Dali slucajno nekoja od vas znae koja e procedurata za poragjaj vo Germanija sto dolumenti baraat i koja cena e poragjaj ? Znam deka ima tema za toa posebno no nikoj ne odg veke od 2018 god za toa . Pa dokolki nekoja od vas e za nesto informirana bi ve zamolila da mi kazete.
Luge kiselini me ubija.... Ni jabolka ni kisela voda nisto ne pomaga...I ovaa nok ke nema spanje kako i vo poslednitiot cel mesec
@MumToBe честитки, живи и здрави и големи да растете. @Dikinzi фала шо праша, подобра е од утре вече на градинка. Преги имаше една другаркичка кај нас од градинка па си играа У германија пораѓајот ти е бесплатен. Си одиш на редовни контроли кај матичен и од кај 8 ми месец ти дава упат за на клиника да си имаш во случај на пораѓај. Таму не плаќаш ништо. Ти треба само венчално и лични докумемти од тебе и таткото да се пријави детето за да добие извод. ако си без осигурање тогаш е скапо, ама колку точно не знам. Ти нели си у германија здравствено осигурана??
Tocno taka... i jas sum vo Germanija Sve e besplatno osven nekoj inekcii i brisevi ne gi podmiruva zdravstvoto
Јас досега имам платено само 8€ за последниот брис за стрептокока, излезе дека е позитив таа пуста, а и рекоа треба и сметка да ми стигне од лабораторија шо ја испитаа исто 8€. Инекции шо примив за крввна група без пари. Е само ехо прегледи ќе треба да платам 60€ од ко ќе се породам дека само здрљвството три скрининзи плаќа, јас си го зедов тој приватен пакет. Витамини и магнезиум ги чувам сметките, здравството ќе ми ги врне прите итн.
Isto..streptokoka prethodnata nedela praviv pozitivna.. sto mi udria inekcija za krvnata grupa deka sum negativ mislam mm plati nekoja suma ne se sekjavam.. a jas go nemam toj paket..ama nema veza znaci tuka nekade sme so nedelite... koj grad vo Ger..poz
Не одам на Гак мила ја. Имам фобија од лични дешавки таму. Ме води Ложанковски, кај него сум редовно и плус Димчев од Систина ќе ми прави. Лета време да ти кажам, мене паника ме фаќа, што ќе правам, што ќе чинам, ама се нека е само ок ќе се реши. @MumToBe нека е здрава и жива бебушка, галете се и чувајте се. Тебе побрзо закрепнување. Јас пак со несоници. 100 пати се будам, страшно...
Mene mi rekoa i da izvadam potvrda od AOK (ili tamo kade sto si osigurana) deka ke gi prevzemat site trosoci za vo bolnica. Inaku na kurs ve prakaat? Geburts Vorbereitung? Hebamme imate? I jas sum vo Germanija
@MumToBe Честитки, големо да расте! @RAK91 Со месеци примам Фраксипарини и редовно ги рефундирам. Од колку треба да примаш? Од 0,6 се ококу 181 денар, така нешто. @LadyC Леле со несониците и јас имав мака во прво тромесечие. Ќе се разбудев во ниедно време и ококорена седев до кај 6 и после уште саат-два призаспивав. Ми поминаа во второ тромесечие, сега по 8-9 часа со дрочам Ние го видовме пиленцето мое, убаво си се развива, си расте, мрда и се превртува, докторката едвај ама едвај го фаќаше, но многу детално и со внимание. Сите органи му се добри, постелката ми е високо и хомогена без калцификати, плодова вода тамам, вагинално ми измери грло и 3,7 ми е. Со главчето горе беше кај папокот, ме скапа од мавање долу. По цел ден го осеќам како клоца, немирко мој Ќе го прегушкам и изедам кога ќе се запознаеме 22+3
Мила, ќе го родиш и ќе го гњавиш док ти дава, док не порасне. Секој ден ќе стануваш и одново ќе се заљубуваш. И ќе те нервира некад, и се, ама Бог еден знае дека е тоа најубавата приказна во животот на една жена. Нема поубаво . Секоја жена што нема од срце и посакувам да осети. За тоа вреди да се живее. @0ли
Честитки мама здрави живи големи да растете Си поминала со мене слично Се отворив 8 прста и пак мораше царски. Важно да е се во ред со двете Еден совет што повеке вода и сокови сега и боли многу ама шетај по ходник станувај повеке колку побрзо се окуражиш толку полесно ке пројдеш. И беба одма на цице Кај мене веке 2риот ден се појави млекце
Добро утро и од мене. Јас вчера закажав Doppler или скрининг оној последниот што се гледа доток на крв и како се храни бебето од мајката, докторот што ми ја вофи бременоста ништо не ми спомна за тоа, јас сама си закажав кај истата ембриолог што го правев и вториот главниот скрининг, лично за мене сакам да си знам што и како, а не кријам дека најмногу ми е за сликичка да ми пушти во 3d или 4d, сакам да и ја видам убаво фацичката, сакам да видам каква е пошо на вториот скрининг дека не беше добро наместена не ми извади никаква слика, па и јас заборавив да прашам може ќе можеше да ми пушти нешто било како е наместена,....затоа сега здравје, белки ќе може да се види убаво. Во понеделник закажав и едвај чекам да ја видам Едвај чекам и од блиску да ја видам, да ја запознаам...офф како се ближи време и ми фуфка и триста мисли ми се вртат иии аман веќе
Ne ne sum vo germanija mojte se tamu sega i soprugot otide pa pomisliv na taa opcija za poragjaj tamu i sto sve ke mi ttreba. Kako da doznaam kolku e bez osiguruvanje postoi nekoj sttana nesto da doznaam cela procedura za potrebni dokimenti ? T.e ustvari dali ke mozam tamu da se porodam ako sum vekr 7 8 mesec