Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Ovie mi se dadeni zatoa sto dozivotno mi e zabranet vnez na magnezum koj ne e od prirodno poteklo poradi muskulite.A vo ovie vitamini nema magnezim.Jas samo prasav dali nekoj dali gi ima koristeno...
    A sto se odnesuva do pokvalitetno nikoj ne e falicen u mozok da si go konsumira najubavoto za svoete dete.

На Vikk22, kavadar4anka, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.896
    Допаѓања:
    77.422
    Каде ке раѓаш? Плодова може да протекува само ако е напукнат водењакот и скратен да е скроз цервиксот, паднат чепот. Може да се провери дали тоа што тече е плодова, со тест еден. Мене во Ремедика ми проверија, ставија од водата на тестот и ако се обои некоја линија значи плодова е.. и кај мене беше... Ама ми имаше паднато чепот тогаш веќе и плус бев 1 прст отворена.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    И јас сум во недоумица со недели за тој секрет мислам го сонувам..повеќето трудници го имаат и не верувам дека е нешто лошо.

4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    34 недела сум и примерувам дека ми е многу сува кожата на срамните усни и ме чеша дали е нормално? Пиев една недела антибиотик и ставав вагиналетки кко пробиотик и мислам откако ги почнав дека ми се појави јадеж дали е можно да е од тоа? Претходно сум немала ваков проблем

5. Suzzicka

Suzzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    85
    Eve i jas da vi se priklucam moive se tocno 1 godina razlika bas u isti mesec se rodeni Samo 3dena razlika dodeka da se naucis sigurno ke ti treba eden covek eve mene svekrvami mi pomaga taa ednoto jas drugoto dodeka da se naucam so 2

На Dikinzi, crazylady и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Мачкај кокосово масло, и во првата бременост и сега еве мачкам и немам проблем...

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, во една лабараторија во врска со скриен шеќер ми кажаа дека тоа шеќерот сами од аптека да сме си го купеле. Во зегин го нема, ќе видам на др место, само ме интересира дали сами сте си го купувале и по која цена? ☺

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Сериозно ова? :D Првпат слушам, а 2 пати сум испитувала. Која лабораторија?

9. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Ова во Прилеп е ☺, инаку има др лабаратории каде што со нивна течност си испитуваат, но оваа соработува со фондот, цената е евтина само ме зачуди ова со течноста и мене Инаку лабараторијата се вика Албимини, и е една од подобрите ...Па ќе видам што ќе направам....

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    фала ти ќе земам баш денес

11. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мене ми дадоа вода со шеќер да испијам не знам каков е тој посебен шеќер.. А на моја братучедка и рекле да си купи чоколадо да изеде и да се врати по 2 часа да и испитаат

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро . Тие што се фарбате без амонијак фарбите на Сајос се 189 денари моментално од 250 некаде намалени во ДМ. Јас се офарбав денес конечно, само плавава фарба ми испадна темно кафена со црвенкаст сјај. :rofl:
    Убава ми е. Битно нема црн корен .:D
    Битно фати. :D
    Сум заборавила, кога се испитува скриен шеќер веќе кога го спомнавте?
    Не оти памтам. 8-|

На Butterfly1107, green.eyes и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да и така може вода со шеќер.

@lavinija28 За трудници е бесплатно, зашто не си земеш упат од матичната? Мада и да си го купиш од аптека не верувам дека е скапо.

@LadyC до 27ма недела се испитува.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    3.998
    Јас оваа бременост ни еднаш не се исфарбав, а бели влакна колку сакаш, мислам дека секој ден се повеќе ми излегуваат :( ми кажа една пријателка тука фризерка дека оди и фарбата во крвта, а 99% од фризерите викаат нема врска, дури и ноктите некни прв пат си ги направив со гел лак, дека и тоа било штетно, кој да знае што е точно не знам, во претходните бремености се правев, а сега некој страв во мене, да биде се природно.....не си свесен во што да веруваш, навистина.

На LadyC, green.eyes и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    @Jana06 Сега во понеделник ќе одам на контрола па ќе ми кажи матичната како да направам. Инаку прашав, тој прашокот бил 220 ден па ќе одлучам, плус такси едно друго а и ако треба да си одам па пак да се враќам дури и поскапо ќе ми излези :) , а оваа лабораторија кај што е 400 ден ми е одма во комшии и можи тука ќе си проверам. Сепак, и матичнава си велам ќе ми кажи каде, ама мислам кај нас на државно дека не проверуваат скриен шеќер.
    • Друго, хемоглобинов гледам секој месец ми опаѓа за 6 единици, сега ми е 115 а нормално од 120 почнува , па ќе видам што ќе ми каже и за тоа. Леукоцитите нешто ми се повишени за разлика од минатиот пат (ама скоро на граница)-можи сум преладена малку. Серумското железо гледам ми е ок, шеќерот 4.28 (а благо се изнајадов периодов со празниците) и понизок ми е за разлика од месец ноември.Исто заприметувам тромбоцитите ми се намалуваат (ама во границата си се) а не знам каква улога тие играат во бременост (ќе прочепкам низ нетов :)

На Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Хемоглобинот е нормално да паѓа во бременост затоа треба превентивно да си го одржуваш. Јас цел живот сум слабокрвна ама ете 6ти месец сум и уште не паднал. Си јадам 3-4 зрна какао на ден и чај од коприва. Мислам за трудници долна граница е 110.
    Леукоцитите исто нормално е да се покачат, сепак јас пиев антибиотик кога ми беа 14.
    Убаво што си приметила за тромбоцитите тоа е важен фактор при пораѓај, веројатно и докторот ќе ти каже што да правиш. Јас би проверила хемостаза.

На 0ли, LadyC, Ann.loves.you и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Бравоо :clap: алал да ти , да се живи и здрави :*

На LadyC, Suzzicka и Milicka* им се допаѓа ова.
  18. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Таблетите што имаат потемна боја, сигурно се омега киселини, затоа и ти имаат почуден мирис.
    А посветлите таблети се витамините.

На maremaca29 и Milicka* им се допаѓа ова.
  19. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    А зрната какао од каде ги земате? Негде читав ама не памтам ....Инаку треба црвено месо (телешко/џигери), коприва, банани, таан со нешто, цвекло....ова знам за слабокрвност....

На lovely12, Milicka*, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Женички искуство со висок крвен притисок?
    18недела сум мојот матичен досега ниеднаш не ми има мерено притисок,денес бев на друг лекар на приватно и прво што беше притисок ми измери и страшно 180/110 премногу е.
    Ми кажа дека сум за клинички третман :(
    Ми даде метилдопа 2х1 да пијам и диазепам од 5мг навечер,и поради висок притисок наместо еднаш магнезиум кажа да пијам по два пати....
    Страв ме фаќа :@

На LadyC, maaitka и Milicka* им се допаѓа ова.