Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Mojata princeza e 36 nedela po merki, a realni sme 38i 2 dena.
    Ima kalcifikati na postelkata,dovolno plodova voda, no mene me plasi toa docnje.
    2 nedeli ne se malku.
    Na gak vo ponedelnikot ja izmerija 2500,vcera cair 2800,realno e nekade zlatna sredina,ne mn mala no 2 nedeli mi izgledaat mnogu...
    Ste imale vakvo iskustvo ?

crazylady and Milicka* like this.
  2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Да мoетo беше иста ситусциjа се рoди вo 40+3 слабo напредуваше на краj. Рoдилна тежина и беже 3100. На групава се пишуваше дека на краj не се прецизни мерките.

Dikinzi, crazylady and Milicka* like this.
  3. Mami3

Mami3 Истакнат член

Mene ne me plasi tezinata i dr dve mi se 3050 i 3020,samo ne sum imala vakov problem,a se javi poslednite 2 mes,preth bese vo red.
    Se porodi prirodno ili carski?

4. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Колку што знам вистинските болки се на интервали.Мене постоjано ми е истата jачина на болка цел ден.Еве легнав сега,к'е пробам да заспиjам.Се надевам к'е помине до утре.Ако ме боли уште посилно к'е одам на болница на проверка.

Slonce91 likes this.
  5. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Јас имам ист проблем, мене ме вратија 17 дена што не е ич малку ама циклусите не ми беа редовни аи јас сум била мало бебе 2850 родена 40та недела..имам и постелка и вода но сака изгледа да биде манекенка. Не се плаши битно е да напредува да нема застој во ништо

Dikinzi, Tedyyy and Mami3 like this.
  6. Mami3

Mami3 Истакнат член

Fala se nadevam ke bide vo red.
    Nemozam da spijam od nervi,ama majki... toa e...
    Mene mi bese redovna menstruacijata,i do noemvri ona bese vo red so merkite po nedeli.
    Pa pocna da docni so denovi,nedela za da stigneme do 2...

Mitrovska95, crazylady and Tedyyy like this.
  7. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

И моето бебе е помало по мерки.Ама се дури си напредуваат нема гаjле.Тука се работи и за генетика,подоцна овулациjа..Не мора да значи дека има некоj проблем.Jaс сум родена 2650,мм е седмаче близнак 1900 роден.Мене беба последно кога бев во 35+4 беше 2170 грама..
    Не се грижете,важно е да си напредуваат правилно.:)

Thallia, Bella* and crazylady like this.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Јас не знам колкаво е моето бебе, докторот ништо не кажува, само ми е битно да е здраво и живо.
    Првата бременост за ќерками скоро 42 недела ја родив предтоа имав др докторт, велеше као мало е бебето не напредува се роди 3195. А излеговме од болница со 2980 Така да не се бебињата компјутер да ги програмираме сите исто. Битно е да напредуваат.

LadyC, eta, Dikinzi and 2 others like this.
  9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Спoнтанo сам си пoчна прoцесoт. И каj мене пoследните два месеци првo една недела пoсле две.
    Ништo страшнo и jас бев загрижена ама нема заштo.

Mami3 likes this.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Некоја мама будна?? Око немам склопено. Ќерка ми поврна, нешто стомаче ја болело. Се надевам не е ништо. Сега спие до мене а јас дремам. Пилето у стомак лудува на сите страни, само ми се трти :D

LadyC, Butterfly1107, eta and 2 others like this.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

I jas sum budna,100scenarija imam vo glava

elimkd likes this.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Ајде не му се сеќирај. Не секогаш се точни мерките. Порано или покасно зачнато бебе, сите не напредуваат у стомак исто. Јас ти велам немам појма колку тежи бебето. Ништо не кажува докторот, а не сум го ни прашала. Мерките се спрема последна менструација, така се ориентираат. Се додека е се во ред, нема потреба за грижи.

Milicka*, Dikinzi and crazylady like this.
  13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Daj Boze,neka izleze samo zdrava prava...posle ke se opravame.

