Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Честитки, да е здраво и живо синчето и секогаш да ве радува:*::party:

2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Да ги има.. во зегин јас ги купував некаде околу 600 ден мислам беа.. јас ги користев пред 8-9 месеци..

На Aleksandra997 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    И јас сум толку 17+2 и исто слаба (со 47кг почнав), а се уште ништо не сум почувствувала :( или не знам да препознаам како е, a на ехо толку мрда не можат да го измерат...
    @crazylady здраво и живо да биде, да ве радува :hug:
    @Anaouou кај мене рано почна да се познава меше, уште во трет месец. Велат кај втора бременост порано, јас втора си ја сметам (првата заврши во 8ма недела,за жал, тогаш бев подуена од хормони, беше ивф а после киретажа телото "магично" преку ноќ ми се врати исто како претходно,но можеби има влијание).

На Girl-Rabbit, dunika, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Денеска 25+1,само што се вратив од преглед ептен се заседнавме цел саат останав. Конечно имам сликичка од 4D, не го фативме баш убаво се криеше со рачињата ама не е лоша. Беба машала конечно се израмни со неделите (беше една недела поназад), сега е 784гр според докторката си е супер.

Е јас не сум баш добра, си добив рецепти. Правев проверка пак на хемостаза и резултатите се исти (скратени се времињата сеуште) ама пак поминав без терапија. Хемоглобинот за првпат почна да ми паѓа 108 е, од денеска почнувам со Фероглобин и плус докторката ми рече оваа смеса да си ја направам и секое сабајле по една лажичка на гладно да земам:

100гр цвекло
    100гр суво грозје
    100гр мелени ореви
    100гр мед
    Сок од 1 лимон
    Се ставаат сите состојки во блендер да се соединат. Тоа е рецептот, може ќе и се најде на некоја, наводно помагало многу.

@0ли проверив леукоцити после антибиотикот (Цефалексин), сега ми се 13,а беа 14. Докторката се сомнева на некоја бактерија зашто гранулоцитите се исто над нормала, па ми препиша сега Амоксиклав. Ти доби уште некоја терапија?

На dunika, lavinija28, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Порано имаше повеке избор , сега секако укотвена сум дома хаха не ми треба мн гардероба само за до доктор , него дали си купувате од тие блузичките за доење што се и каде ги има ? Тоа се мислам ,до душа имам време уште ама да знам кај да барам нешо покомотно за после породување :) уште терам со алиштава шо ги имам освен пантолони се разбира нишо не ме бери хахаа , утре одам пак на контрола се надевам нема да ми се скрати животов пак , примерна сум лежам цело време , бебе си мрда се посилно и посилно го осеќам , кога ке ме закачи понекогаш хахаха ,ама нека ,ептен се радувам ,само да не дочува Бог до крај сите *** се заборавив во пишување :)

На Talesia, dunika, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    26.331
    Мене 6ти месец, во 5ти да не кажував дека сум трудна никој не приметуваше, намерно носев тесно,жулев стомак ама цабе хаха. Во 6ти ми се познаваше така долу малу,во 9 ми се направи право трудничко стомаче посебно последните 2 недели ама во колкови се раширив. Еве недела дена после пораѓај стомак немам ама колкови да, рано ми е за враќање во форма.

На dunika, Milicka*, Thallia и 4 други им се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Бев на преглед денес, сеуште нема срцева акција :worried:

Др вели рано било сеуште, ама јас се загрижив.

На mal.ecka, elcezelce и LadyC им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не излагајте ( ОСВЕН ако не планирате да се пораѓате :D )тие што сте у Скопје.
    Нека ве поштедат бар у вакви денови колку се може.

Прикачени фајлови:

На Milicka* и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мила во првата бременост во 9та слушнав, а исто и се деси и на друга познаничка исто сега брзо, па и слушнаа и на неа во 8+/9 та така нешто. Не се секирај, се ќе биде во ред. :*

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.446
    Зависи кога била имплантацијата, почекајте, некогаш е покасно оплодувањето. Ќе те следат пак на контрола. Можеби е рано:hug:

На dunika, green.eyes, Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ве читав за гардероба, јас зимата ја поминав само со два пара труднички фармерки, и тоа едните веќе месец дена не ги носам оти многу ми се тесни а и тие вторите веќе ме стегат кога ќе седнам. Си зедов едни ефтини два пара хеланки големина Л уште од есен и така по дома ги маткам. Пери носи. Долни маици од мм носам а и тие широки кошулки веќе шо ги имам така замизлегување ми се кнап. Не се закопчуваат. Имам неколку тенки блузички странично шо се со ластики па ми одговарат. Здравје иѓиви да се породам малку да влезам у форма ќе се подновам со нешто ново. Sega se sto kupuvam e za decata

На Girl-Rabbit, Milicka*, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Сеуште е рано можеби и покасно зачнато да е јас и со двете покасно негде кај 9 недела чув срцева акција ,така да не се секирај .
    Јас денес бев на преглед ,докторот вика се е супер бебе расте ,ми рече дека постелката ми е на преден ѕид ,ме прегледа и вагинално да го видел грлото на матката и тоа рече дека е добро и на крај кажа дека ќе имаме ќеркичка ние сите дома пресреќни дека првото машко сакавме да си имаме дада сега и ни се исполни желбата :l:

На Girl-Rabbit, dunika, Martka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162

Абе вие не салам хахахаххахааа :rofl: Ме изнасмеавте до немај каде :D
    Кај вас воздухот горе како е :D Тука не се диши :rofl::rofl::rofl:

Да е живо и здраво, честитки :l:

Мила, се ќе те боли до крај, нормално е..

Жени тек кога ќе се породите ќе видите болки ;) :D

За купување, за првата си позајмив нешто од сестра ми, за оваа си купив само едни хеланки оти морав немав други и тоа не се труднички, и едјо фустанче и тоа не е трудничко :D Ама од секогаш сум купувала по широки алишта, така се осеќам комотно, ретко сум затегната (ми е страв да не го палам мажот ми :rofl:) Иако знам да се опнам и ја..ама ретко се дешава, така шо скратив јас на трошење на труднички работи. А и онака не се поправив многу. :*

На ddevojce, Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Полека, не паничи. Можеби си имала подоцна овулација, а со тоа и подоцна имплантација, па треба време. Ќе го чуеш најубавиот звук наскоро :l:

На dunika, ddevojce, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ми беа 13,1 и после антибиотикот ми се 12,8. Пиев Оспен 10 дена и не ми изгледа дека се спуштиле.
    Друга терапија не ми рекоа, а не ни препрашав. Можеби треба да прашам да не треба уште.
    Какво излегување, нема шанси. Уште кога станав, проверив и си реков не мрдам денес штом не морам.

На dunika, LadyC и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Нешто ефикасно за покачување на железо во петок сум на контрола може и некое апче ќе дадат ама дај кажете нешто од природниве работи поефикасно незнам дали смеам семе од коприва?

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @Dikinzi ти си Велешанка нели?

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Да јас сум.

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ја по татко сум и ич не ми делуваш на Велешанка по муабетов. :D
    Обично моиве братучетки и ѓубре да фрлаат се дотеруваат, пиц пец, нема шанса да излезат некаде така.
    Дури еднаш едната у сред зима ми дојде со штикли 12ка на гости у Ск, ја носев у Драчево на снег до колена, у раце другар ми од кола до куќа ја пренесуваше. :D
    Затоа ме зачуди. :*

На Girl-Rabbit, ddevojce, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Сите велешанки не се такви:D

На ddevojce, Milicka*, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.