Фала ти за одговорот, мене и минатиот пат и вчера кога бев на контрола она ми се погоди и ми остави убав впечаток, и за наредна недела ми кажа да одам кога она ќе биде
Добро утро Втора вечер по ред несоница. Додека спиев почнав да се гушам, отежнато дишење, мислев ќе ми се допре дишењето. Се исплашив искрено. Дали бебе притиска или не знам што може да е!?
@Dikinzi јас во 9ти се бричев застаната на нозе, се сноѓав со огледало на постоље што е за шминкање и ротира во круг. Си го ставав врз корпа со капак и си го местев аголот кај што најдобро ми се гледа и чаша со вода на корпата за брцкање на бричот и чистење. Добро терав така немав проблем
Здраво мајки. Веќе долго време имам тешки главоболки, ко од вратот да почнуваат па се шират нанапред. Дури очите ми треперат... посебно е сконцентрирано на левата страна. Го прашав матичниот, рече не можеш ништо да превземеш околу тоа, ете парацетамол можеш кога не се издржува. Некако незаинтересирано ми делуваше Притисокот нормален, очите во ред. Совет некој можеби, искусила некоја вакво нешто?
Иста сум, сега ми почнаа интензивни од вчера. Не се издржува, и парацетамол не ми помогна вчера, затоа во 18:30 заспав и до 8 спиев од болка.
@WonderGuurl @LadyC мислам дека е период и јас го поминав, имав страшни главоболки кои ме држеа и по 3 дена, не ми помагаше ни парацатамол ни масажа дека имам и синуси и оперирана ми е едната страна мислев дека ќе ми испука и напред и назад ме болеше ама еве фала му на Бога се смири сега сум добро. Побрзо да ви помине и на вас
Мила, бедоксин или магнезиум напиј се, да се опуштиш малце, и одмори Да си имаш лесна бременост И добра мисла Колку ќе ти се разлика ? Да да, не е проблем средувањето него мислев дали на недела дена ќе биде таман средена или поранко да се фаќам
Јас на недела дена се правев и за пораѓај дома бев средена ама лежев таму 3 дена пред да ми почне пораѓајот и не ме средуваа таму таман си беше.
дали некоја од вас ја болат заби многу ? и минатата бременост ме болеа ама не до волку ова е неиздржливо навечер неможам да спијам од болка,и не ме боли еден заб него различни како да ми пулсираат внатре... лани памтам дека отидов на забар и ме испратија дома као не смееле ништо да чепкаат дека сум бремена не се нафаќале ја чекам матичнава да ми се јави да ми каже што да правам вие искуства некои? имам иначе осетливи непца општо одсекогаш,користам таква паста 3 пати во денот ама џабе бре...
Мене ми правеа заб во 11та недела и тоа со ептен јака анестезија. Според мене не треба да трпиш болка, оди на заболекар мора да има решение...
Во цела бременост највеќе мака видов со забите и со непцата. Пред тоа си имав проблем и јас со крварење на непцата,сега во бременост ми се секој ден отечени и никакви и забарот рече често миење и чистење со конец. Расипани немам јас ама болката во непцата ми стои и плус некои денови ми се активираат осмиците да избиваат и тоа ме убива ептен ама тоа е,си трпам.. А ако имаш за правење отиди си на забар обавезно,таква болка не трпи.
А ти крварат ли непцата? Ако да, може од нив те боли, а не заб. Јас исто имам чувствителни непца и ми помага оваа комбинација: лакалут паста, чистење со конец само внимателно, и на крај плакнење со лакалут или елмекс (што било без алкохол и да пишува за чув.непца против парадентоза). Цел процес трае 10 мин, ама вреди. Гледам дека плунката некако е поинаква во бременоста, барем кај мене, и повеќе се прави забен плак и веројатно и забен камен.
Супер е докторката, прекрасна личност. Мене ми ја водеше бременоста и сум презадоволна од неа. Е за пораѓај малку потешко со неа бидејќи не дежура само прва смена оди. Мене ми стави провокација, ми го пукна водењакот ама бебе не се спушташе и малку се оддолжи работата па ме породи мажот и.
Ако ти е за “утеха”, еве сум 8-ми месец (32+ недели), а малата ќе полни 2 години крајов на месецов. Разлика ќе бидат само 2 години и 1 месец Ние со мм “поучени” од првото искуство со забременување со ќерче, за кое ни требаа некои 5-6 месеци, се фативме за работа рано рано за второво, ама и тоа изненади и се фати од прва Не ни почнавме официјално со обиди што се вика, веќе бидна И така, за некои 8 недели ќе си гушкам уште едно девојченце Јаки сме ние, што не сме издржале, па две деца со мала разлика. Ич да не се секираш, кај едно, таму и друго, ќе си бидат најдобри другарчиња
Премногу фина докторка е а и според прегледите кои ми ги правеше, како ми збореше како ми објаснуваше се во детали си реков супер докторка која има доста знаење .. да не ме оставеше на патолошко кој знае што ќе беше со мене.. покрај ризичната бременост плодовата вода ми се намали скроз.. ми падна мукозниот чеп, бебето слабо се движеше.. да бев дома ќе испаничев но Ива ме остави да ме надгледуваат па дури и од дома се јавуваше да праша до каде сум со болките какво ми е цтг-то..иако јас ја немав таа среќа ваљда ќе ја имаш она да те породи доколку се пораѓаш на гак...
@ddevojce на 04.12. бебуш беше карлично така е и пишано во извештајот, на 13.12. бев пак на преглед тогаш веќе правилно наместено. Само позитивно