Дали и претходно имаше висок притисок? Или ова само во бременоста, јас сум 17недела и мене не ми мерат, дома сама што си мерам..како примети имаше ли некакви тегоби, вајда со терапијата ќе се среди.
Немав никакви тегоби отидов на второ мислење за бебко.Не ни помислував дека ми е качен притисокот бидејќи ништо не осеќав.Отсекогаш ми е бил 120/130-85/90 незнам од што може и од кога ми е покачен.Сега ќе пијам таблетки па за неколку денови ќе видам како ќе е дали ќе се нормализира или бар малку ќе намали.Др рече за трудници нормално е до 130/140 да се качи. А за матичниот неможам да разберам како може да е толку неодговорен ниеднаш да не измери.Овој приватниот кажа дека тоа било рутина и обавезно се мерел и тој се чудеше како може толку неодговорни и непрофесионално да се однесуваат.
Jas za prvoto ispituvav vo medika I Pak si go kupiv toj sekerot.Inace go imas kaj aprekata kaj Dzimi market sto e ,go nema sekade,za druga apteka neznam so go ima
Valja ne e loso jas ne go imam cesto no pak go mislam i toa nekolku pati sto go imam videno . Maticnata mi rekla se dodeka ne e si miris i boja r normalno , pa valjda ne treba da se grizime za toa
Ти имаш повисок од мојот И мене после 20 недела почна да ми се качува 150/90 и мене ми дадоа 3×1 метилдопа а сега ми ја зголемија 4×1 и од понеделник сум на паталошка ваљда до пораѓај. Оди на ГАК најубаво, можеби и тебе ќе те задржат бидејќи ти е висок поубаво е да те пратат барем си во сигурни раце. А дали матичниот ти кажа за холтер да носиш, јас носев и само во мирување притисокот е 120/80 а во движење се качува најубаво е да си појдеш на ГАК
Лелее со ручекот изедов феферонки жолти 4 мали не лутат многу така колку да те олутат, ќе има клоцкање ќе се налути госпоѓицата нема да и се свиѓа
Ќе видам мила.Денес ми измерија прв пат и одма почнав со Метилдопа 2х1 неколку денови ќе мерам притисок ќе видам како ми ме.А матичниот ништо не ми кажа не ни знае за ова,бидејќи ниеднаш ми нема мерено притисок.Ова денеска случајно го откри друг др кој си има приватна ординација,отидов таму чисто да видам второ мислење околу бебчето.Се надевам со терапија ќе успеам да го нормализирам искрено не го сакам ич болничкиот престој,но ако не биде сакала нејќала ќе морам. А дали само на ГАК мора,во градот од кај што сум не следат ли вакви трудници(од друг град сум)?
Незнам сега кај го има.Јас само тримесечен испитав така ми рече геникологот па немав и не правев испитување за скриен шеќер.Првото ми беше 3960 кг па веројатно и ова ќе е големко
Ќе ти се среди со терапија ако не ќе ти ја покачат дозата. Јас сум од Скопје незнам како иде за други градови. Јас откако пијам до 140/90 стига ама во неделата еднаш или двапати и тоа ако се вознемирам или ептен сум активна ама сепак со терапијата е 120/80 нормален дури некогаш и понизок. Ама деновиве е покачен па затоа паника инаку јас сум при крај можеби затоа ме задржуваат на клиника уште 10 дена имам до термин
Идни мамички посикусни дајте ми некој совет околу исхрана стварно не знам ја исто јадам како и до сега ама јас јадам да не кажам само млеко и варени јајца, и така нешто салати... не јадам тестенини не јадам месо осим туна н знам дали е окееј ? дајтее совети за почетници
Секој гинеколог знае проблематика во бременост, ако имаат оддел за патолошка ок ако не може и ке те препратат на ГаК. Со лесно
@Kallias2 мила ја вака си реков "не претерувај со работите, ама и не си го мењај целосно животот". Господ еден златен да ги чува само, мене ми дозволи гинеколог се, нокти, депилирање и фарбање. Сам кажа. А е доктор 100 години, такво старче у Шутка што има работено години и години пред да отвори свое, значи нема што нема видено и искрено многу му верувам. Немој да си создаваш тегоби беспотребно, ништо нема да му биде на бебето од гел лакот или на моево од фарбата. Втор пат се фарбам до сега , а сум 10+ . Пак е напредно, пак е фала богу ок се и да остане така. Ти не знаеш колку се тресев со Константин и на се пазев, не пушев, не фарбав, не правев ништо буквално да му наштетам па прокрварев во 4ти. Среќа што се сузби хематомот. Ми викаа до последно не се знае што ќе биде со плодот. Еве го моето гомце 3 години има. Опушти се мила.
Ti blagodaram,gledav i rokot ispraven e.Mi padna cudno sto istata lenta so vitamini ima se razlikuva bojata,bidejki se podeleni dve lenti ima so kapsuli 2 lenti so tableti.