Денес ги зедов резултатите од брис за стрептокока и пишува не е изолирана бактеријата па ме збуни малку дали ја имам или не?
Bevme denes na ctg ni aber da izleze zhenskava vo stomak shto mislite za provokacii i kako ide toj proces..
Помоош Имам премногу тврда столица. Вчера ептен се напнав, еве денес пак ми се оди но не можам. Дури ме боли г**о Пијам течности и здраво се хранам но ништо не помага. Прв пат ми е вака. Пред бременоста се си беше во ред
@SanelaS жив и здрав да е синко.Машала,пркнато бебче Секојдневието ми е исто ко и претходно,работа,дома,сами сме со м.м па немам никаква помош.Работам на пола раб.време па успевам се да стигнам во текот на денот.Не би да лежам и да одмарам по цел ден,за мене тоа е казна.Сега највише стравувам да не ми се скрати цервиксот и да мора да лежам. Денес стоејќи на работа имав болки во стомакот,не знам како да ги опишам,не беа јаки нит менструални,ама ко да ми тежеше и ме боцкаше нешто.Кога седнав на пауза ми поминаа.Сте имале ли болки во 30та недела,29+3 сум поточно.Кичма ми е веќе утринска рутина,ем од спиење на страна,ем душекот ми е премек. Арно викаат за 2ро тромесечие дека е златно доба во бременоста
Ако пиеш железо од тоа е тврда столицата. Пробај со цвекло или сок или свежо рендано како салата, сливи компот или суви така да ги јадеш, кивите исто така многу делуваат за запек.
Нека ти купат од здрава храна 4 вида семиња, секој ден конзумирај по лажиче во оброк каков и да е и ќе ти се изрегулира. Запекот е нормален во бременост, мада јас немав проблем во првата, ама во вторава си имам повеќе дијареа.
Кога легнувам навечер ми се дешава да бе можам да дишам, од неќна муабеттот тука што се правеше, има недела дена вака ко шо ми е.. ама се смирува за брзо пу пу пу..и во сон почнаа грчевите на колкови, ќе издржиме друго чаре нема Ќе помине за некој ден, си пишала пиеш течности , така продолжи, навечер јади салати или овошје, чаша млеко, доста бадеми, и ќе се регулира . Ако барате занимација по дома елате кај мене Немам време на дупот да седнам, вади некој заб, нешто јаде нешто не, пуштам машина, па после собирај ја, па да јадеме,па раскревам играчки ( читај од што нејќам расфрлано) паќе ја успијам, ако готвам денес арно ..ако не имам пола саат одмор плус од ПОЛА саат плус И така се у круг..еве дури сеа се заигра, ме остави да прочитам и напишам, ама какана епак па ќе одам да ја соблечам
Како беа оние сода бикарбона во чаша вода сабајле и навечер или млака вода со лимон сабајлечки (тука идеше и лажица мед ама знам за медот дека предизвикува запек). Можеш да пробаш и со повеќе јогурт, сигурно ќе ти ја омекне столицата.
И портокал цел да изедеш или свежо исцеден сок на гладно насабајле исто така помага за запек и лимонот со млака вода исто така. Има многу работи кои помагаат за запек ако се прогугла ќе се најдат многу...
Се вратив соќерками од педијатар, пак почна да повраќа ај шо не јаде пк ама и водата ја повраќа, тем нема денес ама така е исцрпена. Вирус па ќе помине од сабота вечерта е така, кога повраќа кога темп, ај нека помине побрзо да застане на нога, јас се оправив два три дена ми траеше настинката. Само исцрпена сум физички оти по детето станувам ноќеска. Денеска термини па арно мм беше дома он се вртеше со детето. Ве читам за килограмите јас имам досега качено +18 кг уште некое да качам до крај нема да ми смета. Јас сум висока и слаба се движам од 56-58, да пукнам јадејќи нема да се поправам. Со првата бременост исто 18 кг и за 2 месеци се вратив одма у форма, сега нека останат неколку, ќе вежбам ќе си го обликувам телото потоа, ми годат тие килца а и го гледам и на мажот ми му годат хахаха, месната сум сега туку да ве прашам како да си ги задржам градите да ми останат така полни, има ли некој трик?? Со млекото уште повеќе ќе ми се зголемат ама дека мали гради по природа имам па откога ќе пдбијам пак да не ги снема или па да виснат??? Има ли веза колку време се дои??
@SanelaS нека е живо и здраво отоците ќе спласнат, денес ние правиме една недела и еве перничињата ги нема. Има вежби за против отоци ако не ти ги кажале на болница на интернет најди и за враќање на мускулите.
Честитки мајка да е жив и здрав Јас после пораѓајот до 6 ден бев отечена исто како во бременоста, додека лежев во болница ме боцкаа по 2 на ден и кога дојдов дома ми препишаа уште 20 клексани по 2 на ден. На 7 ден нозете ми спласнаа исто како пред бременоста. Уште 5 дена имам за боцкање ама отоци немам. Не се грижи мислам за неколку дена ќе ги немаш
Нека и мине по брзо на малата. Иначе те замислував како ситно мало шаливџиче Коа ти висока си била. За градите не сакам да те разочарам..ама.. нема назад Освен некои вежби за гради.
Да бе, знаеш колку сум шланк и згодна ( самата да си се пофалам )174 сум висока, мм исто е висок. Му направив сега пранк на мм со водењакот леле пукнав од смех Се пошуткав пред него се пожалив дека имам болка у стомак бев до вц а предтоа истурив вода на под и по нозете и као у кујна работам нешто и го извикав, детето спие и ми вели не викај детето ќе разбудиш. Велам дојди одма неможам јас да дојдам, и коа дојде вели иииии шо ти биде ај не ме зАебавај, абе викам алооо види по нозете ми тече и ми проверува гаќи а јас утоп од вода и по нози и велии лелеее стварнооо нели треба да е жолта водата од кај да знам не сум видела како изгледа, не мрдај легни одма тука на под у кујна ќе викам брза помош, како бе тука да легнам,па легни шо ако си у кујната мора одма да легнеш, или ќе те однесам полека у спална или легнувај одма не ми зборувај мора одма да викнам брза помош, он озбилен и оди зима телефон и врти, и веќе прснав од смеење хахахаха ццц вели не ти е арно каоо знаев дека се мајтапиш со мене, да бе ти ќе вртиш на брза помош ако те мајтапам
Хахахаххахахха ме пресмеа Како си издржала да не се смееш дури му кажуваш. Jас денес цел ден си чистам...па си месев две дози соленки и сега седнав малку.Тоа е каj мене,нема ништо ново.
Хахахахахахааахахахахахаа Не си токму тии Јас нема шанси да се осудам такво нешто да направам Јас сум 162цм , ти мафтам одоздоле Иначе околу 11 кила ставив до сеа
Zdravo mamicki 27ma nedela sum i eve veke edna nedela mnogu me boli odpozadi nekade kaj opaskata no na desnata strana (kade sto e lastikot od gakite) taka me штрекнува po skali ic nemozam da odam mislam deka pocnav i da natkrivnuvam, a ete denes pocna da me boli i od vnatresnata strana na desnata noga, kolkot li e sto li e ne znam veke....normalno li e toa vo bremenosta ili e nesto opasno nemoj nesto da e nekoj nerv da pritiska bebeto ili neznam....malku sum zagrizena
Не знам дали е нормално но ако ти е малку зс утеха и јас сум 27ма недела и исто десниот колк ме многу боли и ми се укочува