Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Па што му е,зашто плаче, ,грчеви,гасови, не спиење по цела вечер. Леле ;(

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, крв од вена.

На Ana-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да ни се живи и здрави само, друго нејќам..коса ако треба ќе кубам, нема да спијам, костур да станам..ама се за нив, знам душа ќе ми испадне, дека и поголемово уште не знае да зборува, треба и на двете да се фокусирам максимално..ама газ нека ми падне ако треба :D Тоа е..никој не ме тераше зорле, наша желба беше..ваљда и секоја жена вака се плаши со второто..ама верувам мајчинскиот инстикт и за второто ќе си ја избрка работата :D

На Girl-Rabbit, Kitten, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас ученичка ќе имам здравје и живи од септември, прволаче и бебе 5-6 месеци. Мора да се снаваѓаме, ќе си поставиме ритам, од нашите задоволства ќе се скусиме за децата да бидат средени. Секоја вечер кога станувам за у вц едвај одам очи залепени стрија пуштам насекаде дека спиејќи одам и право си мислам ми тоа бебе ко ќе вресне, ќе плаче па шо му е шо не му е, па сабајле рано треба да станеме, ама тоа е тоа, живот, фамилија. Сите велат таткото е столбот на куќата, ама не е така. Мајката е таа која го води домакинството и која сичко организира, од неа зависи се. И мажот игра улога ама тој повеќе финансиски го држи семејството, работи и се мачи.

Сакам да ве прашам вие што сте царски правени дали одма ви дојде менструација веднаш по операцијата или??

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    На 40 дена точно ми дојде.

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Смее ,без алкохол

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мислам на тоа веднаш по породувањето. Тоа крварење или чистење како се вика. На природен одма крвариш, а кај царски како е?

8. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.296
    Имаш и многу поефтини од тие, мене ми помогнаа (заедно со Гингивал гелот) и уште си ги користам, од ДМ се.
    Screenshot_20200109-233720_Google.jpg

На Emy867, Butterfly1107, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Колку што ме држи сеќавање крварев околу 2 недели. Третата веќе имав односи.

На Girl-Rabbit и ddevojce им се допаѓа ова.
  10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    После 6 месеци точно

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Isto odma krvares jas posle 3 meseci I menstruacija dobiv

На ddevojce и LadyC им се допаѓа ова.
  12. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Таму е хаос од гужви, отиди и порано и речи им да ти земат крв ако не одиш првпат, ако си првпат ке се изначекаш штом си од сабајле. Пиј си ја терапијата без проблем во 9ч. И фибриноген барај да ти испитаат, јас ради него сум со фраксипирин од 0.6

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Од одма со улошка бев. 40 дена крварев и после одма ми дојде и иако доев. Исто ко природно што е така и со царски . :)

На Girl-Rabbit, Dikinzi, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    Добро утро на сите
    Денска сме 29+1 а ова мислам дека значи полни 28 недели.
    Малку изнастинавме околу празнициве, одам на работа и како мака да почнува да ми биде и станувањето и движењето. Ме болат нозете и кичмата.
    На работа по цел ден сум во канцеларија а потоа едвај станувам како укочена сум.
    Бебе нешто од вчера слабо ми е активно изгледа му е ладно и него па си спие.
    Повторно се изнервирав и замислив околу носењето на бебето, стварно стомакот ми е ептен ниско го гледам и јас тоа но докторот ништо не ми кажа дека тоа е лошо иако доаѓаат коментари лелее па ниско ти е, се ли е во ред, ауу карлично свртено ако не се сврти ќе мораш царски, барај си некој лекар уффф
    На контрола сум околу 20ти
    Се надевам бебе ми е добро и расте доволно бидејќи мал ми бил и стомакот... :x

На Girl-Rabbit, green.eyes, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Нема врска не слушај, од кај знаат они како ти е бебе свртено, мал ли ти е голем ли ти е, да не те прегледале случајно па да дават дијагнозни. Бог да чува колку прост народ има, неможам да се начудам. Мене и во првата бременост и сега стомакот ми е во скут, толку ми р ниско што неможам да седам морам да сум раширена. Кај секоја трудна ѓена дофрлат комемтар и кај имаше у пети месец лелее колку ти е мал стомакот и тоа од млада мајка шо родила 3 деца. Само и реков мене ми е таман стомакот а ти изгледа си заборавила ккао е да си бремена :rofl::rofl: јас одма контра човек сум шо кажува у лице се :!:

На Meckicja, 0ли, Girl-Rabbit и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Добро утро.

