Рано ти е тебе, имаш време јас сум 38ма недела и 5 дена...Цтг покажува дека имам контракции, но јас не осеќам јаки болки, на контрола сум за 2 дена...
@Starlič многу е срцкасто грашочето.Ке порасне во голема и убава девојка Си ја видов женската,супер се развива,на 29 та Г.Н одговара,некој ден е напред.Ја фативме во поза со рачето на глава,ко на плажа да е За муабетот за цервикс,ми измери д-рот,вагинално,а кажа и дека претходно мерел.Беше 3.1цм,рече дека очекувал повеќе,но не е страшно,ке пратиме ситуација.За 2 недели сум на преглед пак,ми појача магнезиум и ми даде таблети за џвакање.Се надевам не е алармантно.. Убава вечер женски
Женски, денес имавме предавање за пораѓај и ни спомнаа за гел Natalis 1. Се става за време на пораѓај и прави да е полизгаво внатре. Дали некоја од вас користела нешто вакво?
Ми земаа крв од вена. Проверуваат средна вредност на шеќер во претходните три месеци. Како се движел, во кои граници. Мене ми беше 5.7. Тоа било малку покачено ама ништо страшно, така ми кажа ендокринологот.
Мешковци ние сме добро, сите на клиника не научија како се викаме пошо сме најгласни 3600g 51cm се роди бушавото наше, само цице бара, а сон никако да фатиме и двете. Уште 10 би родила само да се избегни пецкањето при мокрење и болките при доење. Иначе сум фит, мешко скоро па и да го нема, само 1цм стомачните разделени и што е најважно долу не испукав
Хелоооу мешковци, денес бев на контрола. 33+6 сум, беба тежи 2553 гр си се наместила со главчето доле и со грбот беше свртена, се криеше не можевме лице да видеме. Се е во ред, добро напредуваме. Брисеви ми земаа, крвта ми е подобрена и така страв ме фаќа што и како ќе биде
Мешкoвци дojдoв да ве пoздравам и да ви кажам дека пoсле три месеци бебка какo е рoдена (денес прави) oтвoрив слики oд периoдoт дoдека бев бремена... Кoлку ме разнежниjа, дефинитивнo преубав периoд. Се си имав сликанo мешкo oд сите агли, се штo купував за бебе oд чешалче па дo креветче...кoлку убави слики Уживаjте си вo периoдoв, имаjте си лесна бременoст а пoтoа пoлни раце Мнoгу ми недoстига групава редoвнo ве читам
На 5 мин? Не верувам дека ќе стигнам ако чекам толку од тоа и ми е страв дека до болница имам едно саат ипол пат
Не се промашуваат верувај, истото и јас последната недела имав као страв дали ќе знам кои се правилни, имав дури фрка со водењакот. Тие болки не се како до сега, иако при објаснување од други мислиш дека то е то, болките не можат точно да се опишат. Не знам само како ти кажувале тебе, мене бабицата прва што беше на смена ме убедуваше дека мора да ме стега цел стомак и кичма заедно, до крај мене само долниот дел ме стегаше. Ти ќе си сигурна дека тоа е тоа, инсистирај на останување во болница иако ЦТГ не ти покажува контракции или се неправилни. Мене после пукање на водењак (не знаев дека е пукнат) болките ми почнаа после саат време. Немој да имаш никаков страв, како што е Господ никој не е
Првата бременост супер, ја поминав долу во мк. Во 7 ми примав роган, и после пораѓај уште една дека бебето е позитив. Сега втората бременост примив у 13/14 недела некаде антиглобулин оти имав на некилку пати кафен исцедок па за секој случај. Примив и во 7 ми месец исто, и здравје и живи на пораѓај ако излезе пак позитив. аинаку мене ме фатија страшни болки у половина синоќа. Малку се размрдав и ми поминаа траеја околу пет минути, и згора на се пак ми се фати левата нога и едвај одев. Ни можев да седам ни да лежам. Сега малку ми е поопуштена ама пак поткривнувам. Бебе еднаш на лева страна еднаш на десна, се тегни и незнам како е завртена. Го Осеќам грбчето на средина. Е дали е со глава надолу или нагоре немам појма.
Бравооо, чим не си испукала уживај, а за доењето уште одма нека ти кажат правилно да ја наместиш да не ти испукаат и да направиш рани, и да ѓи мачкаш со маст. Кога ќе ти дојде млекото за ден два убаво, ќе се наруча госпоѓата и нема да плаче верувај Ауу, леле јас заборавив дека тебе ти е далеку. Леле јас се извинувам многу. Тогаш по со време ќе си тргнеш
Да е жива и здрава, а замисли по 1 година и фазла кога ќе ги гледаш слиќите Сликај ја, секој ден, да видиш после колку ќе биде по интересно. Јас стално вадам слики, полнам албуми, и ставам дома, обожавам слики
Баш ве читам за крвната група на бебето, кога ви давале да ја испитате? Јас на почеток испитав само за мене, а вчера на лекар на некои кои беа 8/9 месец пак им даваа да испитаат (ама не разбрав зошто, дали досега не испитале воопшто, или пак тоа е за бебето)? И уште нешто, каков исцедок имате (ако го имате воопшто)? Јас последниве денови малку се осеќам како преладена и заприметувам исцедоков понекогаш знае да биде малку обоен , како некоја бледо зеленилава или жолта боја. Немам никакви чешања, мириси или нелагодности, едноставно на моменти знае малку да ја промени бојата. Но не по цел ден, зависи на периоди. Вчера не ја прашав др бидејќи искрено не обрнав внимание на тоа, околу 13 недела ми земаше брисеви, ок беа. Сега ми спомна следно накај 35. Јас почеток на март треба да појдам (во 32 ми рече). Исто, посебен скрининг за срце не ми даде, туку во самиот преглед си мереше таа, го слушавме и гледавме мускулот како работи( а кога бев во плодност ми рекоја дека можам да го направам тој скрининг поради што идел кардиолог таму специјален за тоа). Јас мислам да не го правам бидејќи засега е во ред според сите прегледи....