Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    За на трансфузиолог може да се закаже со дијагнози о20 о21 о22 или верикозни вени.Така кажи и и секој трансфузиолог не прима трудници нека се помачи малку.И ова она треба да го знае како и мојот матичен а не ние да им кажуваме.За на гинекологија ако примаш клексани се зема упат за во амбуланта бр.36 има секој ден термини.

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Леле и јас ги гледав тие, и се мислам дали ми треба воопшто такво нешто и до колку месеци е. Мене ми е малку чудно шо уште у мк по раѓање бебињата ги мотат како фишеци да не можат да претнат, и дома ли да ги мотиме??!! Као демек тоа повивање помагало да бидат повеќњ смирени бебињата и подолго да спијат.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Баш напротив, нашето е операција, визита исто поминува како и кај природно породените, и улошката сум ја држела како ретарда со нозете само. Знаеш што. :rofl:
    После недела дена конци се вадат. :)
    Се си има тежина. :)
    П.с. не можев богами стани седни првите 3 дена на рез. :/

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Од моето искуство во државна не може да одиш кај трансфузиолог, не може да ти дадат упат веројатно и затоа нема термини. Може само за во лабораторија, па после со резултатите матичниот да ти даде упат за ГАК, па од ГАК ако има потреба ќе те пратат кај трансфузиолог. Освен ако не ти напишат друга дијагноза како што кажа членката погоре, било што освен бременост. Ако ти треба баш трансфузиолог секогаш можеш да си одиш на приватно.
    Зашто едноставно, кога може да биде комплицирано :)

5. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Здраво.
    Докторката вели дека е нормално, но сепак се грижам.
    Дали и кај вас е така, доле кај "другарката" нешто многу чудно да мрда како да се тегне нешто, дури некогаш се чувствува како да бебето ќе излезе во секој момент. Не знам како да опишам.
    Во последно време ми се случува почесто, а особено после одење во тоалет ( голема нужда ) и ме тера на мочање ама воопшто не ми се моча. Утре почнувам 28ма недела.
    Поздрав

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Една недела сум после тебе и за мочањето почнав да приметувам од вчера. Осеќам како да ќе пуштам во гаќи, одам во вц и ништо. Исто на моменти имам многу остри болки доле многу ниско, и јас се исплашив дека се на исти интервал ама после читав дека лажни контракции почнувале од 6ти месец, па веројатно е нормално. Мрдање, тегнење не осеќам освен бебето кога се поместува.

На Dianas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Па ја планирам да пробам, ако е по смирено супер :D Оначе само во болница вака, дома ретко кој.

Ти верувам, знам дека е мачно , т.е. секако е мачно :D

Чекај 9ти да влезеш, да видиш шо ќе осеќаш кај другарката :rofl::rofl:

На Veki4kaa, Sexybaby86, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Има препорака од град Скопје за трудници да не излегуваат на отворено. Ама ова е само препорака, нели треба да дадат како забрана или слично за да не одиме на работа? Како е иде тоа, знаете?

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Би требало да има забрана ама и да има, мислам дека зависи во каква фирма работиш и колку имаат разбирање, за жал.

На strelkata и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Haha me presmea .A i mene istoto me ceka

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Јас мислам дека е многу добро да се повиваат и рачињата да му бидат стегнати (нозете и колковите лабаво). Последно сите видеа што ги гледам и американски и европски препорачуваат рацете да се стегнат. Тие неконтролирани движења на рацете се викаат моро и го плашат бебето. Тоа е навикнато на тесно во матката и чудно му е што има толку мн простор.
    Јас имам купено пелена 120×120 и планирам за спиење да го повивам со неа. Па ќе видиме како ќе се покаже. Докај 2-3 месеци мислам дека се препорачува.
    А ако најдам и вакво како сликата мош ќе земам, само читав дека брзо ги одраснуваат, па што знам дали ќе се исплати.

На ddevojce, Ann.loves.you, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Се почитуваат кај мене забраните, само да бидам навремено информирана и да им кажам на шефовите. Значи ова препорака ништо не значи...

На Jana06 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  13. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823

На Girl-Rabbit, Thallia, ddevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.109
    И јас сега ги читав препораките и се вознемирив зошто и синоќа бев излезена (со маска) и денес ама бeз маска. Очигледно ако е препорака не значи дека треба да ја почитуваат работодавачите... Можеби наше е да спомнеме, не знам :?:

На Jana06 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Каде читавте за препораките?

Едит: Најдов :)

Последна измена: 26 јануари 2020
    На Филотеа и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Јас во Либерта имам видено. Ако имаш Либерта во твојот град ѕирни. Околу 300ден им беше цената. Ги има и на Алиекспрес

17. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    73
    Мене последно што ми кажаа е да пијам феромакс,препарат на природна база во вид на сируп и го земав од продавница на здрава храна во бисер 560 ден.Многу ми го фалеа па за некоја недела ќе правам контрола.Инаку железото ми е 3.3,катастрофа

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Лелеее, фала тии :* Има кај нас да :hug:

19. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Аиии од али ми е страв да нарачувам сега хаха може некоја корона да пуштат , а од тие цаканите маички кај купувате ? Оное што се со лоадинг и слично, и друго да прашам бидејки бев за конзилијарно денес др ми рече постелка е на преден зид, зарем може да се промени постелката и плус ми рече дека малце е пониско ама не си превиа, ама сум се исплашила кога почнав да читам за превиа а плус и со скратен цервикс сум уф уф што да се прави,мм ми кажа ако не престанеш да паничиш ке ти земам и телефони и се :) ? Во четвртокот исто бев на преглед беше на заден зид, и замислете цтг во 27+3 нели е тоа рано бе женски ? Или профит е во прашање? Ми измери само отчукувања на срце на бебе со еден каиш и тоа ме чинеше 700 денари, околу движењата надвор јас во домашен притвор сум и иако сум од Охрид и тука има екстремна загаденост, што ке се прави јас не знам, јас уште ништо не сум купила за бебе едно боди денес од зегин и тоа го утнав за девојче ми стои дека е хахаха, ајде се заборавив пишувајки извинете :)

На Mitrovska95 и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  20. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772