Dobar den mesinja kaj mene nisto novo veke dva noki po okolu 2 casa imam grcenje na stomak, stvrdnuvanje , cuvstuvam po nekoj udar nakaj matkata i taman mislam deka toa e toa i deka bolkite se vistinski i deka e deka intenzitetot ke se zgolemi tie prestanuvaat i povtorno zaspivam.Neznam dali toa e podgotovka na teloto ili sto i da e .Jadam.inaku se sto mi se jade osven tuna toa samo doktorot mi rece nikako, za farbanje ziva nefarbana sum ama veke koga sum zombi pa vistinsko zombi da sum
Чекај бе каде ме брзаш Имам желба голема да биде на 02.02.2020 Ама знаеш..не е како сакам јас Можно е да сменило, ама ќе се врати брзо пак назад со главчето доле. Иначе мене пулсирањето ми е од десната страна на папукот, а нејзиното главче е доле кај лев јајник, со нозете бута на лево ребро, не знам колку ме сфаќате Сакам кажам не знам речам Утре 37 мила, да фати..почна да ѓи вади неќна на 9ти, Варичелата ја фана. Имам јас како малечка прележано. Се консултирав со матичната, рече само дека е добро што сум прележала. Да мила, се молев јас порано да ни фане ( некаде пред нова година) ама госпоѓата сеа ми фана. Меѓу последните деца од градинка. Па сеа се мачкаме цело време . Фала, само со лесно да ја мине Хахахахаххахха, се искинав од смеа лелелеее Да душо, више не може да се превртува и му останува само со раце, нозе и газ да бутка. Некако како да се тегнат му иде . И ударите му се задржани на едни исти места, би требало више да си знаеш каде со што мава
Јас умерено јадам ананас мн ми е убаво и сочно..сепак ниедна трудница не јаде кило туна урми и тие забранети оброци. Од пусти страв тоа е
@Ann.loves.you урми не сум јадела. Се мислев дефа за бадник да си земам у рака ги држев и ги вратив, па си земав др суво овошје ( сливи ананас и смокви) не сум ни помислила на тоа да штети. Плус урмите се богат извор на железо, калциим и сулфат. Така да 3/4 на ден, јас не би де устручавала од јадење
Како ја рачунаш 40та од вторник? Јас еве сум 38 + 5 значи вторник влегувам во 39та или сега ја терам 39та? оваа дилема ја имам од сам почеток а според мојот гинеколог од вторник сум 39та А беба не мрда како предходно само се превртува и преместува, ама мислам дека е тоа нормално немаат ни они веке местенце
Сега ја тераш 39, кога ќе наполниш 38+7 тогаш си полна 39 недела. Со 39+1 ја почнуваш 40. Јас сум од денес 37+1 што значи ја терам 38 имав и јас на почеток забуни околу неделите. Сега ни се брза на сите. А беба ја осеќам како прета се оптега се дуе на некои места
А тие што сте 30та или 31ва недела, како ги дефинирате движењата? Кај мене би рекла нешто слично како вас погоре што пишавте, како растегнување, туркање, ама вие сте при крај со недели. А јас сум 31ва недела и слично осеќам, повеќе како растресување на стомакот, пулсирање, а помалку клоцања.
И јас ја почнав 31ва,почнаа како топки на мешето и испапчувања да се познаваат. По малку клоца,повеќе го осеќам како мрдка се разместува и многу често почна да ика. Ама како да нема ред уште,кога му текне тогаш,некогаш се активира и кога ке станам за тоалет навечер па тешко ми е да презаспијам од што мрда
@Ann.loves.you и кај мене е така https://deca.mk/rekreirane-vo-tekot...VB5arzjE1BLEUo-WO7drjoinpLwX558FXq-jgyjr1opBs за вежби во бременост
Meckovci da prasam kolku vreme paga toj cepot? Gust sekret eptem zadebelen kako kafeav ona eptem golemo parce nekni mi padna kako sluz znam deka e cepot posto vakov slice sekret dosega nemam a eve tri dena taka posle po malce imam od toj sekret mnogu gusto znaci. Dali e mozno cepot da paga poveke denovi?
Да, обично и така е, на повеќе пати паѓа. @elenaklasik јас сум 32+, нормално е. Се стеснува просторот зошто бебе расте и снажните удари стануваат повеќе тегнења и испакнувања. Мојава се трти нонстоп и така си седи, си имам газе на средина на стомак
Здраво девојки, дали некоја ја боли доле ниско коската и препони да одвај се движи? Од сабајле ме боли, лежам одмарам ама и кога се вртам ме боли.. инаку 36+6 сум
Луѓе истото ми се деси... стварно е смешна целата ситуација од сношти ама веќе и чудно ми е , без никаков притисок или осеќај дека ми се моча, станав, два чекори направив и све низ нозе... јас не сум поќе ни за излегвење дома. Ептен чудно се осеќам, тие влошките со ногавици за после пораѓај ќе почнам да ги носам, не е работа ова. А не мириса воопшто на мокрача дај објаснете ми какво е чувството кога ќе пукне водењакот, вака нема да можам разлика да напраам. Ова со водењаков како нуклеарна физика ми стана, ништо не разбирам.
@Bubish26 , болки имаш ли некакви, контракции почнуваат? За водењакот не знам да ти кажам, мене на бокс ми го пукнаа, кај мене директно со болки почна. Да се јавиш да прашаш во болницата кај што ќе се пораѓаш, да видиш што ќе ти кажат?
Мене чудно ми е ова твоево. Не сум доктор, ама според ова што го кажуваш, нема шанси да се подмочуваш, речиси па и сигурна сум дека е водењакот штом така неконтролирано потекува. Оди пак на лекар, убаво да те прегледаат, и тоа уште вечерва. Ако е напукнат водењакот, нема играчка, треба да те следат.
@Sexybaby86 @green.eyes Тоа и им го кажав, не може после празнење на бешика одма да почне неконтролирано да тече.. ме убедуваат дека е мокрача, па мајку му знам како мириса мокрача не сум до толку. Болки немам, освен што до денес секретот ми беше бел или прозирен, 3 пати со ред погуст како конци, а денес оди накај кафеавко.