И Мене ми кажуваат за трудница да се избегнува многу топла бања, ја предходно многу сакав топла бања и во екстремно топло просторија на зима, во оваа состојба неколку пати ми се има слошено од топлина и избегнувам
Имаш време јас готово нема потреба да земам сега уште едно пакетче ке испијам Пре Мама бидејќи ова го завршив и толку
Ma za losenje ne mi se losi voosto mozam i da sedam i da se banjam vo +50 nemam problem so toa no sega ke izbegnuvam nedaj boze da ne se sluci nesto
Kako se spravuvate so namalen hemoglobin ?mi rece da jadam crveno meso no nemozam pa mi dade haemovit po 1 na den no se mislam dali da gi kupam da pijam apcinja ili da go resam na dr nacin
Јас пијам Неоглобин. Одличен е! Го има само во Виола. Инаку јас со мојава кашлица сум преплашена. Од денес почнувам Проспан и се надевам брзо ќе се среди. Не сакам да се породам и да го заразам бебето ((
@maaitka , да е жива и здрава пеперутката Да се пријавам и јас во тие со притисок доле, дури и при одење осеќам дека не можам да се движам како што треба. Ај вие сте во 9-ти влезени, јас сум 7-ми, т.е. 26+5 денес...... многу ми е страв да не почнува процесот. Прерано е за мене Не можам ни да спијам ни да одам ни да јадам, сафра ужасна ме фаќа. Среќа утре имам кај матичната закажано па ќе видам што ќе каже
Ama na nasite ne im se izleguva izgleda jas pocnav se sto najdov za potiknuvanje na kontrakcii i nisto pofit sum od koga bev vo 7 mi mesec.
Не бери гајле, и мене првото стегање ме фати во 7ми месец, прва бременост исто си мислев готово леле почнувам да се отварам. Пешачењето ми беше хорор, а до тогаш редовно одев теретана, па си мислев ете што си направив од ептен форсирање наваму натаму сега ќе се породам. На доктор бев и баш прашав, кроз смеа ми рекоја све е нормално. Верувај сега во 41 недела не ме боли толку, колку на почеток.
Само наоѓам изговори да одам по скали, денеска го натерав маж ми памперс да одиме да купиме као уште тоа немаме, она тоа го чекала за комплетно да и е све и да си испаѓа спокојно ептен инает. Кај и да е ќе биде и кај двете, само последниве недели траат колку цели 9 месеци.
Немој да се секираш Само позитивно знам мами чии бебиња после 1 месец на формула дури им дошло млекце и почнале да цицаат Други чии беби биле во инкубатори по 20 дена па после дома се научиле да цицаат
Втора бременост ми е. Во првата вака првпат ми беше две недели пред да се породам, затоа малку зорт ме фаќа Инаку, сега близнаци носам, па веројатно недостатокот на простор го прави своето
Јас пијам Фоливит Феро и од исхрана грав лека месо спанак зрна од какао мед со семе од коприва сите тие ги користам пред 1 месец ми беше на долна граница 120 што е добро (предходно едвај 100тка)