зарем никој не може да ми помогне да ми каже нешто во врска со ова а воедно да и честитам на јаготче123 нека и е здраво и живо синчето големо да расне со мама и тато
И јас имав често доста бело праење исто и болки во стомакот,ех сега незнам колкави се твоите болки но ако се доста јаки појди на конттола,сепак си 31недела,бебуш е големко.
babyane , душо , зашто не си одиш на лекар,овде можеме совети да даваме,а неможеме да ти кажеше што е причината зашто те боли стомак не чекај , јави и се или оди на преглед да си бидеш мирна
болките не ми беа мн јаки беа издржливи ме болеше повечето во долниот дел од стомакот но денеска цел ден беше све во ред не ме болеше како синојка. Побарав совет од вас зошто докторката не ми работи во недела и немав превоз за да одам кај докторката. Сега е се во ред па се мислам дали утре да одам и да ја прашам што ќе ми рече
Оооо мила Јаготче се породила. Леле што убава вест од сабалје си прочитав. Да им е здраво и живо бебувчето, гооолемо да им расте и да биде голема гордост на мама и тато.
Jagoda123 честиткииииии да е живо и здраво бебувчето и да ви носи само радости битно се заврши и можете да си уживкате заедно
Јаготче честитики и од нас, бидете здрави живи и секогаш насмеани, уживајте во овие незаборавни моменти!
Добро утро женски gluvarche ти до кај си уште си тука Јагода се олесни конечно Јас еве во саботата го испив магичниот коктел од кој се добиваат болки го даваат од болница на трудници со поминат термин ѕа да добијат болки Само кај мене не делуваше никако , дури вчера се појавија болки ама се трпеа и заминав во болница онака на цтг И решија да ме задржат таму отворена два прста со ситни болкички на секои 8 мин. Јас неспремна за да останам во болница , не планирав искрено и се решив да си отидам дома и да си ги чекам болките , кои можно е да се појават сега или тек утре .... А и не ми се оставаше детево , плус подобро е дома да чекам болки него ли во болница И така сеа гледам редовно на часовник и следам болкиве , да знам да не е касно да заминам во болница ... Ова мое дете мрзливо е и не му се излага уште Поздрав и имајте убав ден
MacenceEna уште сум тука ми е смачено али тоа е, одам на секои три дена на контрола али никакви симптоми нема..... ќе пукнам веќе , бебушка до кога ќе си поседи стварно незнам али ја сум веќе на раб на нерви за жал овде немам магичен пијалок и едино што останува е да чекам процесот природно да почне, ако до крај на 41ва нема ништо најверојатно ќе одам со провокации ...... офффффф работава на крај била survivor секој ден ми се чини недела али тоа е...... ајде дај боже и ти да се породиш што поскоро и се да помине во најдобар ред, па ќе се читаме во темата БЕБЕ
Вчера вечер пред спиење имав некои тапи болки,а утринава кога станав имав многу силни болки.Се исплашив,па веднаш отидов на гинеколог,а требаше да одам за 1 или 2 недели,не знам точно.Ме прегледа гинекологот и ми рече дека болките биле од ширењето на матката,а и од микробиолошките испитувања ги зедов резултатите,излезе дека имам некоја инфекција,затоа мојот доктор ми даде урогестан 200мг секој ден. Инаку бебето е во ред и ми потврди и мојот гинеколог полот на бебето е женско. Денеска така израдувана отидов до продавница за бебиња и купив на мојата пеперутка едни многу убави шпихозни и едно шише за бебиња,со пеперутки на него,само ги гледам и се топам од радост.Знам дека е рано,но од радост. Што мислите за болките дали ми се од тоа што матката ми се шири,а и кај препоните имам болки некогаш?
Честитки за пеперутката и јас имам една За болките нормално е, ќе те болат јаниците, матката, препони, ребра...си расте бебето и си прави простор.
ја тераме 34-та недела од бременоста. На вежбите во ГАК ни кажаа дека од 36 -та недела веќе се влегува во 9 месец и се очекува породувањето. Се надевам дека ќе истерам до подолго, но за секој случај сме спремни, алиштенцата и потребните работи за бебушка - се е спремно, уште торбицата за во болница па мама до породување све четири у вис Сакам да ве прашам дали сте се депилирале при крај на бременоста, сакам една целосна депилација да си удрам хм?
bravo i cestitki za peperutceto,i jas imam peperutce i si go guskam mnoogu mnogu,toa sto si kupila od radost e mnogu ubavo i ne e rano.jas od koga doznav deka sum bremena odma si kupiv kapce ligarnik i rakavicki..sekoj den si gi gledav.za bolkite normalno e,ne se plasi.kako so rece koleskata pred mene se ke te boli.bebce raste si napreduva i mu treba prostor.sega koga znaes deka e moma misli ime za peperutkata <3 p.s.jagoda123 cestito da ste zdravi i zivi i golemi da rastete Se izv za lat od.mob sum i nemam mak podrska