Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    @Ana-sk ; @Dianas завршувсм 27 недела и болка од десна страна имам уште одамна , дури и на снимање отидов мислев камен во бубрег имам , и на крај ми рекоа бебе расте се ке те боли :) се помирив дека се ке не боли :) @ddevojce ме уби од смеење хаха така фино ме расположи, алал да ти е ;) ионака маживе се серковци хахаха малце им е :) :) :)

На LadyC, Bebac, Ann.loves.you и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    53.135
    И јас бебка почнав да ја чувствувам многу рано, некаде 13-14 та недела бев, ама нежно ко пеперутки. А прва бременост ми е, докторот тогаш рече дека можно толку рано да ја чувствувам зашто сум послаба. Бременоста ја почнав со 44кг..
    Инаку денес прв пат ме клоцна принцезава моја и тоа два пати:inlove:
    Првиот пат не бев сигурна,мислев дека ми се причинува,вториот пат убаво ја осетив:inlove:
    17+2 сум инаку:)

На Girl-Rabbit, maaitka, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Хаха можам пица да ти јадам над глаата :rofl: :pizza: А оти да не пробаш да го збркаш малку да се испокака
    абе се прават многу храбри као демек мажи се, ама им фуфка, жените се похрабри 8-|8-|:clap::clap:
    @Tedyyy ти ли ме праша дали се воздржав од смеење? Едвај, нормално нонстоп се жлембам ама сеа бев озбилна :nod:

На Girl-Rabbit, LadyC, Ann.loves.you и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас денес скоро цел ден се чувствувам како подујана во стомакот, како повеќе да ми тежи. Посебно под градите од каде што почнува да расти, ми се чини како перниче да ми е прицврстено.Плус, насекое ми иди да мокрам, можеби бебе притиска... Ме интересира какви симптоми сте имале вие во 25/26 недела? Фала...:hai:

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    26.331
    Мајки, другиве теми не се многу активни па тука да си прашам, знам дека има веќе и искусни, а и не ми се напушта темава :D Со бебуш денес наполнивме недела дена и прв ден бевме на прошетка, мама одма ја однесе на кафенце :inlove: прашање: колку време ве болеше срамната коска после пораѓај? Еден ден сум супер, друг ме боли ептен.. како да ме затега долу, иначе не распукав,ниту сум шиена. Знам дека е рано за опоравување ама да си прашам.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да бе, да ме пцуе после :D Не дирај лава док спава :rofl::rofl: Паничар е :D Со првото коа влегов 9 ти, на секој преглед (обичен ) ме прашуваше дали ми требало торбицата :D

На LadyC, Bebac, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.454
    Допаѓања:
    18.705
    Да те "утешам" до крај ќе те боли, кај мене беше така :) ме фати негде од 20та недела и држеше до пред пораѓај,кога почнаа породилните болки од лево почна да ме боли и баш ми беше чудно..

На Dikinzi, LadyC, Ana-sk и 3 други им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    19.875
    @ddevojce Ќе бидам 38 кога ќе одам на цтг.

На Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  9. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    2.272
    Кога почнува стомаче да се познаваа кај сите ли е различно илии не знам дали е од јадење или почнаало :D

На Milicka* и ddevojce им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @ddevojce ме изнасмеа, мн си откачена. :rofl::rofl::rofl:
    Инаку ја на тебе можам бурек на глава да ти јадам. :rofl:
    Па сеа види ја колку сум висока. :rofl:
    @Anaouou со прва бременост во 5ти малце ми се гледаше, од 6ти поинтензивно.
    Во вторава бременост од 9та недела се створи, наводно мускулите веќе и матката се растегнати и порано се познава. Зависи кај секоја трудница различно.

