Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Мене да ми објасните како си се средувате така со стомак голем
    Ја 4ти месец сум ,па ептен се пазам, 10 мин ја тинтрам само неа8-| па чекај д ане го стегам стомакот, па чекај да не се наведнувам...мака ми е:rofl:

На maaitka, Veki4kaa, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Систина, Митко Ивановски.

На LadyC и elenaklasik им се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Хахахаххааа :D Поим немам :D Обично со огледалце го правам тоа, од 8 ми месец, претходно без огледало..ќе се поднаведнам и се средувам, се гледаше од страните, и друго на допир и осет, е после почнав со огледало врп врп и ајт со здравје :D Ама прееска не бев со таа намена, и викам ај да се средам, и вака нака ја средив :D Се стега стомакот да, ама ништо не е еднаш неделно, барем ја така мислам.. ( за стегањето ) :*

На maaitka, LadyC, Veki4kaa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    7.058
    Ne ti kazuvame se seguvam, mene mi e epten tesko voglavnom so ogledalo nekogas sedam malku stoecki i taka nekako ke se potsredam iakp ne e bas sjajno sega vo poslednite denovi.

На maaitka, LadyC, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.970
    Допаѓања:
    12.278
    Јас се депилирам, веќе двапати ја средив со шеќерна. Во петти месец првиот пат, е тогаш бев ептен бушман и поминав без болка, се стегав, и ми беше страв да не напрам проблем, ама то стегањето си го имам од почеток. Нема гајле стегањето, добро сеа да не е многу напнување, бидејќи бебето си е во заштитна обвивка, а ние ги стегаме мускулите и нѝ се чини дека му штети тоа... Можеби грешам.
    Со шеќерна побавно растат, ми се изретчија, ќе продолжам со неа. Ама ако не се осеќате опуштено, подобро со бриџ и огледалце станати или на столче :)

На Dikinzi, maaitka, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    Се породи ли?

7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Jas we sreduvam vo lezecka poza ke stavam krpa pod mene bric voda ke spremam I ogledalce, poinaku probav nemozam ubavo da se sredam samo na ovoj nacin do vlakno celosno se sredvam

На Scorpio87, Dikinzi, maaitka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    На колку време треба да се јавуваат контракциите, па да се оди в болница?

Бев кај матичнава, покажа дека имам контракции, ама не сум отворена и ми закажа контрола по 2 дена, или ако пукни водењак да одам на болница.
    Не ми текна за ова другово да ја прашам.

Се ќе сметам на колку време се јавуваат. Ама болни се... Нз до кога да чекам вака. На цтг една контракција што ја регистрира беше 95, тоа како мн ми се гледа, или пак дека ме болеше, затоа...

На Dikinzi, Mari*, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    7.058
    Na ist vremenski interval od 5 minuti potrebno e da smenis polozba sedenje, stoenje, lezenje i da se istusiras ako intenzitetot na bolka se zgolemuva intervalot se namaluva megu kontrakciite vreme e za vo bolnica.

На Girl-Rabbit, Enci200, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Јас во 9 штом влезам одам на целосна депилација. Сега со депилатор се депилирав интима колку можев и цели нозе ама болешеее у п.м. Сега до 9 ти не се чепкам, ќе пораснат таман за 2 месеци убаво и ќе си одам на депилација.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    @Dikinzi ја од контрола на контрола , претходно кога ми беше помал стомакот почесто, сега неможам тек 6 сум ами 9 кога ќе бидам ќе треба 2 саати за да се средам, мн тешко оди со мешето
    едвај некако успевам, на депилации не ми се оди, ќе мора да се мачам.
    Му викам на мм ти ќе ме средуваш
    Вика нема шанси :rofl:

На Scorpio87, Girl-Rabbit, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас си одам на шеќерна депилација, нема поубаво и раат сум. Сама не можам, ми смета стомакот :) Еднаш месечно одам и таман ми е.
    Во четврток сум на контрола, едвај чекам да ја видам бебка што прави и колку пораснала :inlove:

@Starlič како си? Се запознавте ли со бебушка? :l:

П.С. Ги замолувам модераторите да ја бришат понатамошната офтопик дискусија, предалеку се отиде.