29 полна си и почнуваш 30та недела.
    За коментарите ги добивам и јас и тоа од блиски луѓе и баш ме погодуваа на почеток ама не сум тип што се спротивставува, па си плачев дома. Будала :fubar:
    Сега не ги ни слушам ама можам да замислам што ќе биде тек кога ќе родам..
    Последен коментар ми беше 'Само пола кило тежи??' (ова за беба, а толку и си беше нормално за таа недела).
    Само не им дозволувај да ти влезат во глава и супер си :)

На 0ли, green.eyes, Dikinzi и 8 други им се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Добро утро женски.. денес 33+1, ја почнавме 34 недела :l:
    Јас се разболев, еве веќе 2 недели не можам да се опоравам... Грло, нос, кашлање, бронхитче... Прво почнав со инхалации со физиолошки раствор и сируп Аленкрафт, спреј Инсомар, па немаше подобрување и ми препишаа Сумамед. На сета таа па мораше да ми ја извадат 8мицата и се ми се насобра, ама само помин да има. Бев на боледување со празнициве си поврзив, ама некако тешко оде закрепнувањето. Во првата бременост бев како пушка, а сега :) трт.... Од страна на витамини мислам дека сум и предозирана. Сабајле на гладно прво Еутирокс од 150мг (ради тероидната), па после МагЦИтра, Фемибион 2, Витамин Ц од 1000, Капсули со масло од Алги, Провен пробиотик за трудници и Фероглобин...
    Спиењето е се потешко, башка и синко го одделивме во детска соба си спие и нез по колку пати станувам де да го ѕирнам, де да мочам :|
    Дали некој консумира Цинк и искуство?
    Поздрав, имајте убав ден и викенд :f:

На Girl-Rabbit, green.eyes, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Уф досадни и безосетни луге
    Да ти го јадат газот :D
    Не се секирај големина на меше не кореспондира со напредок на беба.

На Dikinzi, LadyC, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282

:rofl: Грст народ, ама до последен сезнајковци. Аххх беее да ги фатам, да ги операм :swear:.
    Е па такво ти е носењето; негде прочитав дека е до мускулите, колку се еластични, стегнати...па до конституцијата на телото е. Види, ако можеш да ги пресечиш - ок, ако не, не земај за срце, зш ништо од тоа не е логично.Народија се` ќе каже, од око вака лесно е.
    Има една фитнес инструкторка на инстаграм- dragana_fitlife. Разгледај ѝ слики на профилот, да ја видиш во бременост колку слаба била. Во осми месец, стомакот со мускули ѝ беше, изгледаше ко за четврти. Ама дека ние балканијава научени, што подебела, помрсна, ааа поздрава - јаде за двајца :fubar:
    Еве оваа здраво право бебе роди, со нормална тежина и должина.

Мене последен коментар во врска со изгледот (обично сум осетлива за изглед да ме критикуваат, нејќам ич. Нит коментирам, нит па сакам да ме коментираат) што ми го даде беше една продавачка во бутик, ја познавам. Јас дека не сум мн здебелена, кај градиве минимално, мали ми се и претходно, колкови и газ ми се таргет точка, ама и тука сум малку здебелена, плешка врат раце јок. И си барав фустанче, разгледувам и ѝ велам, а бе не сум здебелена, повеќе во стомак ми е се налепено, (ама јас си коментирав како факт, онака) и паметнава, е па мн лошо ми вика така, ич неубо. |( и одма ѝ вратив, баш преубо ѝ викам, најубо!
    Не ѝ купив фустан, нек се сликаТ! си најдов поубав, кај шо ме пофали продавачката :Pхахахах

На Girl-Rabbit, green.eyes, Milicka* и 18 други им се допаѓа ова.
  20. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Здраво, имам прашање во врска со Провен пробиотикот. Ги земаш капсулата и таблетата наеднаш 2те еднаш во денот или друго ти е дозирањето?
    Цинк пиев пред бременоста и супер ми делуваше ама на кутивчето прочитав дека не е за бремени(не знам дали заради дозата или некоја друга причина) и го баталив.
    А витамин Ц, нема во Фемибионот или заради настинката земаш плус?
    Побрзо опоравување