Dikinzi and ddevojce like this.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Mami3 не се воопшто точни на крај мерките, за вторава ќерка ми викаа 2600 е а јас бев 35+5 и при цтг ми рече ти ќе се пораѓаш денес утре, јас стравови колкаво ќе е , мало ќе е кога 36та недела ја родив 3250 :lol: баш пред 4 месеци кукав за ова на темава :rofl:

15. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Vi blagodaram na site za sovetite, has nemozam da gi razberam doktorive, nemozam da utvrdat kolku nedeli sum bremena. Maticnata vo ponedelnikot koga bev rece spored poslednata menstruacija treba da si 7 nedeli no goleminata na plodot e za 6 nedeli I 3 dena,podocna sum zabremenila,otkako se porodiv so prvoto nemav redoven ciklus nitu Ednas ne mi dojde kako sto treba,eden mesec na 31 den ,drug na 28,tret na 26 I taka. A I nema sansi po nivno da zabremenam za vreme na menstruacija bidejki nikogas nemame odnosi dodeka trae periodot. Sega vcera vo cair me vadat 8 nedeli ,gak vikaat 6 nedeli I 3 dena viknaa drug doktor toj vika ne 7 nedeli I 4 dena. No site vikaat edno isto nema srceva reakcija(osven maticnata koja vo ponedelnikot mi potvrdi deka ima koga bev na prv pregled) ,sega ke cekame da vidime sto ke bide so plodot. Dali ke se dorazvie ili pak ne ke ostavime prirodata sama da odluci(po preporaka of gak).

16. eli25

eli25 Форумски идол

Јас отприлика 9-та недела пред неколку години имав ист спонтан. Матичната во 7ма недела ми рече има срцева акција,во 8ма исто се ок, ме разбудија како тебе кафени капки крв, веднаш заминав на лекар нема срцева акција,плодот одговара нс 6та недела,домторот тогаш рече најверојатно и немало срцева акција. Не знам која и беше поентата на матичната да ми вика има срцева акција и дека плодот одговара на неделите , ама не беше така. Незнам колку си сигурна во матичната , ама мојава дали сакаше да чека па да не ме разочарува незнам, ама не беше воопшто етички. Јас морав на кирежа за жал. Со лесно мила, природна селекција е тоа нажалост, секоја втора го поминува :( :hug:

Thallia, Scorpio87, LadyC and 2 others like this.
  17. lovely12

lovely12 Популарен член

Ako navistina nema srceva akcija, neznam kolku e pametno ds bide vnatre.jas vo 2016 bev 6nedeli i 3dena, maticniot me ostavi samo da se iscisti. Ama koga otidov vo bolnica pod itno kiretaza oti pocnalo da se raspaga. Ke umrev od sepsa. Zatoa neznam dali e pametno

LadyC likes this.
  18. NNK19

NNK19 Популарен член

Ве читам и не ми е нешто јасно.. и двете пишувате дека докторите потврдиле срцева акција.. па нели ви го пуштаат срценцето да го слушнете или само ви кажуваат има/нема? Јас и со првото и сега со второ од почеток па се до крај на секој преглед ми го пушта да го слушнам... стварно не ми е јасно:^)
    @СноуБол90 оди на друго мислење па и на трето некаде на приватно да кажат што и како е..
    Еве и јас имав некаде 7-8 недела кафен исцедок и почнав со утрогестан од тогаш не ми се повтори а еве сега ја терам 18та недела...

Martka, koritsaki, Bella* and 9 others like this.
  19. Dance27

Dance27 Популарен член

Зависи мила од докторот...
    И мојот матичен до сега ниеднаш ми нема пуштено да слушнам срценце ниту ми кажува како напредува околу гр/кг ни слики дава инаку сум 19та нед.Во 8ма недела сама си прашав и рече има срцева кога сакав да слушнам изговор и беше како демек ако пуштела да слушнам ќе го зрачела бебето,не сум стручна во нивната работа но мислам дека на здрав памет не прават будали.И оттогаш чисто формално одам кај неа поради упати и слично,инаку си почнав и кај друг др приватно еднаш месечно си одам па фала богу од него си добивам секакви инфо околу големина на плодот,си слушаме и срценце,и сликички си собираме за спомен... Единствено што на секој преглед бебко е за една недела помало.Но др мисли дека е така бидејќи имав нередовни циклуси и доцна овулација па големи се шансите да е подоцна зачнето.Нека си расте и развива нормално па недела понапредно или помало не ми менува ништо...Битно си расте.

LadyC, Milicka*, Dikinzi and 5 others like this.
  20. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас па по малку се грижам оти на последниов преглед др ми рече машала ова големко бебе е, ме прашува да не јадам мн благо/тестенини-јас реално се надевам дека во граници јадам, дека не претерувам. Затоа ми даде да испитам тримесечен шеќер, а следна контрола имам почеток на март. Дотогаш планирам скрос да намалам со благо...Обично беше една недела понапред, сега мислам ми спомна дека е ко за две. Вика не сакам да го спречам да расти, само да следиме заради пораѓај....И сега јас само на тоа мислам..

LadyC likes this.