@Bubish26 јас знам дека кога ќе почнат посилните болки нема промашување и ќе знам дека тоа е тоа ама мене страв ми е ако не сум во скопје, мм е поиспаничен од мене сака да ме носи таму да останам во ск да седам а мене рано ми стои, денес полна 36та, ај ќе почекам понеделник или вторник кога ќе одам на контрола и може и ќе останам нема да се вратам ќе си поседам една недела или десетина дена и ќе си чекам таму барем болницата ќе ми биде на 15мин. И да секогаш ќе се надеваме во Бога, како треба така и ќе биде. Уживај си ти сега со бебенцето мало @Dikinzi ох кога би знаела кога е право време мислам дека така како што сум загрижена што како кога ќе биде и ќе ја надносам
Девојки , дајте совет ве молам. Ај што имам несоници од почеток на бременост, но почна да ме удира и на психа, многу сум вознемирена деновиве, ич не сум со сите, не знам што ми се случува...
Јас сум иста, од прв ден несоници, мене гинекологот ми рече 3×1 Б6 демек од што многи мислам и се плашам што како ќе биде од тоа неможам да спијам,и стварно смирува, и си спијам барем пола вечер
Можеби е сето тоа од хормони. Јас сношти плачев. мм ми вика зошто плачеш, што ти е!? Му викам малку ме боли стомак. Вистина и поради тоа плачев,но видов и едно старо куче па ми падна жал. А, мислам и дека хормоните си го прават своето. Еве додека ја пишам пораката пак почнав да плачам и ми е страв да не му наштетат на синко.
Несоница имав цело прво тромесечие, не знам што ми беше. Си велев од хормоните ми е. Во второ тромесечие исчезнаа, спијам по 9 часа и плус попладне. Пиј Б6, ќе те потсмирува малку. Башка, те читав дека ти е тежок периодов бидејќи си сама со детенцето, па тоа дополнително те вознемирува. Ќе помине и ова, држи се.
Бев кај матичната за упат да испитам крвна слика и мокрача, и рече ај да те прегледам немаше потреба, знае дека одам систина, и како се запна немора да одиш таму сто пати ми кажа, ме праша дали пијам нешто , викам да витамини , метилирана фолна и утрогестан, И ми вика оти сум пиела утрогестан 24 недела веќе немало потреба , а Бојаџиев ми рече до 34 да ги пијам, и сега нз кој да слушам , јас сепак ќе го слушам Бојаџиев, повеќе му верувам него одколку неа.
Мила, и ја да сум на твое место не знам како би постапила Навечер пиј си ја фолната, или Б6, јас со чаша млеко си ѓи пиев , ќе те опушти, пробај
И јас плачев многу особено 4ти и 5ти месец, сега многу поретко. Истиот страв го имав дека детето ќе има последици ама се си е во ред, си се развива нормално. Не знам дали треба да пиеш утрогестан ама знам дека треба да те води еден доктор на кој му веруваш. Роднина моја во поодмината возраст за бременост идеше кај тројца доктори во различни клиники за 'посигурно', се измешаа работите, терапиите и неубаво заврши. Држи си се до тој од почеток.
Мислам да го слушаш Бојаџиев, те води од почеток. Одам кај повеќе доктори, но само еден слушам за терапија.
@MumToBe друшкее ми избега тии Аjде со лес да ти е само.Убаво размислуваш,оди Скопjе поранко.Не се знае кога к'е тропне малата за надвор. За хормоните да не зборувам воопшто.Еден момент плачам,па му се лутам на мм за глупости,aма тоа кратко трае. Поголемиот дел од денот сум позитивна и некако уште ме нема фатено страв за пораг'аj,скоро и ич да не мислам на тоа.Си велам во мене што е,тоа е.Дека к'е мислам и се плашам нема ништо да се смени само к'е се вознемирувам и jас и мажето коj е огромен паничар.Некни на шала му велам аjде бе биди присутен на пораг'аj.Избега во другата соба,а не не не велеше.Мажи,се прават важно за други работи наjхрабри...абе карпии што да речам. Ете го сега спие,трета смена беше па да му спремам нешто за да jaди.
Нема каде да бегам, тука сум, знам оти е рано ама постојано ми е таму паметот, не се плашам воопшто од самиот пораѓај, нон стоп гледам видеа, читам за техники на дишење, се припремам колку можам а знам дека кога ќе дојдат болките може се да заборавам и ние као се спремавме да биде мм внатре сега за сега е добар ако не се откаже во последен момент Ти колку направи?
Да си го пиеш утрогестанот. Јас до денес го пиев 36 недела полна сум, иако матичната велеше нема потреба јас сепак го слушав Трајковски и тоа две од 200 пиев. А исто ми потврди и Илиевски, да ги пијам до 36 недела. Со лесно мила
Ти благодарам @Jana06 на одговорот! Малку ме утеши. Јас сум сега 5 месец! Се надевам плачкиве ќе поминат.
Ќе намалат И јас бев иста, многу сакав некој да ми каже дека ништо не му е на бебето. Баш сега прочитав од една членка каков коментар добила 'Така ли мислиш лесно се станува мајка'. Не знам како го заборавив ама многу често го добивам. Извинете што посакав мајка да станам
Женички,тие што сте ја примиле инекцијата за зреење на бели дробови(ако ве има тука),на мисла сум и ми треба совет. Значи јас се водам како ризична бременост поради конизација и еден спонтан и цела бременост одмарам и според тоа колку беше у мисли цела бременост како ќе биде што ќе биде, можам да кажам дека пак истерав еве до тука скоро без проблем. На минатиот преглед докторката што ме води спомна за таа инекција,да ме боцнела сега во 32ра недела демек ризична бременост па да ја ставиме,иако немам некој проблем друг сега. Тука прочитав дека тие што сте ја примиле,дека бебето не било многу активно 2-3 дена,ама и тоа ке помине ако веќе мора да се прими,само незнам дали е тоа толку едноставно-ај ке се боцнеме за секој случај. Незнам дали да барам мислење и од друг доктор,неможам ја сама да одлучам сакам да ја примам или не сакам.. И незнам дали таа инекција ја ставаат на секоја ризична бременост или како..?? Дајте некој совет многу сум на мисла,незнам како да постапам за ова стварно..
Девојки сабаље имав секс со мм сега имам мн бел исцедок утре ке одам за последниот брис да проверам во 37 Нед дали има место за паника? И долу како да ме притиска бебушот и ме поднаболува ко ќе се движам