќ ме прегледуваше. Се е во ред. Постелката ми била ок. Демек и личело дека уште можам да носам. Ми побараа документи од приска и скрининг ги немав, па го пратив маж ми до Коруноски да оди да ги земе, и сега се доле на шалтер, додека не ми ги донесат нема да ми пуштат провокација. Тука сите што лежат на ни една не и помага провокацијата за да се отвори. И страв ми е поради тоа. И ја прашав оваа Шпишиќ демек што ако не реагира, вика ќе реагира не се секирај. Жениве се изнамачија.. Ајде искуства кај вас провокацијата делуваше ли или јок. Инаку три провокации ќе ми ставаат, денес една, утре друга, задутре трета, ако не се отворам ни со една ме носат на царски.

На green.eyes, Lorins, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Ова ме потсетува на мојата цимерка. И пуштаа на неколку пати по малце да и тече провокација, со денови беше таму се изнамачи. Мене ми течеше од 7 сабајле до 12,1 веќе бев отворена 10 прсти, и водењак во меѓувреме ми го пукна др. Ама јас кога ми ја пуштија веќе бев отворена 5 прсти. Не знам како ќе иде кај тебе процесот со оглед на тоа што не си воопшто отворена. Сепак Шпишиќ си ја знае работата. Секоја трудница е различна. Не ги гледај другите таму. Мене од се што видов повеќе страв ми беше, а многу лесно поминав.

На Martka, Milicka*, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.864
    Допаѓања:
    77.327
    Одма за рок од 5,10мин ми делуваше одма првата провокација (со второто), ми ја ставија и одма за 5мин болки на 5мин ми почнаа.. а до тогаш немав ич, а како и со која брзина ке се отвараш зависи од организам до организам... за рок од 3ч јас до 3 прсти стигнав и тогаш и сам ми пукна водењакот скроз, но поради големо заматување ме однесоа одма по пукањето на царски. А по пукање на водењакот оди веќе побрзо отварањето дека бебе веќе и повеќе се спушта. Со лесно!

Инаку другарка се породи кај неа, таблетка и ставија доле за да омекне грлото на матката, прашај за таква опција.

На Milicka*, Dikinzi, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не се секирај различно е кај сите ,јас сум породена со провокации ,исто после термин е сега јас кога ме примија бев 2 цм отворена ,мене ми дадоа прво провокација вагиналета тоа беше пример сабајле кај 9 ,таа не делуваше значи само плус 1 цм. се отворив,па после ми дадоа венска провокација е со тие се отворив скроз и успеав природно да се породам вечерта во 9.Не се секирај опушти се соработувај со акушерките и се ќе биде добро.Со лесно :hug:

На Milicka*, Dikinzi, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Фала на сите за споделеното искуство. Се надевам се ќе биде добро. Од што сите можни сестри и доктори ме прашаа дали сум сигурна за датото на последната менструација, почнав и јас да се сомневам.(facepalm)
    Инаку се плашам дека нема воопшто да реагира бидејќи несум отворена ни прст..

На Jana06, Milicka*, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    7.678
    Ќе реагира. Не бев ни јас прст отворена. Мислам дека прво ќе ти стават таблета баш зошто ич не си отворена. Јас до 4 прсти отвор болка не осетив, не мора да значи дека ќе се измачиш од аспект на болки. Ама ако почне процесот, само да оди брзо. Не се стегај и размислувај позитивно. Колку и да е болен пораѓајот, следниот ден си како нова (скоро :P).(fingers)(fingers)(fingers)

На Milicka*, Dikinzi, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Стрес тест ми ставија да ми тече.
    Ваљда ќе биде нешто.

На Milicka*, dunika и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Starlič мене вагиналета ми ставија која требаше да ја носам 24 часа во мене за да омекне грлото. Во 12 часот во сабота ми ја ставија. Цел ден шетав и немав никакви болки. Вечерта кај 2 ме фатија болките се појаки, во 12 часот недела ја извадија вагиналетката во 15 до 3 попладне родив. Немав ништо венско ставено. Кај мене функционираше. Не се секирај царски или природно мора да излезе. Ај со среќа да делува побrzo.

На Bubish26, Milicka*, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Со лесно :*
    Што е стрес тест ? Кој знае нека објасни, сум чула ама појма немам за што е :)

На Milicka*, Starlič и Chuchanov им се допаѓа ова.
  20. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И тоа било нешто како провокација, и преку него се гледа како бебето реагира на контракциите. @Dikinzi

На Dikinzi, Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.