I jas se porodiv da ve pozdravam... Dobri sme dvete... Ama mene dvapati me sieja,mn raspukav Bitno neka se oni zdravi i zivi. Pozzddd
Добро утро драги мои трудници. Како сте денес? Јас веќе 2-3 ноќи не можам да спијам, не ме фаќа сон, само се превртувам. Па и се некои глупави сонови сонувам ако заспијам, аман веќе Од вчера ми влезе во глава една многу глупава мисла аххх цел ден само пребарував по интернет, читав, гуглав.....си викам што ако родам бебе со некој проблем или не дај Боже Даун леле леле на самата помисла се штрекам не знам што ми стана тоа да мислам, како се ближи времето за пораѓај само на некакви глупоштини мислам. Си викам што ако никој не видел на ехо дека детето има проблем, т.е. бебето, до сега се е добро и на скрининг и на еха секој месец и крвни слики се е во најдобар ред, ама викам сепак ништо нема 100% сигурно.....офф Боже мили не можам да се смирам не знам што ми стана. Па земав сликите од скринингот ги гледам ги тумачам да видам фацата на бебето на што ми личи.....ооо само еден Господ знае што носам во мене и што треба да биде
Ееееј немој со вакви мисли сега при крај..... досега сто пати ќе се видело за Даун или нешто слично Не мисли на глупости, ти ја знам отприлика ситуацијата и од каде вака, ама опуштено само Се’ ќе биде во најдобар ред, не си стварај проблеми кај што ги нема Место да мислиш на нешто такво, излези купи нешто за бебе, прошетај се покрај море Сите имаме такви или слични мисли, ама гледај избркај ги побрзо
Секако дека е зад вас тој период мила,помина више тоа.Сега гушкајте се најсилно Да сте живи и здрави, за да ти заздраве раната побрзо миј се често, и мачкај се Не сум единствена значи Истите мисли и мене ми се вртат, исто и јас слиќичките ги гледав нешто да не не чини...мајки..
@Mami3 честитки, живи и здрави да сте. @Dikinzi @Kallias2 и јас така од порано гледав сликичките, сама во себе си стварав паника не сакав ни тука да спомнам а камоли па со мм да разговарам да кажам шо ме мачи. Со Бога напред ќе биде се во ред. @Dikinzi ти осеќаш ли некој симптоми?? Јс освен стврднување на стомак и од време навреме штрекнување у половини ништо. Тие коски препони стандард не ги спомнувам веќе оти ми станаа досадни нонстоп да ги примеќам колку ме болат. да ве прашам заборавив за спиењето, осеќам тешкотии и на страна кога лежам па морам да сум подигната малку странично, како некој притисок имам во гради. Не е да притиска бебе оти подигната спијам така одвреме на време само ми доаѓа тоа.
Охх ќути и јас не знам од каде сега вакви мисли, отварам и само читам по форуми и Мк и тука Грчки, па читам некоја мајка вика дури на пораѓај виделе дека носи такво дете, цела бременост никој ништо не видел и јас уште толку да пукнам, а без веза се нервирам, ама само ми доаѓа. Знам, не сум единствена, сигурно кај секоја идна мајка поминала таква мисла ама ете јас сега нешто ми влезе во глава, глупости....пфф Иначе да, излезена сум и нели попусти попусти насекаде тука и си купив новичко боди за бебушка, скроз малечко е од 0-3
Истото!! И сега вака слични не можеме да се утешиме, само страв уште повеќе ќе зголемиме. Дури и понекогаш кога длабоко ќе се замислам, мислам дека од кожава ќе излезам, жештина ме фаќа. Ги гледав сликичките, а прво страв ми беше и да им се опулам, и на ехо на сам преглед со главата на страна. Многу ми е страв. Баш како шо опиша, и јас сум. Гледам и на инстаграм во search почнаа да ми излегуваат слики од бебиња на ехо, па нив ги гледам, споредувам пред потоа, за да видам дали нешто ќе штрчи. Малку сум и хипохондрик, со стравој од претходно, од една претходна вонматерична, стравој од сѐ. И згора на сѐ малку со некоја недоверба кон себеси .... Која недела си? Јас сум 31/2.
Душа. Истото скроз ама скроз. Од страв дури ми се слоши и Страв од се, та не е една работа само... јас сама во себе си пукам, се нервирам, се живцирам, не кажувам на никој, таква сум и по природа иначе, само траам и праам Аахх Господ да ни е на помош, само он знае што треба да биде Од денес 31ва и јас 26ти Март ми е термин, 3-4 дена сум поназад по ехото и затоа таа дата ми ја извади докторот.
https://pedijatar.mk/d-r-slavitsa-todorovska-bebeto-ne-mozhe-da-se-prejade-od-majchino-mleko/ Многу убаво напишано.
Само со Господ напред! То е стравот ќе си е присутен, ние ќе тераме, ќе се плашиме, инаку како ќе остариме?! Исто сме со недели Еве сликичка ваква рандом на инстаграм, се опседнав.