Ич да не се секираш за големината на мешето. Една познаничка не знаев кој месец е, имаше помало меше и во 9ти. Сабајлето се сретнавме, попладнето била на цтг и и рекле да остане, родила многу лесно, гледам честитки на фб и се зачудев си реков прееска ја сретнав, а веќе се породила Јас да прашам, 16 полни недели сум, а деновиве почна да ме боли кичмата многу, посебно во легната положба дали е нормално, мислев рано е уште за вакви болки.
Пробиотикот и двете наеднаш ги пијам околу 12 -13 часот со некое овошје (јаболка, мандарина, киви). Витамин Ц пијам од почетокот, демек заради настинките, вирусите, а и заради врзување со железото со Хемовитот земав, а сега со Фероглобинот.
Јас вчера ја прашав докторката дали може да продолжам со цинк од 10мг, бидејќи ми го прекина во 8ма недела. Денес сум 16+6, ми рече може да продолжам да пијам.
Јас од вчера сум 22 недела, доста сум крупна но сепак стомакот никаде го нема, ако не кажам на некого дека сум бремена не ме ни приметуваат, во чаир бев на двапати докторките се чудеа која недела сум а не ми се познава а бебе си е таман за неделите така да се друго ставајте на игнор зашто ме излудеа таквите коментари на почетокот
И мене ме боли и јас сум16та. Вчера од youtube си гледав вежби за истегање за трудни и денес ми е супер, немам никакви болки. Планирам секоја вечер така да се истегнувам. Плус и масажа си закажав.
Леле какви коментари има значи немам зборови. Јас стомак имам ко за 4/5 месец уште од 8ма недела, па кога ќе ме видат одма ми коментираат, каде со стомаков од сега. Баш вчера си ја прашав Кацарска, ми вика нормално е кај второротки меше у трети да е поголемо и ич не се замарај . Се осеќаш као кујзнае колкава да си, а уствари таман си. Јас сум си таман. Крај краева е мое, какво и да е,колкаво и да е.
Јас сум 30та недела и имам мало стомаче и исто коментари има колку сакаш од страна. Уживајте додека си растат бебињата и не се замарајте, они си прават простор.
Леле ќути.. за коментари јас до сега уште не сум добила... ама мешево леле и јас само што дознав одма го имав и сега 16та полна сум а стомакот ми е како за 7ми месец Килажа немам ни килце качено ради повраќањето и ослабнав 2кг ама меше расте ли расте... си викам каква ли ќе видам во 9ти...
значи си полна 29 недела и 1 ден од 30 недела.. А за кој што збори ич не се замарај битно да е се во ред со бебето.. Јас само докторката ја слушам а другите не ме интересираат воопшто ич
И мене стомакот ми е многу чуден оваа бременост, не е тркалезен туку во форма на лубеница е, како јајце од градите па надоле оде, а не како топка, баш син ми стално ми вика, зошто ти е таков стомакот мамо? е од кај да знам му викам, таков е. Јас во понеделник закажав преглед кај гинрлологот што ми ја вофи бременоста, ќе бидам 30 недела тогаш, за 4 недели колку би било бебче којзнае, пред 4 недели беше 800 гр, сега ќе е над кило м? Си расте, гледам стомакот ми рипна деновиве и мм и син ми го приметија дури дека како наеднаш да порасна, нека радте, така и треба, да расте Ете и јас иако трет пораѓај ама и мене ме фаќа страв како се ближи пораѓајот, не ми е се исто, страв ми е и за мене и за бебето и си мислам и јас, што да правам, може и дека сме во друг град сега, па некако ми е тука се ново, што знам. Здравје, да биде се како што треба па другото...
Леле мила, тоа е најлесното. Но што кога двете ќе плачат во глас? Ова ми беше најтешкото и тоа со поголема разлика. Или кога требаше да ги легнам да спијат...хорор ми беше првите месеци. Супер е што понатаму ќе си играат заедно твоите, јас очекувам дека големава моја за 2-3 години ќе ја откачи малава. Ти посакувам многу нерви и трпение
Ne se sekirajte mojata bratucedka tri deca carski ima i trite i se od okolu godina i nekolku meseci razlika. Ima pomos normalno ama mora da si gi gleda nejni se. Moite kje bidat 6 god. Kerkami e prevozbudena, a jas oste povozbidena koga gledam kolku ona se vozbuduva so kje ima sestricka. Kje bide sekadeninteresno. Nekade se pojavuva i ljubomora so e normalno. Samo vnimanoe posvetuvanje na pogolemite i toa e toa. Sekoj kje si vleze u sema posle
Ic da ne se zamaras jas neznam sto im e na lugevo ovde kaj sto ziveam sreka sekoj si ja brka rabotata ama nekoi od tamu sto ke me vidat na kamera ili na slika kako komentatori se sekogas mora da dadat komentari sega najnovo e mnogu golem stomakot golemo bebeto ke bilo i se ke jadelo i kontroli od site strani da ne sum se porodila slucajno pa da ne razbrale .Inaku za nisko nosenje go nosam nisko od 34 nedela bukvalno vo noze mi e koga sedam, spored prognozi pocnav da se poragam od 36 nedela pa eve sega sum 40 ta pa aber nemam za poraganje.Opusti se i gledaj samo kolku pomalku da ti vlijaat lugeto medicinata nemoze da utvrdi nekoi sostojbi so aparati so se, lugeto ke utvrdele i ke dale dijagnoza ......
Претпоставувам знаеш, но сепак да споделам. Посебни се масажите за трудници. Се надевам масерот е сертифициран и со искуство за трудничка масажа. Само мала корекција. Втор ден од 30та недела е. Се брои 29+0; 29+1; 29+2; 29+3; 29+4; 29+5; 29+6.
Одамна сакав на масажа ама не ми беше јасно како ќе легнам на стомак (не ми се смејте). Ако познаваш некој масер те молам препорачај ми.
Јас одев на обука за масажи кај жена која работи 26 години, има еден од најголемите салони за убавина и знае се до точки, до рефлексологија , се буквално. Трудници строго рече да не работиме оти не смеат да се масираат, поготово стопала не смеат да се чепкаат воопшто зашто не дај боже може да дојде до спонтан. Не знам кај има такви масери, минатиот пат пред пород пред три години од Систина ми дадоа бесплатна масажа кај нив дека се пораѓав, ама не отидов зашто ме мрзеше (смотана) . Јас не би дозволила да ме чепне никој сега. Си имам и масажер за нозе професионален кој е одличен за кичма и главоболка и тој не го користам моментално. Беља не си барам. Не викам не одете, само пазете каде одите оти многу е специфична нашата состојба .