Luge sto mislite za farbanje vo 9 mecec? Neznam sto da pravam katastrofa vo kosata sum izrasnata, strav mi e da odam na frizer da ne me fatat tamu bolku a od druga strana nemozam da se gledam vakva, a ko ke se rodi bebeto nema sansi koga ke se farbam
Јас сум 5 месец и денес се мислам околу фарбањето! Од кога дознав дека сум бремена, ниту се имам исфарбано, ни нокти налакирано. Некако ми е страв. Ајде мешиња ако имате некое мислење, искуство пишете! Малку да се средам.
Мислам дека може да се фарбате со фарба без амонијак, и јас се изфарбав пред нова година. Ама додека не се породам нр планирам да се фарбам здравје понатака.
Имам прочитано дека лакот ( не сите лакови) имале нешто во себе што не е препорачано за бремени. Значи, имам прочитано, но незнам жива што да правам. Сакам да се средам, ама па некој црв ме гризе со нешто да не му наштетат на синко.
Пишав и во тема гинеколози и во породување во државна или чаир ама не добив одговор па се надевам тука ќе добијам Дали некоја се пораѓала на клиника кај д-р Маријан Стојоски и како поминала?
Јас носам. 3 дена после пораѓај почнав. После 10 дена од пораѓај стомаков ми е ептен вратен, никогаш не ми ни бил даска рамен, ама не очекував волку брзо да се вратам, не знам дали е до мидерот. Уште го носам.
И јас знам дека фарбањето не е штетно. Ама не се фарбам со фарба, туку си мачкам колор-шампон и ми трае месец дена и плус дури. Колор-шампонот е без амонијак и го има во многу бои.
@Sofi.ja , ако убо памтам, ти се породи со близначиња природно, така беше? Ете знам дека нема врска, не знам од каде муабетов дека ќе ми се раширела до толку да не уживам. . Природа е тоа, ќе се врати во форма белким...
И се фарбав и се лакирав до крај, нема штета, не продираат внатре ни фарбата ни лакот, освен ако ти не можеш да го поднесеш мирисот па да те тера на повраќање, друга штета немаш.
Прво ме гледаа абдоминално- значи почнува од главчето па надолу се' до стапала/прсти. Се гледа како е формиран череп, очи, нос, 'рбет, желудник, срце, дијафрагма, бубрези, стомаче, екстремитети, тежина и големина на бебче...полот исто треба да се знае веќе...значи се' се мери....Потоа ме гледаше вагинално со цервикс мерење и така, ќе ти дадат и сликчиња од нешто што сметаат дека е поважно, можи и од лиценцето-заависи како ќе е бебчето завртено. И толку беше
Девојки имам гоолем проблем. Имам седечка работа и цела бременост едвај издржувам да, не задремам на биро, страшно е колку ми се спие, страшно! Не можам да издржам.. Влегов во 8 месец, краен термин ми е негде 7 март. Како да постапам да отидам порано на породилно, баремшштом влезам во 9ти, во смисла дали одмор да користам или боледување? Совет?