Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Од виталиа, имаш и спакувани и на мерење 120ден/100гр.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Дали и претходно имаше висок притисок? Или ова само во бременоста, јас сум 17недела и мене не ми мерат, дома сама што си мерам..како примети имаше ли некакви тегоби, вајда со терапијата ќе се среди.

3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мери редовно и ако е до таа висина оди на ГАК, они најубаво знаат што понатака. Ке биде добро :)

На Dikinzi, Milicka* и Dance27 им се допаѓа ова.
  4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Немав никакви тегоби отидов на второ мислење за бебко.Не ни помислував дека ми е качен притисокот бидејќи ништо не осеќав.Отсекогаш ми е бил 120/130-85/90 незнам од што може и од кога ми е покачен.Сега ќе пијам таблетки па за неколку денови ќе видам како ќе е дали ќе се нормализира или бар малку ќе намали.Др рече за трудници нормално е до 130/140 да се качи.
    А за матичниот неможам да разберам како може да е толку неодговорен ниеднаш да не измери.Овој приватниот кажа дека тоа било рутина и обавезно се мерел и тој се чудеше како може толку неодговорни и непрофесионално да се однесуваат.

На mamaorhidea и Milicka* им се допаѓа ова.
  5. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ќе видам почнам сега со терапија па ако не се намали сакала нејќала ке идам на ГАК

На Milicka* и Mitrovska95 им се допаѓа ова.
  6. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Jas za prvoto ispituvav vo medika I Pak si go kupiv toj sekerot.Inace go imas kaj aprekata kaj Dzimi market sto e ,go nema sekade,za druga apteka neznam so go ima

7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Valja ne e loso jas ne go imam cesto no pak go mislam i toa nekolku pati sto go imam videno . Maticnata mi rekla se dodeka ne e si miris i boja r normalno , pa valjda ne treba da se grizime za toa :(

8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Во Ремедија го имало, 220 ден :)

9. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Ти имаш повисок од мојот :| И мене после 20 недела почна да ми се качува 150/90 и мене ми дадоа 3×1 метилдопа а сега ми ја зголемија 4×1 и од понеделник сум на паталошка ваљда до пораѓај. Оди на ГАК најубаво, можеби и тебе ќе те задржат бидејќи ти е висок поубаво е да те пратат барем си во сигурни раце. А дали матичниот ти кажа за холтер да носиш, јас носев и само во мирување притисокот е 120/80 а во движење се качува :| најубаво е да си појдеш на ГАК

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Лелее со ручекот изедов феферонки жолти 4 мали не лутат многу така колку да те олутат, ќе има клоцкање :D:rofl: ќе се налути госпоѓицата нема да и се свиѓа:rofl:

На Dikinzi, Butterfly1107, Milicka* и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ќе видам мила.Денес ми измерија прв пат и одма почнав со Метилдопа 2х1 неколку денови ќе мерам притисок ќе видам како ми ме.А матичниот ништо не ми кажа не ни знае за ова,бидејќи ниеднаш ми нема мерено притисок.Ова денеска случајно го откри друг др кој си има приватна ординација,отидов таму чисто да видам второ мислење околу бебчето.Се надевам со терапија ќе успеам да го нормализирам искрено не го сакам ич болничкиот престој,но ако не биде сакала нејќала ќе морам.
    А дали само на ГАК мора,во градот од кај што сум не следат ли вакви трудници(од друг град сум)?

На Dikinzi, Milicka* и maaitka им се допаѓа ова.
  12. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Незнам сега кај го има.Јас само тримесечен испитав така ми рече геникологот па немав и не правев испитување за скриен шеќер.Првото ми беше 3960 кг па веројатно и ова ќе е големко :)

На Dikinzi, Milicka* и lavinija28 им се допаѓа ова.
  13. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    Ќе ти се среди со терапија ако не ќе ти ја покачат дозата. Јас сум од Скопје незнам како иде за други градови. Јас откако пијам до 140/90 стига ама во неделата еднаш или двапати и тоа ако се вознемирам или ептен сум активна ама сепак со терапијата е 120/80 нормален дури некогаш и понизок. Ама деновиве е покачен па затоа паника :) инаку јас сум при крај можеби затоа ме задржуваат на клиника уште 10 дена имам до термин

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I has јадам луто

На strelkata, Dikinzi, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Идни мамички посикусни дајте ми некој совет околу исхрана стварно не знам ја исто јадам како и до сега ама јас јадам да не кажам само млеко и варени јајца, и така нешто салати... не јадам тестенини не јадам месо осим туна н знам дали е окееј ? дајтее совети за почетници :*

16. Suzzicka

Suzzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    85
    Fala i tvoite isto

На Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Овошје, салати, месо, млеко, јогурт, вода, сирење, урда

На Maja92@, Dikinzi, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Секој гинеколог знае проблематика во бременост, ако имаат оддел за патолошка ок ако не може и ке те препратат на ГаК. Со лесно

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @Kallias2 мила ја вака си реков "не претерувај со работите, ама и не си го мењај целосно животот".
    Господ еден златен да ги чува само, мене ми дозволи гинеколог се, нокти, депилирање и фарбање. Сам кажа. А е доктор 100 години, такво старче у Шутка што има работено години и години пред да отвори свое, значи нема што нема видено и искрено многу му верувам. Немој да си создаваш тегоби беспотребно, ништо нема да му биде на бебето од гел лакот или на моево од фарбата. Втор пат се фарбам до сега , а сум 10+ . Пак е напредно, пак е фала богу ок се и да остане така. Ти не знаеш колку се тресев со Константин и на се пазев, не пушев, не фарбав, не правев ништо буквално да му наштетам па прокрварев во 4ти. Среќа што се сузби хематомот. Ми викаа до последно не се знае што ќе биде со плодот. Еве го моето гомце 3 години има. Опушти се мила. :*

На Fallen.Angel, dunika, Kallias2 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Ti blagodaram,gledav i rokot ispraven e.Mi padna cudno sto istata lenta so vitamini ima se razlikuva bojata,bidejki se podeleni dve lenti ima so kapsuli 2 lenti so tableti.

На Milicka* и eta им се допаѓа ова.