Добро ви дошло ли да се развикате без врска по дома ? Му се испокарав на мм и сега плачам ли плачам само ми доаѓа , кажете како да се смирам ептен сум тажна ми е жал за бебуш , лошо му влијаам
Фала му на бога, ајде смирено сега и опуштено, не си паничар ти. Кулирај Дали ни дошло ? Со маж и со дете дома уште да не ми дојде..нормално е , плус трудна. Имам јас дома 2-ца за воспитување Него и да не му се извинам не ми е гајле..за ќерето ми е Ама тоа е..нормално е тоа
Tuka sum i ve citam cel den nemam sto posebno da kazam imam blagi bolki no izdrzlivi i si meram vreme citam simptomi....probuvam psihicki da se smiram.Ti posakuvam da ti se ublazat bolkite i malku da zdivnes i da soberes sila .
@Dikinzi ,@SanelaS се смирив малце само што како бумбар сум потечена , хахха хормони тоа е , се исплакав ми олесна , барем да имаше причина хахаха , ај ке помине , штом е нормално не му ја мислам
@Dikinzi оо знам да испаничам и јас, али гледам да сум присебна кога сум со детето, да не се исплаши страв да не му направам. Душа мамина како ми помага да се облечам да се соблечам, го накарува и таткои да ми помага, вода да ми носи. Малку ми попушти сега од лежење ама сепак неможам да одам нормално и да си ја дигам ноГата. Ми е страв да не ми напрат проблем при раѓање тие болки ама рекоа не би требало, за времњ на пораѓај се боли па нема да го приметувам тоа. Само кривењето мачно ми е. ајде ќе издржам, тоа е неможе ништо да се направи. @SanelaS одмарај и пуни си батерии, кај и да е ќњ биде и кај тебе.
Уште колку ќе се дереш Јас мислам дека нема шо да ти смета на пораѓај, а и они ти рекле така. Ајде уште малце
Пак ме изгреба мачето Се израсплакав од страв Крв ми потече само точка мала, многу малку, се надевам ништо не е вакцинирано е ама сепак ми е страв. Одма со хидроген пребришав и алкохол. И здраве крема за рани намачкав. Многу го сакав ама веќе не сакам да го видам во моја близина што подалеку од мене.
Нема ништо опасно во гребнатинка. Јас имам куче си ограме ептен агресивно и спијам со него. Битно е да е прочистено од паразити, чисто и вакцинирано. Се разбира да има добра заштита од болви и крлежи.
Друг е муабетот со мачка. Имаат бактерија со која можеш да дојдеш во контакт преку измет и ако не се открие и третира на време може да направи сериозни проблеми. @Veki4kaa ако е вакцинирано не се секирај, бегај само од изметот инаку бактеријата се пренесува и од неубаво измиени салати итн. Прибрав маче од улица, па се распрашав поубаво. Мене не ми се ризикуваше зашто беше мало за вакцина и му најдов домче.
Па незнам за што е опасно, го прашав Бојаџиев ми рече токсоплазма да испитам, имав испитано пролетоска негативна бев на токсоплазма се надевам уште сум. инаку вакцинирано е за се, Само не го чуваме дома, и јас одбегавам контакт дури и не го галам,а он е се по мене, жал ми е ама што да му правам Ние јадеме на долниот спрат ама надворешни скали имаме, и кога се симнав за јадење ми се крена со нозете на мене и така ми ги збуца ноктите ,, одма со алкохол и хидроген пречистив, Оф леле ќе пукнам више цела бременост во стресови само греота за бебчево и тоа сеќава сигурно, колку се трудам да бидам позитивна се нешто испаѓа, па и тетка ми е болна не се знае што ќе биде а е мн млада и нејзе ја мислам само, и хепатитов и се ми се насобра, епа неможам веќе ќе пукнам, од камен да бев ќе попуштев досега
Знам, јас имав. Паразитот се вика токсоплазмоза. Се пренесува само преку измет. Ама и мачките заболуваат од токсо, што значи мачката ќе биде препознатливо болна. Токсото најчесто се пренесува преку храна и според статистика заболуваат луѓе кои немаат никаков допир со мачка како на пример јас Едит Правев јас муабет со гиникологот и мојот ветеринар. Најчесто се заразуваат луѓето од јагоди, марула, свеж спанаќ или зелени салати (рукола,магдонос). И ми рекоа дека салати по кафичи и ресторани се за нив најстрого забранети. Осцен токсото има уште неколку паразити кои многу тешко се лекуваат и се опасни по живот.
https://denesen.mk/za-prvpat-vo-makedonija-bebe-se-rodi-vo-voda-vo-bolnica-vo-bitola/ Што убаво Трето во Битола ќе раѓам ако не стигне до Скопје ова за 4,5год
Мамички да се пријавам и јас вчера бев на контрола, добри сме бебе околу 2700 го измерија, докторот ми рече дека има некои точки кои покажуваат знаци на зрелост на постелката колку што разбрав а јас одвреме навреме имам болки и ми рече таа недела одмарање, да не се преоптеретувам дека уште ми е рано, правевме и прво цтг инаку 34+3 сум. Страв ми е да не ме фатат болки барем уште 10 дена, 2 недели да издржиме
Женички, здраво. Кој доктор го препорачувате на Пин? Моментално сум тука (прекламсија, 31нед) примам систем со магнезиум и метилдопа за притисок само,друго во ред било. Ми е страв да прашам за одење дома Доктор Самарџиски рече добра ти е состојбата вака,супер Ама испуштање дома не спомнуваат. Некоја со ваков случај? Да ми даде храброст,некој муабет барем... Многу паѓам психички...
Како сте мешиња? Да се пријавам и јас Кога ви пишував за кафеното што ми тече, другиот ден заминав во болница ,на преглед. Ме задржаа вечерта. Докторот вели дека не е ништо сериозно тоа, штом е кафеаво, се чистела матката. Ама јас имав обилно, влошки почнав да ставам. Ме прегледа вагинално ,ме исчисти внатре со газа и некакво мастилно средство за дезинфекција,рече за 2 дена пак да дојдам за истава постапка. Малку болеше, ама се трпи ај Вели единствено негативно е што може ова да предизвика инфекција па инфекцијата предвреме да се отвориш. И така. Сега се движам по малку,не сум толку во кревет, кафеавото си тече. Се надевам само дека ќе биде се во ред. Ве гушкам