Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.374
    Денес бев на преглед,бејби е супер 1930грама,со главчето сеуште е во желудник горе и ок тоа само ме буни како јас осеќав икање доле ниско и мислев дека се свртело,а тоа уствари цело време си седело со главата горе.
    А тоа доле што го осеќав ако било икање,како се осеќаше толку ниско незнам,многу ми е чудно...

На dunika, ddevojce, kavadar4anka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    12.339
    И јас осеќам под папок ко тупкање, икањето е сигурно, ама положбата стварно не знам како е. Која недела си? Само прашувам и никако да ве запамтам :)

3. Ann.loves.you

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.374
    @elenaklasik
    32ра ја почнав,минатиот преглед бев 29та и исто беше со главата горе,ама после тоа почнав икањето да го осеќам..

4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.002
    А јас немам од 4D слика во боја кога бев на скрининг не ми извади во боја оти не беше наместено како шо треба за да го сликне, само црно бела и според неа само гледам, мерам, се вртам од секој можен степен........глупости сама си правам |(^_^

На green.eyes и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.453
    Допаѓања:
    18.704
    Икањето го осеќав доле ниско,да речам помеѓу двата јајника :)

6. Ann.loves.you

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.374
    @Sofi.ja па и јас таму осеќам и сега на ехо видов дека баш таму му е газето,па си помислив некое прдле да не е ова :rofl:
    Може таму се осеќа стварно незнам,само ми дојде малку чудно

На dunika, Dikinzi, 0ли и 5 други им се допаѓа ова.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    честиткии жива и здрава нека е :)

8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Ме изнасмеа :D. Прдле :rofl:

На elenaklasik, Sexybaby86 и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    12.339
    Женски, а можда целото си се затресува затоа така осеќаме. Или си заигрува, џускање малку хахаха.
    @Kallias2 се сеќаваш колку беше нух. набор од првиот скрининг?

На Ann.loves.you и Milicka* им се допаѓа ова.
  10. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Eve vo cair ,bev nautro kaj maticnata mi potvrdi deka nema zasto povekje da go Cuvam plodot ,nema srceva reakcija,dojdov vo cair ete lezam cekam ,sum piela sabajle voda doma okolu 7h I sega ne smeele anestezija ,pa cekam 3-4h da pomine. Se iznaplakav mn mi e Tesko. No sto mora mora toa e.

11. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ispaci si se i misli pozitivno. Jas imav spontan vo 6nedeli i 3dena i predvreme rodiv vo 26nedela i pocina i znam kako ti e. Obicno koga se slucuva ova vo ranite nedeli najverojatno plodot e defekten i teloto go otfrla. Znam deka e tesko ama poarno porano. Bidi silna, isplaci se i soberi se psihicki, a potoa povtorno obidi se. Sekoja bremenost e prikazna za sebe. Jas sega sum sum 20nedela i se nadevam na najdobro. Bidi silna...ako ti treba razgovor podrska pisi, znam sto e bolka:l:

На Girl-Rabbit и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Мојов па обратно е свртен и затоа ми е страв , ехе кои филмови ги терам :) последно ми рекоа дека газето му е кај папокот :) а кога се соблекувам му го осеќам главчето кај препоните како топче , 26+5 сум се би дала да ми летне времево , се си мислам ниско е мн е поставено штурчево , почнав и да не читам и едвај ја чекам контролата , уф си велам до 30 та да стигнам па белки полесно ке е , не знам што да кажам , поискусните ке ми кажете , си имам јас време доволно хахах лежам и лежам и така :)

На Talesia, dunika, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ann.loves.you

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.374
    @СноуБол90 тешко е многу,поготово првите денови. Поплачи сега,нека ти олесни. Што е наше си доаѓа, а раната на срце секако останува за цел живот..
    Јас изгубив едно во 14та недела и многу жени поминуваат низ ова за жал @lovely12 јака ти душа и на тебе!!! Господ сила да ни дава на сите и само со убави работи да не радува. Јаки мора да бидеме!!

@Milicka* ти лежи и уживај и не си прави стрес,не ти треба многу. Сега ти треба позитивна мисла и овие недели да ги истуркаш,најважно е. Мисли на бејби :inlove:

На Girl-Rabbit, dunika, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Си ги исплакав и се помирив и сега се надевам дека оваа бебушка ќе ме развесели:hug::l:

На Girl-Rabbit, Dikinzi и Thallia им се допаѓа ова.
  15. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Ti blagodaram mnogu mila. Ti posakuvam se najjdobro do kraj da isturkash, I da se gushnete so bebeto. Sega misli samo na ubavo raboti I se ke bide vo red :l::l:

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Bidi silna i ako ti treba razgovor pisi:l:

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Знаеме низ што минуваш и колкава болка ти ја пара душата, за жал секоја втора жена доживеала спонтан абортус и предвремено прекинување на бременоста.
    Иако сега ти се чини дека ќе боли засекогаш, верувај со време поминува. Штом еднаш настанала бременост, ќе се случи повторно. Само дај си себе си доволно време за физичко и психичко опоравување после загубата.

На СноуБол90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.453
    Допаѓања:
    18.704
    Може се свртело прдлето во меѓувреме што знам:D
    Јас цело време таму го осеќав икањето,кај мене од 25та недела беше надоле со главчето,така и остана до крај.

На dunika, Ann.loves.you, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.002
    Мислам 1.3 . А тебе ?

20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @СноуБол90 , што да се каже..... биди силна :hug::l: Ќе дојде наскоро моментот пак, среди се прво :hug::f:

На ехо бев денес, ги видов женските. Оваа од десно ќе да е некоја голема немирка. Повеќе мрда од другата, последните пати кога бев кај матичната не можат точни отчукувања на срцето да избројат од што се врти и не застанува. Денес на ехо точно на раката на сестрата клоцаше, едвај земаа мерки. Добри се двете, одговараат за близнаци за неделите, инаку нормално помали од случајот кога е едно бебе. Плодова вода супер, вика имале простор за растење :?: Не знам само кај ќе расте стомакот ама ај нека им е :D
    Инаку испадна дека имам скриен шеќер :envy: Пред боцкање и после еден саат е во граници на нормала, после 2 саати е над нормала. Утре ќе одам кај матичната да ми дадат апаратче за проверка дома и најверојатно нешто ќе треба да пијам :( Се средува ли ова, имал некој скриен шеќер? :( Само да нема последици по бебињата, за мене што и да е ќе се снајдам и ќе издржам.

На Girl-Rabbit, duffi, koritsaki и 7 други им се допаѓа ова.