Ајде ќе видат сега шо ти делува побрзо да те породат. Туку сакав да те прашам ви дојдоа ли кумовите вчера на госте??
Леле, нели можеа дома да си седат или од некој друг град се?? До кога ќе се кај вас?? Ти уживај таму и не се замарај со гостите гледај да делуват провокациите, кој сака гости нека си ги токми, нека се размрда малце мажот ти да види како се раѓа лебот.
Дојдоа сабајле. Бевме договорени да дојдат. И дека сам маж ми дома сега ќе му скренат внимание да не паничи толку. Само кумовите знаат дека сум тука. Друг никој. Золвите запнале и они да дојдат на гости,маж ми ги лаже, ваму ќе одиме, таму ќе одиме, само да не дојдат. Оти ќе кренат паники и ќе ја отежнат ситуацијата. Кумовите ни се од К. Паланка.
@Starlič ајде мајка само со лесно, знаев дека бебка ќе ти се роди во 2020 , само живо здраво нека биде, ќе се гушкате за брзо
Сигурно сте блиски, нека се гледат сега дома со мажот ти. И колку помалку народ знае, толку подобро. инсче како си, колку време треба да ти тече тоа чудо?? Осеќаш ли нешто?
Девојки да ве прашам за искуство кој доктор во Систина би ми го препорачале? Сакам да почнам таму да ја водам цела бременос секако со се порагај исто во систина.. Знам дека прашањево не е за во оваа тема, ама е најактивна и гледам има многу меѓусебна подршка, комуникација, радос
Моментално осеќам вибрации меѓу нозете, бидејќи ме наместија странично да лежам поради цтг, и од време на време болки под мешето, траат неколку секунди и се губат. На кичма имам болки, појаки ама не се на инервали,него така боли,дали е од креветот незнам, бидејќи и сабајле ме болеше.
Јас кај Кацарска Ана бев од почеток до крај и пак сум на два ума да одам кај неа оти некако не знам дали сакам државно, ова очигледно ќе ми е двоумење до крај и жената ме гледаше како сестра да сум и баш. Имав цимерка ми се чудеше што доаѓаше по 100 пати од дома да го види бебуш кога се породив и за тек бременост исто сто пати од дома доаѓаше за мене, така да сум ептен задоволна и пак ќе одам кај неа секако и оваа. Тоа сигурно
И јас кога прочитав прво ми дојде тоа да го искоментирам ама се замислив како мене кумовите ми се како втора фамилија и ако се блиски можат само од помош да бидат. Ако не се, веќе е друго
Jas go pijam toj magnezium (samo obicen bez vkusovi)cela bremenost po dve apcinja.. preporacan od doktorka ovde vo Ger.
Dobar den i od mene spiev luge 12 saati bez prekin.Nemam nikakvi bolki seuste osven sto bebeto mi e epten aktivno i me sutira kako bokserska vreka i mi se stvrdnuva stomakot ama toa mi se slucuva uste od 7 mesec.Izgleda sum nekoj specificen vid na trudnica i ponataka sum vo neizvesnost.Na site so lesno neka vi e
Па добро да после прочитав не се од Ск а и лек за паника Нека седат побрзо и на него ке му пројде време
Мене прва бременост ми е и ги имам тие чудни болки еве уште лежам, маж ми ме моли да излеземе да прошетаме дека сончево е надвор а јас уште се мислам што да правам планирав и алиштата на бебе да почнам да ги пеглам, полека ги доперувам.. и правосмукалка да пуштам а некако со болкиве не ми се работи.. утре цел ден ќе бидам во Скопје, на контрола и да докупам што ми треба, замислете уште немам количка по незнам кој пат ќе шетам веќе ама морам да одлучам крајно време ми е.. @Starlič со лесно да поминеш, што е можно побрзо и не размислувај многу, опушти се мислам дека подобро ќе делува
Jas sum veke 33+3 vcera doktorkata mi kaza deka bebe e zavrteno so glava nadole denes mi e mnogu po lesno mesheto samo osekjam kako me rita so race i noze Ima li sansi da se izvrte povtorno do krajot ili taka ke ostane Btw... nastinka me fakja pa sum so paracetamoli,vitamini,ovosje...uzas Imajte ubav den meshinja