Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Од каде 44 недела.
    Жената си пиша пред некој ден, минатата недела, дека е 3/4 дена плус...
    @Starlič со лесно нека е:hug:

Girl-Rabbit and LUCI 99 like this.
  2. Martka

Martka Популарен член

Назад пиша во постовите дека завршува 42,почнува 43,денес е 43+,а иде накај 44.Нели кога сме 11+,наполнуваме 12недела.Ми е чудно.Ако ме лаже она,јас ве лажам вас.Ок како и да е,нема да не биде-НИКОГАШ!

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Ајде стига тие теми. Старлич ја следат ќе биде се во ред!!!

у кој се падна паричката?? Кај нас у мм, нормално и ќерчето најде да не се лути :D

4. Martka

Martka Популарен член

Не се глупави расправии,него корисни искуства и совети.

5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Никој никого не лаже. Еден термин е според последна менструација а бебушите може да се покасно зачнати па се корегира истиот. И утврдиле дека е покасно зачнато, веќе сподели. Не е 44 недела, да не ствараме паники. Никој не држи трудница непородена во 44 недела.

6. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Луѓе, џабе се расправате, ајде, не може да не знаат докторите што да прават па не е ни прв ни последен случај @Starlič и како и да е, сигурно знаат повеќе од нас овде што прогнозираме и коментираме. Како да е прва жена што ќе ја пораѓаат и не знаат што да прават, како да чинат...глупости.
    Сигурно постои причина што ја чекаат жената за природен пораѓај, царски та царски запнале сите, не е ни малку едноставно царскиот па не мојте само да коментирате, као не знаат ништо тие доктори, дипломата да си ја скинат, државното е такво и дрн дрн... Да де, приватните па цветаат, секаде може да се деси нешто што не треба, без разлика каде ќе се пораѓаш, немојте џабе да зборите. Ве читам и не можев да се оздржам да не пишам. Случаеви секаде имало и ќе има каде и да сте/сме. И јас живеам во Грција и тука има случаеви во приватни да се деси нешто што не треба, во државна да биде се супер и обратно.
    Си ја знаат работата докторите таму и што треба да направат ќе го направат најдоброто за неа и за бебето, во тоа сум сигурна.
    Да и посакаме среќа и воедно да ви го честитам и најубабиот ден од годината Бадник, здравје, среќа и бериќет на секој да дава Бог во секој дом.
    Паричката кај нас во син ми оваа година, да ми е здрав и жив и со здравје да си ги донесеме на свет бебињата што ги носиме во нас, здрави и живи.
    Ве поздравувам и уживајте во најубавите денови од овој месец :hai:

7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Верувај дека е така, заради тоа измачување сакав да се породам Македонија ама пусто имам странски документи.. не одат во странство на царски па што сака нека биде, ептен се сурови до последно измачуваат.. Господ дава сила кога е потребно па се ќе се издржи

eta, Dikinzi, SanelaS and 1 other person like this.
  8. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Па твоите мислења и не беа баш корисни, се расправаше со сите..

Kallias2, LUCI 99 and elenaklasik like this.
  9. Martka

Martka Популарен член

Не мила напротив,вие негиравте,нешто за што сме свесни дека е така.Ама сепак на сите со лесно.

10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

мене само ме интерсира од кај тоа дека членката е 43-44 г н???
    она е 7 дена над термин
    што значи 41полна недела и 1ден
    не туку праи паники
    јас се породив 16дена над последен термин и не е страшно ништо
    исто и јас како и членката од погоре имав касна овулација

eta, Kallias2 and LUCI 99 like this.
  11. Martka

Martka Популарен член

Самата напиша во нејзините постови.Сите мои разговори се сведени од постовите на членката која од четвртокот е во Чаир и е веќе43+.Ако ме лаже она,јас ве лажам вас.

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Da prasam 9 ti mesec vie sto ste dali dolu vaginata vi e kako potecena nekako kako potvrda? Imam sekavi simtomi grcevi menstrualni bolki sinoka na sekoj 10 min, ke se otvoram nema da osetam sekakvi simtomi osekam.

strelkata likes this.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

незнам не прочитав такво јас
    ај баш цитирај кај го напишала тоа ке видам

LUCI 99 likes this.
  14. Martka

Martka Популарен член

Оф,не знам тоа да го правам.Побарај од четвртокот навака.

15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Kako si ti ?
    Kako si ti imas nekoi najavi simptomi ? Jas samo ke recam Gospod site da ne cuva neka ni se srekni praznicite .Vo drugi raboti ne navleguvam vo analizi.

Dikinzi and LadyC like this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро а кој спомна царски?
    Во саботата пишала дека завршила 42ра недела. Што значи денес е ваљда 42+2 . Јас искрено прв пат слушам дека може да се надноси бебе и плус од тоа, ама ете чим има и други членки значи могуче е. Многу се замота се од ништо.
    Мене не ми проаѓаат мачнините. Уште си повраќам по 2/3 пати на ден, денес особено си го изедов дека не внимавав на храна.
    @Starlič како си мила?

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Не, јас осеќам како гнило и меко. Денес пак низ дома раб, за убаво е празник, да зготвиш да исчистиш и пак се уморив. Ме фифнаа половини и пак препони и срамната коска. Тоа е, при крај сме. која недела си? Јас 36+3

:swear::swear::swear::swear::swear::swear:Жени ај стига веќе расправии, никој не е стручен од нас да кажува што и како. Секој има свое искуство мислење или совет. Доста со напнувања ]:) затоа одиме у болници да раѓаме оти таму знаат најдобро. И глас да нема повеќе оти ќе почнам да ви ги пријавувам постовите :emo:

18. maaitka

maaitka Популарен член

Мешиња нека ни е за многу години празникот нека ни е среќна и бериќетна годината :) Паричето во нашиот дом се падна. Цело време бев во паники да не се породам за да не биде мм сам за бадник ама еве вечерата помина и сега сум спремна бебе може слободно да дојде :D :D :D
    @Starlič со лесно нека ти е кај и да е ќе си се гушкаш со твојата принцеза :* :* :*

eta, green.eyes, Girl-Rabbit and 6 others like this.
  19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Ќе се вмешам вака непоканета ... сестра ми е во Германија.. и таму се породи природно.. верувале или не 2,5 дена ја мачеа (како што викаат некои членки) да се отвори.. таа бавно се отвараше.. со провокации, со апчиња со се пробуваа но таа сепак бавно се отвараше.. третиот ден и појачале провокација за да на крај успее да се отвори неколку прста па и рекле да шета да вежба за да се отвори.. на крај успеа и се породи ама 100 маки виде тие 3 дена.. зет ми бараше да и прават царски тие не дозволиа.. чекаа прво придодно да видат како ќе оди отворањето... мој заклучок било каде и да сте ако бавно се отварате не се круви докторите што не ве носат на царски .. сепак тоа е правило.. се да оди природно.. да се породите природбо е ако запне нешто тогаш решаваат на царски...

Bubish26, Dikinzi, An-na and 3 others like this.
  20. beba@meba

beba@meba Популарен член

Таков е процесот.. без разлика дали си во Чаир или на Гак.. истото и јас го преживеав.. и мене не ми дадоа 2 дена да јадам со образложение дека ме спремаат за пораѓај..

Dikinzi and Martka like this.