Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. dunika

dunika Форумски идол

@strelkata секако дека не е страшно.Треба големи количини да се внесат за да предизвикаат контра-индкации.Пишав чисто да се знае дека не е препорачлива,што не значи 100% забранета.
    Немој да се грижиш никако(fingers)

Sexybaby86, Dikinzi and strelkata like this.
  2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Дали при контракции, бебето ви мрда?? Мене ме стега стомакот и бебето мрда истовремено.

RAK91 and LadyC like this.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Да, истото и мене ми се дешава.

ddevojce likes this.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Имаш ли некој појаки болки, половини или нешто друго да те боли, освен стбрднување?? Мене само ми се стбрднува и тоа стандард срамната и препони ме болат. Ако седам илилежам подолго после едвај се испрајувам. Поарно ми е консе движам

Dikinzi and LadyC like this.
  5. emekreme

emekreme Истакнат член

Нека ти даде матичната приоритетен упат што важи 24 часа за трансфузиологија

LadyC and mamaorhidea like this.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

јас бев минатиот петок кај матичната и баш гледавме заедно до 28 немаше термини и многу ни беше чудно.. Вика секој петок отвараат за наредна недела

LadyC and mamaorhidea like this.
  7. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Јас бев во петокот немаше, ми рече да видиме и во понеделник ако не ќе закажам на приватно или ако може со приоритетен

8. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Ubava e ovaa treta smena...uste nekoj da me plakja so cuvam kukjata...|-):@
    Nikako son ne me fakja 2 dena.. vcera od 7 sabajle do 12h spanje, cel den generalka pravenje i pak covek da ne moze da zaspie...Imam li nekoja koleska :rofl:

9. mici-22

mici-22 Истакнат член

Imas, imas koleshka :) eden den spijam po 12 saati, drugiot den sum dezurna cela nok i kiselini me macat. No ke se izdrzi

10. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Mora da izdrzime sto da praveme.. baska bebe tancuva niz stomak mislam ke izleze :D Ti koja nedela si :inlove:

LadyC and kavadar4anka like this.
  11. mici-22

mici-22 Истакнат член

Ne da tancuva, mislam gotovo ke ragam heeh 37+4 <3
    A ti koja nedela si?

Dikinzi, kavadar4anka and Vikk22 like this.
  12. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

36+5 (fingers)(fingers)(fingers) deka i da e i toa ke bide "raganjeto":D mozno e vozbuda da me fakja pa zatoa ne mozam da zaspijam....misli imam edna vrekja :^):sweat:

Dikinzi, kavadar4anka and mici-22 like this.
  13. BY<3

BY<3 Популарен член

Мајки како се справувате со киселини навечер?
    Веќе 3 дена неможам да спијам воопшто од нив...(facepalm)
    Од денес 31ва недела почнувам

14. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Otkri si go sama lekot...kaj site e razlicno ...pomaga(mleko,jabolka,kisela voda) izbegnuvaj kasno jadenje...jas posle 8 ne jadam nisto i taka mi se smiruca zeludnik...ama nekogas nema lek :wasntme::whew:

BY<3, Dikinzi and Tedyyy like this.
  15. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Цела бременост имам...мене само кока кола ме спасува.
    Како што ти кажа членката погоре,пробаj и нешто друго можеби к'е наjдеш чаре.

Jaс се разбудив уште пред еден час..не можам да спиjам.Сега за половина час мм к'е оди на работа а jас во 9 сум на болница за ехо и цтг пак.Не вервам дека мег'у време к'е заспиjам...

BY<3, Dikinzi, LadyC and 1 other person like this.
  16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Добро утро жени. Јас не спиев цела ноќ, синоќа почна одеднаш да ме боли грло тоа беше чудо некое, таман ми помине од петокот, 2 дене супер и пак почна, а прскам и прополис, не сум престанала што ако не ме болеше викам да не се пофтори и пастилите од бел слез и чај од ѓумбир 2 пати на ден пијам и пак ме фати (facepalm)
    Па станав во 1 ноќеска ми текна за гаргара со морска вода и сол, направив и се така до сабајле на секој саат правев, па ме опушти малку можам да кажам, не е како што беше, планирам цел дрн тоа да правам и белки ќе мине веќе, аман ме измачи втор пат ова грло и носот полн по цел ден само шмркам :envy:
    Ај да не е само тоа, го однесов син ми во школо, само што влеговме внатре има едни скали се искачив и коа рече ми припаѓа, свес.ми се заврте и седнав среќа имаше едно како клупичка, ме видоа 2,3 мајки добра ли си, што ти е, јас викам не, ми се врти свест и пошто знаат дека сум трудна ми рече едната нормално е, ти паѓа притисокот, се дешава многу често во бременост, девојката е мед.сестра иначе и работи во микробиологија каде одам за крв кога испитувам и викам дека неколку пати ми се дешава ова, одеднаш ќе ми се заврти одејќи, поготово на угорница кога одам, ми вика не се секирај нормално е, седи не станувај ич, ме нудеа со вода, сок ама јас ништо пред мене не глеав тие минути и само сакав да легнам да можев ама ништо, поседев малку и една топлина коа ме ибли, дали дњка топло внатре во школото бевме парно пукаше и викам да излезам надвор поарно да ме фати воздух и така со нив надвор малку постојав, полека полека ми помина и се вратив дома (facepalm)
    Ете ме сеа лежам, добро ми е ама во моментот кога ми се сврте лелее викам готова сум, ќе паднам ќе умрам :(
    Нормално ли е којзнае. Во другите бремености не се сеќавам така да ми се десило и тоа во поодминати месеци, на почетокот може, ама сега во 7ми 8ми месец :^)
    И тоа е. Живот. Нема да е интересен ако не се случуваат вакви и такви нешта, што да кажам...
    Ајде убав ден имајте вие, јас да идам гаргара да правам пак :sweat:

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Од времето е. Исто ми е. Една недела буфтам и не спијам, оти буфтам на минута, другата ми е ок, третата болки во грло и така у круг.

И многу ми е грдо времето, ништо не ми се прави, сакам само да ги преспијам месециве до април и да се разбудам. :( Мразам зима, ме прави депресивна, одвратно се осеќам.

Инаку од Ваикики си купив вчера преубава тегет јакна со крзненце на капуљачата, луѓе имаше една маслинаста долга до под колена 1400 беше со крзно, претопла, мене кратка во ракави, само 46 ка немаше и мн се изнервирав. Од пиле млеко јакни живо џабе. Одете видете си. :inlove:

Last edited: Jan 27, 2020
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Здраво мешиња:hai:
    Ми треба малку помош од вас поискусните.
    Се сомневам дека сум бремена, немам правено тест бидејќи сум на зимовање. Но, настинав ептен,ме боли цело тело. Па сакав да ве прашам дали смеам парацетамол да се напијам? Знам дека може во беменост, но дали смее и во рана бременост?

LadyC, elcezelce, Dikinzi and 2 others like this.
  19. Филотеа

Филотеа Популарен член

Неколку непечени бадемчиња натопени претходно десетина минути во вода, мене многу ми помагаат :)

20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Мислам дека смееш :) А да купиш тест таму? (fingers)

chocolade likes this.