Ovie mi se dadeni zatoa sto dozivotno mi e zabranet vnez na magnezum koj ne e od prirodno poteklo poradi muskulite.A vo ovie vitamini nema magnezim.Jas samo prasav dali nekoj dali gi ima koristeno... A sto se odnesuva do pokvalitetno nikoj ne e falicen u mozok da si go konsumira najubavoto za svoete dete.
Каде ке раѓаш? Плодова може да протекува само ако е напукнат водењакот и скратен да е скроз цервиксот, паднат чепот. Може да се провери дали тоа што тече е плодова, со тест еден. Мене во Ремедика ми проверија, ставија од водата на тестот и ако се обои некоја линија значи плодова е.. и кај мене беше... Ама ми имаше паднато чепот тогаш веќе и плус бев 1 прст отворена.
И јас сум во недоумица со недели за тој секрет мислам го сонувам..повеќето трудници го имаат и не верувам дека е нешто лошо.
34 недела сум и примерувам дека ми е многу сува кожата на срамните усни и ме чеша дали е нормално? Пиев една недела антибиотик и ставав вагиналетки кко пробиотик и мислам откако ги почнав дека ми се појави јадеж дали е можно да е од тоа? Претходно сум немала ваков проблем
Eve i jas da vi se priklucam moive se tocno 1 godina razlika bas u isti mesec se rodeni Samo 3dena razlika dodeka da se naucis sigurno ke ti treba eden covek eve mene svekrvami mi pomaga taa ednoto jas drugoto dodeka da se naucam so 2
Женски, во една лабараторија во врска со скриен шеќер ми кажаа дека тоа шеќерот сами од аптека да сме си го купеле. Во зегин го нема, ќе видам на др место, само ме интересира дали сами сте си го купувале и по која цена? ☺
Ова во Прилеп е ☺, инаку има др лабаратории каде што со нивна течност си испитуваат, но оваа соработува со фондот, цената е евтина само ме зачуди ова со течноста и мене Инаку лабараторијата се вика Албимини, и е една од подобрите ...Па ќе видам што ќе направам....
Мене ми дадоа вода со шеќер да испијам не знам каков е тој посебен шеќер.. А на моја братучедка и рекле да си купи чоколадо да изеде и да се врати по 2 часа да и испитаат
Добро утро . Тие што се фарбате без амонијак фарбите на Сајос се 189 денари моментално од 250 некаде намалени во ДМ. Јас се офарбав денес конечно, само плавава фарба ми испадна темно кафена со црвенкаст сјај. Убава ми е. Битно нема црн корен . Битно фати. Сум заборавила, кога се испитува скриен шеќер веќе кога го спомнавте? Не оти памтам.
Да и така може вода со шеќер. @lavinija28 За трудници е бесплатно, зашто не си земеш упат од матичната? Мада и да си го купиш од аптека не верувам дека е скапо. @LadyC до 27ма недела се испитува.
Јас оваа бременост ни еднаш не се исфарбав, а бели влакна колку сакаш, мислам дека секој ден се повеќе ми излегуваат ми кажа една пријателка тука фризерка дека оди и фарбата во крвта, а 99% од фризерите викаат нема врска, дури и ноктите некни прв пат си ги направив со гел лак, дека и тоа било штетно, кој да знае што е точно не знам, во претходните бремености се правев, а сега некој страв во мене, да биде се природно.....не си свесен во што да веруваш, навистина.
@Jana06 Сега во понеделник ќе одам на контрола па ќе ми кажи матичната како да направам. Инаку прашав, тој прашокот бил 220 ден па ќе одлучам, плус такси едно друго а и ако треба да си одам па пак да се враќам дури и поскапо ќе ми излези , а оваа лабораторија кај што е 400 ден ми е одма во комшии и можи тука ќе си проверам. Сепак, и матичнава си велам ќе ми кажи каде, ама мислам кај нас на државно дека не проверуваат скриен шеќер. Друго, хемоглобинов гледам секој месец ми опаѓа за 6 единици, сега ми е 115 а нормално од 120 почнува , па ќе видам што ќе ми каже и за тоа. Леукоцитите нешто ми се повишени за разлика од минатиот пат (ама скоро на граница)-можи сум преладена малку. Серумското железо гледам ми е ок, шеќерот 4.28 (а благо се изнајадов периодов со празниците) и понизок ми е за разлика од месец ноември.Исто заприметувам тромбоцитите ми се намалуваат (ама во границата си се) а не знам каква улога тие играат во бременост (ќе прочепкам низ нетов
Хемоглобинот е нормално да паѓа во бременост затоа треба превентивно да си го одржуваш. Јас цел живот сум слабокрвна ама ете 6ти месец сум и уште не паднал. Си јадам 3-4 зрна какао на ден и чај од коприва. Мислам за трудници долна граница е 110. Леукоцитите исто нормално е да се покачат, сепак јас пиев антибиотик кога ми беа 14. Убаво што си приметила за тромбоцитите тоа е важен фактор при пораѓај, веројатно и докторот ќе ти каже што да правиш. Јас би проверила хемостаза.
Таблетите што имаат потемна боја, сигурно се омега киселини, затоа и ти имаат почуден мирис. А посветлите таблети се витамините.
А зрната какао од каде ги земате? Негде читав ама не памтам ....Инаку треба црвено месо (телешко/џигери), коприва, банани, таан со нешто, цвекло....ова знам за слабокрвност....
Женички искуство со висок крвен притисок? 18недела сум мојот матичен досега ниеднаш не ми има мерено притисок,денес бев на друг лекар на приватно и прво што беше притисок ми измери и страшно 180/110 премногу е. Ми кажа дека сум за клинички третман Ми даде метилдопа 2х1 да пијам и диазепам од 5мг навечер,и поради висок притисок наместо еднаш магнезиум кажа да пијам по два пати.... Страв ме фаќа