Гастрогард и рупурут се дозволени, тоа и од членките од групава го дознав, но еве и мојава др тогаш што ми препиша гсстрогард бидејќи ми рече ништо друго не смееш. За ориз, знам треба неколку зрнца да се голтнат. За содата, во една чаша или поголем филџан да се измеша на пример едно лажиче сода. А за бадемите, два_три-четири мислам непечени/несолени. Мене ништо од ова не ми помогна....Само по себе си помина..Гасрогард само 2 апчиња испив во цел тој период, од нив ми идеше да подждригнам но болката остануваше.Сепак, сите овие намирници не одеднаш, туку пробај си еден ден едно, друг друго...додека да видиш дали ќе ти олесни од нешто. А за гастрогардот консултирај се ако сакаш и со твојот др, но мислам дека скоро сите бремени го имаат користено за болки во желудник или киселини
Мила ти праќам поддршка,све да заврши во најдобар ред за тебе и бебуш,за другото све е кажано и видено.
И јас имав околу 12 недела болки во желудник и го прашав гинекологот ми рече да пробам со таан по една лажица и ми помина одма, а 2 дена ме жежеше нагоре
Ајде не се сеќирај, штом рекле дека е во ред значи е така. Ако ти прават редовно цтг и те следат значи во ред е. Нека си претка беба уште малку во стомаче и ти смисли веќе како ќе ја започнеш породилната приказна, немој и тебе да те чекаме. Сега ехтра влегувам у форум за да те следам како си.
@Starlič држи се, сигурно ќе биде добро на крај. И јас сакав да ти препорачам да видиш некои видеа на YouTube за тоа како да предизвикаш пораѓај (induce labour). Па и некои од финтите што ги кажуваа овде: ананас, урми, пилатес топка... Некогаш лекот е 5 пари. Секако е подобро барем нешто да правиш отколку да се помириш и да си дремеш во кревет.
Душо сега во моментот се е џабе. И нозете на плафон да ги врзам и така да висам, нема ништо да биде. Бебето не е спремно да излезе, и неможам на сила да го натерам. Треба да дојде моментот за да почне самиот процес. Така да ќе чекам следна провокација и ќе работам на случајот.
И јас практикував се ова освен Гастрогард, некогаш поминува некогаш не. Само ќе пазиш со содата ако си имала некогаш проблеми со желудникот или чир немој да пиеш уште толку болки ќе имаш. И нешто што сфатив, навечер легнувајте на десна страна да не ве пржат киселините низ хранопроводник (мене до уста ми доаѓаат). Претпоставувам дека нели желудникот има форма на L и кога легнувам на лева страна ми се враќаат назад. Не знам дали објаснив убаво
Да, претпоставував дека така размислуваш. Тогаш не ти преостанува ништо друго освен да лежиш и да чекаш, и да се препуштиш на докторите. Со среќа!
Jas da se pozalam nemam ic spieno od kiselini na saat ipol se budam so jaki kiselini I sega vo glavata kako prenesena sum iscrpeno se custvuvam bez energija a imav maka so anksioznost I od ne spienje mi se vloski sostojbata, namesto energija da sobiram ovoj mecec jas najiscrpena sum
Леле стомаков ме чеша ужасно 3 дена по ред, ми иде да го искорнам од чешање. Цела бременост користам Еуцерин и немав никаков проблем и баш сега се појави ова неподносливо чешање! Излегуваат стрии или ? Инаку киселините ми се вратија сега во 7ми месец Што и да јадам, имам киселина и морам да земам гастрогард.
Највероватно.. обично кога пука кожата почнува и чешањето али кај мене имаше период кај што ме чешаше буквално цело тело и глава како шуга да имав добиено..
Мешиња, кај мене лабаво болките си тераат, препониве мислам дека ми се делат таква болка имам, стојам денес на каса 5 мин ме пресече наеднаш како да ќе се породам во моментот.. одам како пингвин, си повраќам редовно, па и диареја ме фатило, официјално 40та недела влеговме ама бебе ми е активно ептен, па сакав да ги прашам веќе искусните мамички дали "мора" бебе да се смири пред пород како што пишува на нет или сепак секој со различно искуство? Прво ЦТГ ми е за 6 дена ама се надевам ќе ја биде работава и побргу
Ти се појавија стрии? На моја другарка исто вака со чешање ама не и се појавија стрии. Што ставаше за да се смири чешањето?
Mislam deka nemora da znaci deka od cesanjeto ke se pojavat strii, mene do 5 mecec I stapalata me otkornaja od cesanje, stomakot I toj me cesase eve 9ti mecec sum memam strii na stomak
Тој период не, ме чешаја и раце и нозе, во глава имав рани па користев некој шампони од аптека ама во 9ти наеднаш мешко ми порасна и преку ноќ ми се појавија неколку фала Богу не големи стрии.
Ајде побрзо да биде и кај тебе движи се. ние со ќерками испуштивме воз и автобус а трчавме, буквално пред нос ни избега автобусот. Сега чекаме за 20 мин друг ама стомак и преоони и коска ќе ме скинат од шо трчав. Луда работа. @Starlič kako di, imas li drustvo u soba. Dvizi se ne lezi celo vreme.
Жени кажувајте можно ли е да си направив беља од трчање неможам да одам ме фатија и половини и препони, леле едвај се качив у автобус, со детето сум, уште болки ми фалат сега кога сум излезена
@Starlič како си мила? @ddevojce смири се мила, од напор ти е, треба да одмориш сега, ама ако не си домче бар гледај да не се оптеретуваш многу физички. Ќе помине.