Zencinja eve naod od posleden 2 skrining. Ako znae nekoja od vas da go procita ,ona moze mi izmerila i kazala no jas neznam sve da prooctam sto znaci .no mislam deka voopsto ne spomna nikako cerviks
Од инфекција,претходна интервенција во матката или...кај мене не се откри од што. Бридеви три пати правев,чисти беа. Во 30та недела дојде до 35мж ми рече е сега може да се движиш,од 36та пешачев со цел да се отворам и породам побрзо,ама дури 39та се породив. Во 20та кога ми измерија ми беше 22мм. Јас од форумов дознав за мерење цервикс и затоа побарав. Не значи дека и тебе ти е скратен не се плаши,ама убаво е да се провери. Во извештајот нема нашишано дека мереле,а најточно се мери вагинално. Можеш да се бањаш со топла вода,забрането е седење со саати во када. А базен,џакузи и за инфекции не се препорачува.
Цервикс и мене не ми е мерен до сега,или д-рот си гледа а не ми кажува,или им е таква праксата овде. Се туширам со бааѓи топла вода,ама со отворен прозор секогаш,нема баш пареа..ке внимавам повеќе како и да е. За базен и јас одбегнувам и знам дека не е препорачлив ради бактерии,а од друга страна овде се препорачува ради болки во кичмата. Во клиниката каде ке се пораѓам,вежбите за време на подготвителниот курс за породување се во базен во самата болница,претпоставувам водата е топла.. Со лесно на мајките кои за брзо ке гушкаат бебушки. @maaitka жива и здрава да е бебушка
Sega koga ke odam nareden pregled obavezno ke pobaram .bidejki sum so kiretaza predhodno mozno e da imam takov prob. Simptomi nema nikakvi neli ?
Влегов во 40 недела денес и мислев ќе ме задржат, ама ништо...а немам трпение веќе... ЦТГ мирно, бебе мирно - си дреме внатре. Јас активна 100 на саат! Се утепав од генералки правење дома, чистење, шетање, работа, ама абер нема.
Имав два субсерозни миоми надвор од матка за време на двете бремености кои најверојатно сум ги имала и пред да останам трудна но пораљи хормоните истите се зголемија и тогаш ми ги забележаа.На мене лично не ми правеа никаков проблем при породување кое беше спонтано ниту пак правеа проблем на развојот на бебенцата во двете бремености.но сепак секој случај си е посебен и тука е секако матичниот гинеколог да изврши проценка на целата ситуација
Како сум..ми иде мачно више,не можам ќе се расплачам, мочам, трчам по малава, дома сама се средувам, се осеќам како коњ ! Друго е да си труден а да не трчаш по друго, само шо сум седнала, се искакала, или сака да си игра..па и се јадело, паизмиј садеви, па мачкај ја за сипаниците..аааа ќе споулавам..ете така сум..не е испадната ради сипаниците, и ептен е здивена..коа одеше градинка супер беше, ќе се истрча, јаполека ќе средам, сеа и по неа, и подома, а ми се лежи...страшно
Колку чини во Систина еден нормален преглед со 4д ехо? И како се закажува за некој кој не е пациент таму, туку за првпат оди?
Zdravo mamicki imam edno prasanje Imam hemoglobin 92 i zelezo 10 Toa mn strasno li e ili normalno za trudnica 7mi mesec
Па не приметив симпоми, осеќав некое стегање,пецкање доле ама можеби тоа беше со самата бременост нормално,заради растење на матката и тежина од плодот. Не знам колку е точно ама матичната рече до 26та недела расте матката,а со тоа и цервиксот.
Се јавуваш и закажуваш термин кај докторот што сакаш да одиш, едноставно. Цената е 2500-600 денари во септември толку платив.
Oo верувам дека ти е тешко. Мојата е поголема па пак си бара своето. Дома работа исто има. Мене пак ме тепат мисли како ќе се породам природно ли ќе биде или ќе си остане царскиот. Оваа стрептокока уште грижи ми донесе на главата сега антибиотици да примам треба, а алергична сум на пеницилин. Многу ми е страв од антибиотици, сигурно по 100 пати треба да прашам дали е пенцилински, каков е, да не згрешите шо ми давате, сега ќе ме фатат паники у пм. Тоа е со господ напред еднаш да се породам мислам дека од ново и јас ќе се родам и да се вратиме здрави и живи дома.
@LUCI 99 @Bubish26 со лесно да поминете, што побрзо да заврши и да се гушкате Да се пријавам дека бев на преглед, направивме цтг и не покажуваше високи контракции, само во еден момент се искачи до 60 ама док вели тоа од положбата во која сум била наместена.. ме прегледа и вагинално и рече дека сум почнала да се отварам помалку нешто повеќе од пола сантим, се договоривме за следната недела пак да одам на контрола ако во меѓувреме има некои промени да му се јавам. Не знам како ќе се одвива отварањето дали брзо ило бавно.. прва бременост ми е и цело време мислам дека ме штрека одоздола.. во врска со односите ми рече може да имаме за да омекне побрзо грлото инаку по циклус сум 35+5 нед а бебе тржи 2900гр