И јас пиев само газирана до трети месец, после тоа многу гасови ми правеше и прекинав. Кока кола си дозволувам по една чашка од стрв
@Alishan30 и јас само за тебе и @Bubce38 отварам во вештачко. Стискам палци набрзо да ни се придружиш во труднички
Да да, за да одмивање и раната да заздраве побрзо,јас после пораѓај и дома едно месец дена не носев, само влошка меѓу нозе .
Ја па мислев со царски можеш, дека природно ако си те проверуваат за раната, а и плус менуваш влошка цело време, а после пораѓај клекни стани, и да спблекуваш гаќи не е лесно, верувам и со царски не е лесно, ама мислев смеете вие.
Јас за грлото правев гаргара со чај од жалфијс и ксмилица, ама не го голтав чајот, ми помогна доста ми се смирија крајниците. @Dikinzi ти како одиш на контроли?
Дали некој прави испитувања на трансфузиологија и зошто нема периодов термини матичната вика дека веќе подолго време нема воопшто термини за да ми закажат а не знае што е проблемот. Ми треба хитно каде можам на друго место да закажам за трансфизиолог.
Одам еднаш неделно, баш неќна бев, сакав да пишам колку се изнервирав.ама немам време, ми вика дај да те расчепкаме, викам А не не ! Зошто ми вика ајде време е , викам да и допоминат на малата сипаниците и доле имам чешање, ме виде вика си се збувнала нешто Полигинакс ми даде. Си викам у памет со имаш ти да разбуричкаш, коа сака тоа само нека си тргне процесот ме изнервира за сите пари !!!
И мене ме мачи тоа дали бебето исто темпераментно ќе биде и кога ќе се роди ако е како сега? Се спремаме вечерва за свадба и никако да си најдам точен фустан А не ми се купуваше сега Бебе уште сега е весело а неколку свадби прослави што ги поминавме во гласна музика многу претка и се превртува. Маж ми вели е ако де нека си игра со знае оно Е дали му пречи или годи останува да видиме кога ќе се роди .
Како да те расчепка? У смисла да подбутне процес за пораѓај или да види цервикс? И јас едвај чекам да се породам. Денеска сум посебно под стрес, уште сабајле коа станав нервозна, само си туфкам, а коа думнервозна ударам ма чистење, така си ја трошам мегативната енергија и после ќе се изморам и мирна ќе си седам, нели немам веќе сила сеа цел стан го изорав, ќерка ми дпие, беа малку на прошетка со таткои а јас останав дома да буам ко коњ дека нервозна. Арно е времето денеска, да стане, ќе извртам уште еден круг со неа да ме фати воздух малку.
Да,да ме расчепка за да почне процесот, а ја ич нејќум такви работи, па не сум 42 недела мајка му стара ,тоа си знае кога треба. И ја душо орам како коњ, едвај смогнувам сили..ама чистам , перам, само се шнурам..оваа бременост ич не се излегачив. Ми се фана краток период само за легачење..ама тоа енема назад
Само со одредени диајагнози може да се закаже на трансфузиолог за трудници о20 о21 о22 мислам тие се.Зашто сега трудници одат само за лабараторија на трансфузиологија ,а гинекологија државна дава мислење дали треба да примате терапија или не.
Жалфија во бременост избегнувајте. За гаргара да,погодна е,но јака билка е и влијае на хормните,како и на лактацијата околу времето за раѓање. Гласна музика им пречи на бебињата,затоа мрдаат,се грчат. Мислам на музика во свадбени сали и дискотеки,има јака акустика од затворениот простор чија децибелажа ги вознемирува после 18та Г.Н. Така читав,не мора да ме сваќате сериозно
Некако не та разбрав, како е начинот за да ми закажат, матичната вика не дава термини...јас имам некои мутации на крвта и треба да одам на трансфузиолог под хитно утре треба да и се јавам пак да провери ама што ако нема пак незнам како да одам без термин единствено со приоритетен да и кажам да ме прати. За на ГАК имам дури на 12 ти со тогаш неможам да чекам.
Јас и во амбуланта што одам само во лабораторија зимам приоритет бидејки нема термини а на 2 недели проверувам ддмери. Така да пробај со приоритет, мојата чудесна земја