Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Од виталиа, имаш и спакувани и на мерење 120ден/100гр.

Milicka* likes this.
  2. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Дали и претходно имаше висок притисок? Или ова само во бременоста, јас сум 17недела и мене не ми мерат, дома сама што си мерам..како примети имаше ли некакви тегоби, вајда со терапијата ќе се среди.

Milicka* likes this.
  3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Мери редовно и ако е до таа висина оди на ГАК, они најубаво знаат што понатака. Ке биде добро :)

Dikinzi, Milicka* and Dance27 like this.
  4. Dance27

Dance27 Популарен член

Немав никакви тегоби отидов на второ мислење за бебко.Не ни помислував дека ми е качен притисокот бидејќи ништо не осеќав.Отсекогаш ми е бил 120/130-85/90 незнам од што може и од кога ми е покачен.Сега ќе пијам таблетки па за неколку денови ќе видам како ќе е дали ќе се нормализира или бар малку ќе намали.Др рече за трудници нормално е до 130/140 да се качи.
    А за матичниот неможам да разберам како може да е толку неодговорен ниеднаш да не измери.Овој приватниот кажа дека тоа било рутина и обавезно се мерел и тој се чудеше како може толку неодговорни и непрофесионално да се однесуваат.

mamaorhidea and Milicka* like this.
  5. Dance27

Dance27 Популарен член

Ќе видам почнам сега со терапија па ако не се намали сакала нејќала ке идам на ГАК

Milicka* and Mitrovska95 like this.
  6. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Jas za prvoto ispituvav vo medika I Pak si go kupiv toj sekerot.Inace go imas kaj aprekata kaj Dzimi market sto e ,go nema sekade,za druga apteka neznam so go ima

Milicka* likes this.
  7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Valja ne e loso jas ne go imam cesto no pak go mislam i toa nekolku pati sto go imam videno . Maticnata mi rekla se dodeka ne e si miris i boja r normalno , pa valjda ne treba da se grizime za toa :(

Milicka* likes this.
  8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Во Ремедија го имало, 220 ден :)

Milicka* likes this.
  9. maaitka

maaitka Популарен член

Ти имаш повисок од мојот :| И мене после 20 недела почна да ми се качува 150/90 и мене ми дадоа 3×1 метилдопа а сега ми ја зголемија 4×1 и од понеделник сум на паталошка ваљда до пораѓај. Оди на ГАК најубаво, можеби и тебе ќе те задржат бидејќи ти е висок поубаво е да те пратат барем си во сигурни раце. А дали матичниот ти кажа за холтер да носиш, јас носев и само во мирување притисокот е 120/80 а во движење се качува :| најубаво е да си појдеш на ГАК

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Лелее со ручекот изедов феферонки жолти 4 мали не лутат многу така колку да те олутат, ќе има клоцкање :D:rofl: ќе се налути госпоѓицата нема да и се свиѓа:rofl:

11. Dance27

Dance27 Популарен член

Ќе видам мила.Денес ми измерија прв пат и одма почнав со Метилдопа 2х1 неколку денови ќе мерам притисок ќе видам како ми ме.А матичниот ништо не ми кажа не ни знае за ова,бидејќи ниеднаш ми нема мерено притисок.Ова денеска случајно го откри друг др кој си има приватна ординација,отидов таму чисто да видам второ мислење околу бебчето.Се надевам со терапија ќе успеам да го нормализирам искрено не го сакам ич болничкиот престој,но ако не биде сакала нејќала ќе морам.
    А дали само на ГАК мора,во градот од кај што сум не следат ли вакви трудници(од друг град сум)?

Dikinzi, Milicka* and maaitka like this.
  12. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Незнам сега кај го има.Јас само тримесечен испитав така ми рече геникологот па немав и не правев испитување за скриен шеќер.Првото ми беше 3960 кг па веројатно и ова ќе е големко :)

Dikinzi, Milicka* and lavinija28 like this.
  13. maaitka

maaitka Популарен член

Ќе ти се среди со терапија ако не ќе ти ја покачат дозата. Јас сум од Скопје незнам како иде за други градови. Јас откако пијам до 140/90 стига ама во неделата еднаш или двапати и тоа ако се вознемирам или ептен сум активна ама сепак со терапијата е 120/80 нормален дури некогаш и понизок. Ама деновиве е покачен па затоа паника :) инаку јас сум при крај можеби затоа ме задржуваат на клиника уште 10 дена имам до термин

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

I has јадам луто

15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Идни мамички посикусни дајте ми некој совет околу исхрана стварно не знам ја исто јадам како и до сега ама јас јадам да не кажам само млеко и варени јајца, и така нешто салати... не јадам тестенини не јадам месо осим туна н знам дали е окееј ? дајтее совети за почетници :*

Milicka* likes this.
  16. Suzzicka

Suzzicka Истакнат член

Fala i tvoite isto

Milicka* and Dikinzi like this.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Овошје, салати, месо, млеко, јогурт, вода, сирење, урда

Maja92@, Dikinzi, Milicka* and 2 others like this.
  18. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Секој гинеколог знае проблематика во бременост, ако имаат оддел за патолошка ок ако не може и ке те препратат на ГаК. Со лесно

Milicka* likes this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

@Kallias2 мила ја вака си реков "не претерувај со работите, ама и не си го мењај целосно животот".
    Господ еден златен да ги чува само, мене ми дозволи гинеколог се, нокти, депилирање и фарбање. Сам кажа. А е доктор 100 години, такво старче у Шутка што има работено години и години пред да отвори свое, значи нема што нема видено и искрено многу му верувам. Немој да си создаваш тегоби беспотребно, ништо нема да му биде на бебето од гел лакот или на моево од фарбата. Втор пат се фарбам до сега , а сум 10+ . Пак е напредно, пак е фала богу ок се и да остане така. Ти не знаеш колку се тресев со Константин и на се пазев, не пушев, не фарбав, не правев ништо буквално да му наштетам па прокрварев во 4ти. Среќа што се сузби хематомот. Ми викаа до последно не се знае што ќе биде со плодот. Еве го моето гомце 3 години има. Опушти се мила. :*

20. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Ti blagodaram,gledav i rokot ispraven e.Mi padna cudno sto istata lenta so vitamini ima se razlikuva bojata,bidejki se podeleni dve lenti ima so kapsuli 2 lenti so tableti.

Milicka* and eta like this.