На Scorpio87, Dikinzi, Girl-Rabbit и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Jас сум утре на контрола.К'е ми зема докторот брис за стрептокока и да видиме беба колку е порасната.
    Jaс од кога ми е големко мешето се средувам долу еднаш неделно.Сега вечер пак ке се средам за утре на преглед да сме стросани:D
    Во врска со тоа како се средувам обично со помош на огледалце и со допир во полу клекната положба.:rofl:Па ако остане некое влакненце нека остане,маjка природа што да правиме.:$

Утре 35+4,ситно броиме.Кога ли само помина времето.Како вчера да го обjавив тестот за бременост.
    Аjде мешковци нека ни е лесно на сите.Срек'ни празници,кркаjте благо,солено и не му ja мислете ич.Каде е Господ никоj не е,нека не чува сите.Само позитивно(fingers):hug:

На Scorpio87, Girl-Rabbit, Dikinzi и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    До 8ми месец на депилација, сега со огледалце и депилаторче

На Dikinzi, eta и LadyC им се допаѓа ова.
  15. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Јас сум 36+1 и се уште одам на шеќерна депилација, сега во саботата бев, и се надевам дека уште еднаш ќе отидам до крај освен ако бебчо не не изненади порано :)

На Girl-Rabbit, Dikinzi, maaitka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    леле ви се изнасмеав слатко на муабетите, јас на секои два три дена се фајкам со брич, нормално ќе се испосечам некаде ама после ќе си ја намачкам дунда со некое масло или крема и арна е. Синоќа се туширав и сакав позади гз тоа дупчето да го средам :rofl::rofl::rofl::rofl:леле тртки големи газот залепан дека сум бајаги поправена едвај си го раширив да се фатам малку позади, хахах се утепав вртејќи нози дигајки. Сакав и јас да одам на депилација ама треба време да помине да ми подникнат влакната па да ме искубат, а така да се оставам зашумена нема шанси. Еве сега за 20 мин одам под туш оти у 4 сум на контрола, па пред секое туширање и спална пред охледало ќе се раширам и ќе видам кај е за средување па така на допир и осет се средувам. Огледалао не ми врши работа оти замаглено ми е у туш кабината па не се гледа најарно ( со врела вода се бајнам ) :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Vikk22, Ann.loves.you, Girl-Rabbit и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ја одам на депилација и иако самата го работам тоа, моја Снешка ме прави мазна као бебе, па да ти е мерак да си ја измачкаш на туширање. :D
    И иако работам таму позади немам како да се видам скорз и да се гланцнам, интима строго ми е секад средувана од мојата муза. :D
    Инаку брич не знам што е веќе 15 години, пазуви секогаш со машинка депилатор средувам, друго восок и сум си раат.
    Инаку ме изнасмеавте. :rofl:

На Girl-Rabbit, Dikinzi, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Значи било како важно средени сме си, мазни :D

И јас ја мислам старлич, се надевам дека следно мислење ќе и биде - се породив :inlove:

На Dikinzi, Girl-Rabbit, Mantub и 6 други им се допаѓа ова.
  19. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Алал да ви е на тие што си идете на депилација. Јас депилација немам видено 9 месеци а што убаво ми беше. Мене депилацијата многу ми е болна се стегам цела поготово интима, откако останав бремена се дружам со бикчето :| Сега во 9 ми е претешко, порано на секои 2 недели се средував ама сега дека одам еднаш неделно на цтг едвај успевам да се средам пола саат само бричење :| :| :| Ама уште малку остана и после тоа пак ќе се вратиме на депилација :)

На Dikinzi, Sexybaby86, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  20. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Уффффф како да сте ме чуле за депилацијава :) деновиве се се канам да се средам 38ма од денеска последна деп ми беше негде во 33та не сум мн подникната ама нема шанса да одам сега пак пошто ми беше мачно и тогаш да се вртам на креветот и да дигам нозе а не па сега и веке неколку дена на туширање се си викам ај утре ке се средам :) се надевам тоа утре ке дојде пред да се породам :) живи срамои ако на толку депилација цела бременост сега во 9ти се запуштам и ме бричат на бокс :) и @Dikinzi стварно не свакам како сте си ка виделе и сте си ја средиле :) Еве јас не сум здебелена воопшто сем меше и малку бут ама од 7ѓи престанав да си ја гледам госпогицата :D
    И да веке почнувам да станувам нетрпелива во однос на беба едвај чекам да ја гушнам, ми фуфка секако за се ама се тешам дека ке пројде и ке си ја стиснам до мене лепојката мајкина :)
    Срекен Божик мешковци на сите лесна бременост и уште полесен порагај ви пожелувам, а се друго сами посакајте си :*

На Dikinzi, Girl-Rabbit, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.