Po krs zdrastvo od nasevo jas neznam dali postoi. Brisevi cisti pap ne ( so bakterija gardinella ) . Mi zemaa pak bris da se osigura maticnava dali stv imam ili ne,brisot cist nemam bakterija . I aj sea . Te ja imam te ja nemam . Kuznae so im praat na brisevite i pak sum u misla i ova dali e tocno
Здраво на сите ве пратам одамна и ми дојде и мене редот Ја сум 38ма недела денес и ме задржаа поради висок притисок и тахикардии на бебето. Цтг покажа мн јаки тахикардии Ме интересира дали и друга мајка имала ваков проблем?
7×5 сум. Последните три дена ке јадам и после некое време у секундата ми се приспива и се комирам саат-два. Денес реков да измерам притисок 80со 50 . Обидно 90со 70 ми е . Ретко100 со 80 и повисок. Морам ли да пијам нешто да се покачи или да си прилегнам?
Леле колку сакав ова да го прашам , ама се плашев некој да не ме сфати погрешно. Те молам не ме заборавај, а и јас ќе памтам да те потсетам да ми кажеш. Дефинитивно во Систина ќе се пораѓам, си бев веќе и кај Кацарска на преглед, кај Димчев сум наредна на скрининг. Веќе знам што ме чека и не би можела да менувам. Ти благодарам што ми кажа.
@LadyC kako si zadovolna od kacarska? Vo koja nedela te pregleduvase? Kako pomina pregledot mislam dali obrna vnimanie j kolku vi naplatija?
Мене Кацарска ме породи и ме водеше пред 3 години со првото. Презадоволна сум затоа сум си пак кај неа. Имам доверба и знам што и како прави . Не ја менувам . На овој преглед обичен само ехо што ми правеше 2650 ден. Инаку не мораш да пиеш ништо зс низок притисок, јас имам 90/60 константно, арно не ти се лоши, ама јас лично си пијам по 0.5 кока кола на ден, така ми беше и препорачано оти имав проблем и со несвестици во првата бременост, па и сега практикувам. Инаку сум 11+
Гардинелата ја има во телото на човекот. Живее во гомцето Бидејќи двата отвора се блиску често доаѓа до вагината. Потребно е вагината да има добра флора и да ја отфрла. Можно е да ја имаш па немаш. Може да си земеш пробиотик, не мора за неа антибиотик ама сепак гиникологот ќе ти каже.
За пријавување на новороденчиња е објаснето на линкот, а некаде ги пишуваше и потребните документи. https://www.uvmk.gov.mk/mk/uvmk-novorodeni-skopje
Јас во јуни се породив а изводот го добив во јули.. среќа па мм реши да оди директно кај стара комерцијална да види шо се дешава со изводот.. да не беше таму ќе си чекавме уште и кој знае дал ќе го дочекавме
Епа по се изгледа јас сум ја немала таа среќа да го земам за 1 ден.. кај стара комерцијална на мм му рекле дека тие од државна ги носеле барањата за изводи кај нив, дека таа филијала е една и имало еден куп барања може и затоа на нас изводот каснеше..
Ете тоа цело време им го зборував.. подобро во матичната служба да се достават барањата во извод отколку во болница...
A sto ako pak mi se pojavi a ne se lekuva ? Ako e taka imam pa ja nemam moze ke mi sw pojavi ke nemam simptomi i nema da ja lekivam bidejki nema da znam deka ja imam i sto moze da se sluci ?
папа тест да си пракате на приватно Во последно време слушам за многу згрешени резултати на пап од државно
Јас не пијам а последното испитување што беше направено во врска со таблетите кои содржат калциум е дека биле најголем причинител за инфаркт, па затоа може и докторот ме советуваше да го внесувам само преку храна никако преку таблети.. Мене коската одоздола никако да ми помине вчера и денес, па по препорака од гин се напив диазепам и кетонал, се надевам ќе попушти и ќе си поспијам вечерва
Ви благодарам на сите за советите. Мене ми е страв да не почнат забите да ми се расипуваат,затоа мислев дека е добро да почнам со калциум. Ама сепак ќе се консултирам со докторот да видам што ќе ми рече.
Битно е да се има балансирана исхрана која и овозможува на вагината добра флора. Јас ја имав после одмор. Таму се изнајадов слатки и глупости. И самото варење на храната ми се поремети. После месец дена на пробиотици и правилна исхрана брисевите ми беа чисти. Ама тоа беше пред бременост, за во бременост е друга процедура ваљда.... Види направи муабет со гиникологот.
Ако се комираш после јадење јас би ти препорачала да си провериш скриен шеќер, ова од лично искуство го кажувам. Ма да мене и онака ми се спие во бременоста.
Добро утро девојчиња. Новости имаме ли? @SanelaS мила до кај си ти? Како си? Имаше и други лепотици кои беа со Санела тука ама не ми текнува точно кои. Пишете ве мислиме.