Mi rekoa da pijam totema i veke vtori mesec nemam nikakov napredok Jadam crveno meso,zelka ,cveklo ama nekako tesko mi odi so rezultatite
Избегнувај млечни производи чаеви и кафиња кога јадеш од тие производи или кога пиеш апчиња. Треба малку време дур се накачи. Јас пред да останам трудна железото ми беше во минус. Буквално како сметката што е во минус, -9 ми беше. Слегнало на нула и бетер. Па поев и јас апчина потраја кај мене 3-4 месеци. Сега сум супер за првпат да не сум анемична и со слабо железо и плус бремена. Ќе биде не се секирај.
Многу е битно како ја пиеш тотхемата.. се препорачува заедно со витамин ц (јас ја пиев со веден сок од еден портокал) и мин пола саат пред и по тотхемата да не внесуваш млеко и млечни производи и исто пробај со какао да пиеш и тоа е добро за железо Едит: мене тотхемата во првата бременост ми помогна.. после 10ампули испиени од 7 ми се качи на 11-12 не се сеќавам точно колку беше
Fala mn za spodelenoto me interesira od koi apcinja si piela ako ne e problem da mi pises tuka ili vo poraka
@crazylady здрав и жив да е! Голем да расте со мама и тато до него! @Aleksandra997 убаво ти кажа @NNK19 за да се сврзе железото мора да примаш и витамин ц, има многу што не им помогнала тотемата, пробај со друг препарат ако тоа два месеци не помага. @ddevojce ја не носам штикли. Ако стаам и на мн бурек ќе му јадам. И он е 180. Ме заебаваше порано "облечи и ја ко Том Круз со Никол ќе опнам од додаванине кондури " И поспортски тип сум, не сум фан баш на штикли. #декатакаморавнедекасакав
Мене ми помогна Хемовит на Health aid ги пиев претходниот месец, железото од 7 сега ми е 11... па сменив сега Ferоglobin и тие се добри ги пиев во првата бременост... Обавезно со нив вит ц, јас пијам од 1000... еве ги
Земи феротон кесички со јаболко и витамин Ц се.. мене многу ми помогнаа.. матичниот тие ми ги препорача бидејќи и јас пиев тотхема и што ли уште не ама пак имав лоша крвна слика .. но откако ги земав кесичките за 15 дена железото од 9 ми дојде на 20 ..
@Milicka* во Сити Мол. Сигурно им се потрошиле во Ох, не знам што друго да кажам. Па џемперот не мора да е од делот за трудници, можеш од кај сакаш, мене ми се погодија од таму и ми свиѓаа па земав. Хеланките преубави, сега се каам што два пара не земав, ќе ги изнаносев и онака, ама ај 3 xL не зима секоја. Ако нема да сум здрава и жива. А фустани не знам колку имам, така да ќе имам со што летото да го преживеам.
Како сте мешиња... Од Понеделникот почнав да осеќам повремени болки во грбот,а најмногу ме болат половините и тоа на сред во правец на рбетот.Кога мирувам и кога станам малку благи болки,а што нешто почнам да сработам (домашни обврски) не којзнае што многу повеќе ме боли,и садови да измијам од 5-10мин стоење мислам ќе ми се откачи нешто. Еве од прилика каде