Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Jас пиев пo еднo пакетче магнезиум oд Алкалoид.

WonderGuurl likes this.
  2. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Јас земам од 400 мг таблетки, ама читам овде дека некои и по 2 пати пијат во денот па ме интересира колку мг вкупно излегува тоа. Дека некогаш кога имам болки сакам барем уште пола таблета да испијам што би му дошло вкупно 600мг па велам да не е многу...

Dikinzi likes this.
  3. Milicka*

Milicka* Популарен член

Смири се , кога ке заврши се , се ке заборавиш, ова ке биде само едно сеќавање , битно е да си смирена , ке поминат и овие два дена и се ке заврши , само биди смирена тоа најповеке ти треба во моментов !!!

Girl-Rabbit, Dikinzi and crazylady like this.
  4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Па мoжеш да се напиеш. Jас на краj на бременoст пиев пo 2 пoради бoлки. Наjдoбрo кoнсултациjа сo гинекoлoг.

WonderGuurl likes this.
  5. strelkata

strelkata Истакнат член

26та недела сум и бебе веќе повеќе си клоцка, сега баш ме шибна јако долу некаде дури ме здоболе. А дали е ок што често стомакот ми се стврднува, до тој степен што ми прави и нагони на повраќање? И онака си ги имам ама кога ќе ми се стврдне уште толку повеќе.

Girl-Rabbit and LadyC like this.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

Јас ги пијам на маг цитра по два пати на ден од 1900мг се

WonderGuurl likes this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ако смееш течност земи кока кола да те крене малце...
    Со лесно,денес и утре се убави празници, ќе ти пушти Господ сила :)

Girl-Rabbit likes this.
  8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

А цела провокација ти истече претходно или цело време ти пуштаат по малку да тече?

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Јас пијам по 2 на ден. Од по 400мг. Матичнатами кажа дека е дозволено до 1000 мг на ден. Мене 800 мг ми се фаќаат .

WonderGuurl likes this.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

До пола истече, без прекин.
    Еве докторката вика сум требала да јадам, сестрата сабајле три пати ми рече немој да јадеш и да пиеш. Си добив вагиналетка и сега ќе ме стават на цтг и ќе лежам неколку часа.

Dikinzi and kankus like this.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Слушај ги докторите, остај сестрите што зборат.
    Ајде многу било, малку останало.
    Се ќе биде во ред.

Girl-Rabbit likes this.
  12. Lorins

Lorins Популарен член

Само со лесно и да помини побрзо се во најдобар ред. Постојано отворам да видам како си. ❤️

Мене утре ми е термин. Сношти имав контракции, малку болни. Сега не, но се чувствувам како да ќе биди за брзо, некако како потешко ми е. Кизнај... Чеп ми нема паднато се уште...

Girl-Rabbit, dunika, SanelaS and 4 others like this.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Знам како ти е. Мене 2 дена исто ме маткаа изеди само едно залче лепче зошто не се сигурни како ќе се пораѓаш на крај. Јади си зошто не знаеш кога ќе почнат болки, а кога ќе почнат ќе ти треба сила. И знам дека си истоштена психички, ама мисли на тоа што следи. Со среќа ајде (fingers).

Girl-Rabbit likes this.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Леле не се нормални официјално. Нема шанса да одам у Чаир па мајка Јана. Дефинитивно си одам у Систина пак. Се што мислев со Старлич се сруши. Скроз се изнервирав како се понашаат со нас државно. Како да сме некое парталче и ајде ќе го фрламе ваму таму. Вријам после секој нејзин пост. Се повеќе и повеќе се нервирам. Така правеле у свет. Аха. Детето го оставаат мајката да го носи 10 месеци. :@ :@ :@
    Извинете на негативноста, ама мн се напнав.

dunika, Martka, Dikinzi and 4 others like this.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Констатацијава е пошо и ти си докторка?
    Ти се напнуваш ама ја напнуваш и членката. Како треба да биде така ќе биде, под надзор е. Олабавете ја со ваши заклучоци.

Girl-Rabbit, kikin, An-na and 5 others like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Ич не сакам да ја напнам членката, не биди дрска, криво ми е што ја мачат. Овде инаку ако збориме за тоа многу докторки има нели?

Dikinzi likes this.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Верувај чепот или вагиналетката ќе ти оомогне јас сум породена така со првото, тоа е директно внатре во матката, ќе го омекне грлото и ќе почнеш да се отвараш. Подруго преку инфузија и не делува. И гледај да шеташ штом завршиш со цтг. Штом ти вели докторката да јадеш значи да јадеш и да пиеш. Јас за време на пороѓај 3 литра вода за 45 мин испијав. Ајде прашај одново барем вода, ќе ти треба сила за да раѓаш. Не се секирај денес , најкасно до утре ќе биде. Убави празници мајка Божја ќе ти е напомош ќе се молиме и ние за тебе.

Girl-Rabbit, Dikinzi and LadyC like this.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Значи да разочарана сум, мака ми е, тешко ми е.. Ама здравје за второ (ако се решам да раѓам, иако ни првото не сум го родила уште, ма да мислам ако има второ дека ќе го купиме, нема да го правиме) пак би дошла тука, во Чаир. Чисто е, средено, имаш нон стоп чиста постелина, и сама си земаш ако ти треба. Јас за жал излегов ваков случај, ти, и сите други дај боже 100 пати полесно да поминете, може нема да ја имате оваа среќа што ја имам јас..
    Размислував и ќе речам, докторите прават што можат, сабајле бил маж ми и зборел со некој доктор, и му рекол дајте царски направете ја, он му рекол, не е тоа решението,ќе пробуваме вака... Царскиот си носи свои маки, и не е лесно воопшто.. Така да нека мојава приказна не ве предомислува. Јас само можам баксуз да бидам не верувам дека има други како мене..

19. mariz

mariz Форумски идол

Издржи мајче! Јас вториот пат за поарно отидов приватно и не поминав пак сјајно. Таков организам и конструкција, мислам 3 одеднаш да носам ке ги носам до 41ва и пак со помош ке треба да се отворам. Потешко отварањето оди кај некои жени, појако грло на матката, ама бебе ке излезе не се грижи. Едно природно, едно царски имам и мака и вака и така има, но брзо поминува, се заборава после. Другарка ми со вагиналетата успеа да се отвори, па дај боже и ти :hug:

Girl-Rabbit, kikin, Thallia and 7 others like this.
  20. strelkata

strelkata Истакнат член

Твоето искуство стварно не е убаво, ама мора да издржиш. И јас планирам да се породам во Чаир, и сепак мислам дека се е во Божји раце каде и да се оди. Ако треба нешто лошо да се деси ќе се деси и во приватна болница.