@strelkata секако дека не е страшно.Треба големи количини да се внесат за да предизвикаат контра-индкации.Пишав чисто да се знае дека не е препорачлива,што не значи 100% забранета. Немој да се грижиш никако
Имаш ли некој појаки болки, половини или нешто друго да те боли, освен стбрднување?? Мене само ми се стбрднува и тоа стандард срамната и препони ме болат. Ако седам илилежам подолго после едвај се испрајувам. Поарно ми е консе движам
јас бев минатиот петок кај матичната и баш гледавме заедно до 28 немаше термини и многу ни беше чудно.. Вика секој петок отвараат за наредна недела
Јас бев во петокот немаше, ми рече да видиме и во понеделник ако не ќе закажам на приватно или ако може со приоритетен
Ubava e ovaa treta smena...uste nekoj da me plakja so cuvam kukjata... Nikako son ne me fakja 2 dena.. vcera od 7 sabajle do 12h spanje, cel den generalka pravenje i pak covek da ne moze da zaspie...Imam li nekoja koleska
Imas, imas koleshka eden den spijam po 12 saati, drugiot den sum dezurna cela nok i kiselini me macat. No ke se izdrzi
36+5 deka i da e i toa ke bide "raganjeto" mozno e vozbuda da me fakja pa zatoa ne mozam da zaspijam....misli imam edna vrekja
Мајки како се справувате со киселини навечер? Веќе 3 дена неможам да спијам воопшто од нив... Од денес 31ва недела почнувам
Otkri si go sama lekot...kaj site e razlicno ...pomaga(mleko,jabolka,kisela voda) izbegnuvaj kasno jadenje...jas posle 8 ne jadam nisto i taka mi se smiruca zeludnik...ama nekogas nema lek
Цела бременост имам...мене само кока кола ме спасува. Како што ти кажа членката погоре,пробаj и нешто друго можеби к'е наjдеш чаре. Jaс се разбудив уште пред еден час..не можам да спиjам.Сега за половина час мм к'е оди на работа а jас во 9 сум на болница за ехо и цтг пак.Не вервам дека мег'у време к'е заспиjам...
Добро утро жени. Јас не спиев цела ноќ, синоќа почна одеднаш да ме боли грло тоа беше чудо некое, таман ми помине од петокот, 2 дене супер и пак почна, а прскам и прополис, не сум престанала што ако не ме болеше викам да не се пофтори и пастилите од бел слез и чај од ѓумбир 2 пати на ден пијам и пак ме фати Па станав во 1 ноќеска ми текна за гаргара со морска вода и сол, направив и се така до сабајле на секој саат правев, па ме опушти малку можам да кажам, не е како што беше, планирам цел дрн тоа да правам и белки ќе мине веќе, аман ме измачи втор пат ова грло и носот полн по цел ден само шмркам Ај да не е само тоа, го однесов син ми во школо, само што влеговме внатре има едни скали се искачив и коа рече ми припаѓа, свес.ми се заврте и седнав среќа имаше едно како клупичка, ме видоа 2,3 мајки добра ли си, што ти е, јас викам не, ми се врти свест и пошто знаат дека сум трудна ми рече едната нормално е, ти паѓа притисокот, се дешава многу често во бременост, девојката е мед.сестра иначе и работи во микробиологија каде одам за крв кога испитувам и викам дека неколку пати ми се дешава ова, одеднаш ќе ми се заврти одејќи, поготово на угорница кога одам, ми вика не се секирај нормално е, седи не станувај ич, ме нудеа со вода, сок ама јас ништо пред мене не глеав тие минути и само сакав да легнам да можев ама ништо, поседев малку и една топлина коа ме ибли, дали дњка топло внатре во школото бевме парно пукаше и викам да излезам надвор поарно да ме фати воздух и така со нив надвор малку постојав, полека полека ми помина и се вратив дома Ете ме сеа лежам, добро ми е ама во моментот кога ми се сврте лелее викам готова сум, ќе паднам ќе умрам Нормално ли е којзнае. Во другите бремености не се сеќавам така да ми се десило и тоа во поодминати месеци, на почетокот може, ама сега во 7ми 8ми месец И тоа е. Живот. Нема да е интересен ако не се случуваат вакви и такви нешта, што да кажам... Ајде убав ден имајте вие, јас да идам гаргара да правам пак
Од времето е. Исто ми е. Една недела буфтам и не спијам, оти буфтам на минута, другата ми е ок, третата болки во грло и така у круг. И многу ми е грдо времето, ништо не ми се прави, сакам само да ги преспијам месециве до април и да се разбудам. Мразам зима, ме прави депресивна, одвратно се осеќам. Инаку од Ваикики си купив вчера преубава тегет јакна со крзненце на капуљачата, луѓе имаше една маслинаста долга до под колена 1400 беше со крзно, претопла, мене кратка во ракави, само 46 ка немаше и мн се изнервирав. Од пиле млеко јакни живо џабе. Одете видете си.
Здраво мешиња Ми треба малку помош од вас поискусните. Се сомневам дека сум бремена, немам правено тест бидејќи сум на зимовање. Но, настинав ептен,ме боли цело тело. Па сакав да ве прашам дали смеам парацетамол да се напијам? Знам дека може во беменост, но дали смее и во рана бременост?