Инаку од Ваикики си купив хеланки труднички, џемперчиња, а и јакна планирам да си земам, на оваа веќе копчињата се откопчуваат сами. :D

На green.eyes, Dikinzi, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Мене ми е прва бременост, почна да ми се познава од 3ти месец дека си имав стомак и претходно. Приметив кај слабички се познава многу покасно.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ауу ти некоја топола ќе си ваљда :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: хахахах колку си :rofl: :*:

На Dikinzi, Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    180 сум :tmi:
    Ама бев на времето професионална одбојкарка. Бар телото остана. А за цицки не знам кој прашуваше, мислам ти?
    Епа една жена вака ми рече коа бев прслук да купувам уште пред да имам деца " родив три, и ич не ми се сменија. Бар сантим да пуштеја плус " (facepalm)
    А ја мислев цицка коа ќе пуштам доле под ќе бришам со неа.:rofl:
    Коа останав трудна и се породив, мм ми викаше "да не прскаш толку и да не знам дека е храна, би ти рекол дека ти се сега совршени. Ама моментално ми изгледаш на фонтана. :rofl::rofl::rofl:

На Girl-Rabbit, green.eyes, Dikinzi и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Mamickiii malku sum vo panika poradi losa krvna slika hemoglobin 90 zelezo 8
    Treba da se porodam sledniot mesec enos ke treba da krvaram mi e strav
    dali nekoj imal vakvo iskustvo i kako pominal?

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мене наеднаш почна да ми расте во 4ти месец до тогаш ништо,зависи кај сите е различно

На Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Хахахах ме пукна, опасна си. Доста си висока и ти. Можам да те замислам кога ќе се качиш на штикла некоја 12цм :rofl:
    Мојте другарки сите се пониски од мене, и ако се наредиме по височина и се сликаме како аптекарски шишина сме, а на сликите често ми ја немаше и главата отсечена ми беше хахахахахах ( не бе, излажав малку сеа за главата, :rofl::rofl::emo: ) и да се качеа на 12 пак неможеа да ме стигнат оти и јас носев 12 или 10 цм штикла, и ако треба да ми кажат нешто морам да се наведнам оти од високо не ги слушам ништо :shake::shake::shake: хахахахахахаххахах
    Оо играв и ја одбојка едно време додека бев ученичка, помина тоа време.
    А за цицки да јас прашував, освен со некои вежби па да ги зацврстам у мускули :muscle: ама тоа треба додека се полни со млеко и издуени и така како мрвки ( меснати :rofl::rofl: )
    И јас го шприцав мм со млеко хахахах и тоа дирек у фаца. Сеа му се заканувам ако не ме слушаш ќе ти се молзам у кафето бхахах

Последна измена: 22 јануари 2020
    На Girl-Rabbit, Dikinzi, kavadar4anka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Одма да се фрлиш на работа да си поправиш крвната слика, цвекло ако не свежо и у тегли има кисело како зимница, црвена зелека, црвено овошје и зеленчук. Ти дадоа ли апчиња?? Не само за крварење и бебе ќе треба да цица и ептен ќе си истоштена.

На Dikinzi, LadyC и Aleksandra997 им се допаѓа ова.
  18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    На 21. 01.2020 година се породив, родив здраво право машко дете...

На Girl-Rabbit, Talesia, koritsaki и 38 други им се допаѓа ова.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Оо браво супер, а баш сабајле помислив викам кој е на ред да се породи ( а и јас чекам ред се заборавив самата (facepalm))
    Честитки живи и здрави да сте, цел живот да ве радува синчето. :hug::l:
    Напиши ни приказната кога ќе најдеш луфта

На koritsaki, Dikinzi, Thallia и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.936
    Допаѓања:
    77.546
    Се шири карлицата и затоа боли и не е баш за утеха ама знае да боли до крај на бременост... гледај да не лежиш скроз на рамно на грб зашто така фаќа ептен болката, кревај се на перница и лежи на страна. Па 80% трудници мислам дека ја имаат оваа болка... Не се грижи не е нешто опасно. Како бодежи е, многу неубава... пази по скали кога се качуваш држи се некаде за секој случај. Мене ми се деси во симнување да ме фати и ме пресече ептен подклекнав и паднав од 2ра предпослаедна скала среќа, па само дланки и колена удрив. Највеќе помага поисправено да седиш, ако легнеш порамно толку... одма фаќа.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Ana-sk и 3 други им се допаѓа ова.