Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Фала ви за советите, одлучив да ги прескокнам масажите во бременост. Сакав чисто да се опуштам, ме боли и кичма и грб ама ќе најдам некои јога вежби на нет.

На Dikinzi и LadyC им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    7.694
    Ако си сменила електронски во фонд, не ја гледаат книшката кое презиме е во неа. Само матичниот број од неа го читаат. Јас така се породив, со старата.

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Моите се 4 год разлика, цела година се боревме со љубомората. Прво 6 месеци припрема и цело време зборување за новото бебе, па доаѓаше со мене на прегледи, па откако се роди доби подарок "од бебето"...Не- давање внимание, од мене, татко ѝ, бабите и дедовците, не- купување нови играчки само за нејзе...сѐ живо пробувавме и не и не. Едноставно секое дете си е различно, некое бргу ќе прифати дека љубовта ќе ја дели, некое не баш, и мислам дека не е поврзано со возраста. Единствено полесно со поголема разлика е тоа што големото е посамостално па може и да пружи помош. На пример секогаш кога сум ја успивала малата, ако сум сама големата ќе ме почекала во дневна, ќе гледа цртани. Сега дури и ми помага, ќе ги легнам на спална, ја гушка па ја гали, и двете ќе си заспијат :)
    Како растат е сѐ полесно и полесно, само мнооогу трпение :f:

На 0ли, Suzzicka, kavadar4anka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Pijam 2×1 od 1mg,ushte od pochetok taka.Ti kolku pieshe i na kolku ti namalija?

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Женички кој е 38ма недела како сте? Дали сте спремни, се ближи времето.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @SanelaS има ли новости кај тебе?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Уф, јас пиев многу. Циклопрогинова од 2 мг, 3 пати по едно, плус фластер со естрадиол на секој трет ден.
    Сега ми намалија на 2 пати по едно циклопрогинова, и фластер на секој шести ден.

8. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Јас сум 38 + 4 :)
    И право да ти кажам вчера сум се прејала кисело млеко цело канче и вода се изналокав, кога рече ме боли стомак си реков готови ке се порагам :) а оно само сум претерала си помина после некое време.... Иначе се ми е потешко да стојам убаво мк е преку ден кога ке прошетам и низ дома де на десна де на лева страна се вртам :) За болница торбата ми е спакувана ама дека се осекам многу спремно не баш :) си одам скоро секој ден на кафиња а богами и со јадење се опуштив од кога сум по дома и се си се смеам дека у некој кафич ке направам бербат со водењакот :)
    @maaitka Генерацијо полека почнавме и јануари да го расчистуваме штом ти одиш понеделник и мене ме фака фуфка дека за брзо ке е кај мене :) Иначе обично антикоагулантите ги прекинуваат пред порагај.... Ама нема што да се плашиш секако беба треба да излезе а штом е зрела постелката валда треба веке да се рага :) Со лесно нека е :*

На 0ли, kavadar4anka, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Jas lugenca pri kraj sum, denovive izgleda ke se sretnam so bebuleto, otvorena sum dva prsta nisto ne osetiv koga sum se otvorila ni bolka nisto

На lejlla, 0ли, Vikk22 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ne sum smenila nisto vo fond,sega gi zemav l.karta i pasos so novo prezime pa sakav i kniskata da ja smenam so vreme sa ne mi napraat problem slucajno deka so staro prezime .

11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Znam deka e normalen iscedok vo bremenosta dokolku e bez miris i bezboen no dali e ok imam primeteno 3 4 pati do sega koga idam vo toalet koga se brisam (izvinete moram vaka da objasnam :) ) zabelezav ligav gust iscedok (kako mrsul ,izvinetr pak na izraz :) ) nz drukse kako da go obj. Bez miris bezboen e no cudno mi bese zosto ne e kako obicniot bel iscedok sto go imame :)

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    26.247
    Нормално е, јас 3 пати го приметив буквално како врвца изгледаше, мислев дека слузниот чеп мора да биде со крв ама не било така. И тука истото ми го искоментираа. Која недела си?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    И ти лил си генерација ?
    Те нема во термини?
    Колку што ги читав поискусните тој исцедок погуст бил нормален на крај, па дури ии како сукрвав и како да ми извиниш мрсулав на крај тоа бил чепот
    Ама кај секого индивидуално
    Имаше членки што после тој чеп за 2 дена се породиле а други пак за 2 недели .... Трети па ги читам ни чеп виделе ни бутур .... И јас сега а отидам во тоалет вршам целосна инспекција на урина на хартија и на долен веш ..... Пресмешна сјм си сама на себе :)

На Dikinzi, Girl-Rabbit и SanelaS им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.480
    Допаѓања:
    7.070
    Nema nisto ako si slusnala za nekoja sto poludela od analiza na mokraca i toaletna jas sum .Samo iscedoci me macat i samo citam statii za plodova voda

На LadyC, maaitka, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Rano mi w mene za toj cep tek sum sega 21 ned . Se nadevam ne e toa i ne e niso loso :(

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.480
    Допаѓања:
    7.070
    Jas takvo imam dolgo vreme vo poslednite mesec dena i pojacano mislev deka e cepot sega poslednite nedeli ama ne e cepot zasto dosega ke bev porodena, a jas sum.so stomak do zabi i po 50 pati sum vo wc da vrsam analizi

На crazylady, LadyC, Bubish26 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Haha pa i jas isto so analizive ,ne mi e celo vreme samo 3 4 pati imam primeteno a neznaev sto e , da e cepot ne e rano e premnogu za nego . Valjda e normalen toj iscedok bidejki ne mi e so miris ni boja. Dali vi se slucilo od kako ste osetile prviot udar na bebeto i posle toj 2 3 nedeli da bide samo na edno isto mwsto celo vreme :) jas ja osetiv kere vo 18 ned i do sega samo na edno mesto osekam udari a na dr strana nikako da cukne :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki dali nekoja od vas piela vo vtoro tromesecije od ovie vitamini?Nekako cudno mi mirasaat i del od tabletite sto se za navecer imaat potemna kafena boja drugi posvetla.
    Iskustva ve molam

Прикачени фајлови:

19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Јас не сум никој и ништо да ти кажувам што да користиш, матичните си даваат да се користат оние апови од кои имаат корист, ама мислам како трудница да си ѓи користиш оние врсти кои сите ѓи користиме. Матичниот немора да знае која фолна ја зимаш ти,ама како трудна жена убаво би било нешто по квалитетно да си користиш.:*

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Дали може да си ставам крема за загревање како викс на рамото? Ме уби од болка. После масажата ми беше добро, еве го сега пак. Пробав и да се тегнам ама џабе. Изгледа ме удрила промаја или нешто...

На Dikinzi и LadyC им се допаѓа ова.