Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    зарем никој не може да ми помогне да ми каже нешто во врска со ова :^)
    а воедно да и честитам на јаготче123 нека и е здраво и живо синчето големо да расне со мама и тато :*

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    И јас имав често доста бело праење исто и болки во стомакот,ех сега незнам колкави се твоите болки но ако се доста јаки појди на конттола,сепак си 31недела,бебуш е големко.

3. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A дали се уште ја имаш со ист интензитет болката и поточно каде на кој дел од стомакот???

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.719
    Допаѓања:
    107.005
    babyane , душо , зашто не си одиш на лекар,овде можеме совети да даваме,а неможеме да ти кажеше што е причината зашто те боли стомак :?: не чекај , јави и се или оди на преглед да си бидеш мирна :)

5. malci2014

malci2014 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Cestitki na jagotce 123 :)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    :D се породила јаготка123?! Ајде честитки и се најубаво за вас :)

7. malci2014

malci2014 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3

Можно е да си измрзната,барем кај мене така се слуцува.Најдобро на доктор .

8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    болките не ми беа мн јаки беа издржливи ме болеше повечето во долниот дел од стомакот но денеска цел ден беше све во ред не ме болеше како синојка. Побарав совет од вас зошто докторката не ми работи во недела и немав превоз за да одам кај докторката. Сега е се во ред па се мислам дали утре да одам и да ја прашам што ќе ми рече

9. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Честитки Јаготка123 да ти е живо и здраво синчето :)

10. newmami

newmami Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    23
    Честитки за Јагодка123 :) нека и биде здраво и живо синчето
    Ја очекуваме да ни каже како било :)

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки за Јагодка 123, нека е живо и здраво синчето, големо да расте :inlove:

12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Оооо мила Јаготче се породила. Леле што убава вест од сабалје си прочитав. :inlove: :* Да им е здраво и живо бебувчето, гооолемо да им расте и да биде голема гордост на мама и тато. :hug:

13. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    Jagoda123 честиткииииии да е живо и здраво бебувчето и да ви носи само радости ;)
    битно се заврши и можете да си уживкате заедно

14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.521
    Допаѓања:
    35.430
    Јаготче честитики и од нас, бидете здрави живи и секогаш насмеани, уживајте во овие незаборавни моменти!

15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    40.730
    Добро утро женски :)
    gluvarche ти до кај си :) уште си тука :) Јагода се олесни конечно :D
    Јас еве во саботата го испив магичниот коктел од кој се добиваат болки :) го даваат од болница на трудници со поминат термин ѕа да добијат болки
    Само кај мене не делуваше никако , дури вчера се појавија болки ама се трпеа и заминав во болница онака на цтг :)
    И решија да ме задржат таму :) отворена два прста :) со ситни болкички на секои 8 мин.
    Јас неспремна за да останам во болница , не планирав искрено и се решив да си отидам дома и да си ги чекам болките , кои можно е да се појават сега или тек утре .... А и не ми се оставаше детево , плус подобро е дома да чекам болки него ли во болница :$

И така сеа гледам редовно на часовник и следам болкиве , да знам да не е касно да заминам во болница ...
    Ова мое дете мрзливо е и не му се излага уште :)

Поздрав и имајте убав ден

На Abeja, Jagoda123, Mrs.Bass и 3 други им се допаѓа ова.
  16. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    MacenceEna уште сум тука :tmi: ми е смачено али тоа е, одам на секои три дена на контрола али никакви симптоми нема..... ќе пукнам веќе , бебушка до кога ќе си поседи стварно незнам али ја сум веќе на раб на нерви
    за жал овде немам магичен пијалок :?: и едино што останува е да чекам процесот природно да почне, ако до крај на 41ва нема ништо најверојатно ќе одам со провокации ...... офффффф
    работава на крај била survivor секој ден ми се чини недела али тоа е......

ајде дај боже и ти да се породиш што поскоро и се да помине во најдобар ред, па ќе се читаме во темата БЕБЕ :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.284
    Вчера вечер пред спиење имав некои тапи болки,а утринава кога станав имав многу силни болки.Се исплашив,па веднаш отидов на гинеколог,а требаше да одам за 1 или 2 недели,не знам точно.Ме прегледа гинекологот и ми рече дека болките биле од ширењето на матката,а и од микробиолошките испитувања ги зедов резултатите,излезе дека имам некоја инфекција,затоа мојот доктор ми даде урогестан 200мг секој ден.
    Инаку бебето е во ред и ми потврди и мојот гинеколог полот на бебето е женско. :inlove:
    Денеска така израдувана отидов до продавница за бебиња и купив на мојата пеперутка едни многу убави шпихозни и едно шише за бебиња,со пеперутки на него,само ги гледам и се топам од радост.Знам дека е рано,но од радост. :inlove:
    Што мислите за болките дали ми се од тоа што матката ми се шири,а и кај препоните имам болки некогаш? :|

На koritsaki, Dream-Girl, artemidis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476

Честитки за пеперутката и јас имам една :)
    За болките нормално е, ќе те болат јаниците, матката, препони, ребра...си расте бебето и си прави простор.

19. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    ја тераме 34-та недела од бременоста. На вежбите во ГАК ни кажаа дека од 36 -та недела веќе се влегува во 9 месец и се очекува породувањето. Се надевам дека ќе истерам до подолго, но за секој случај сме спремни, алиштенцата и потребните работи за бебушка - се е спремно, уште торбицата за во болница па мама до породување све четири у вис :D Сакам да ве прашам дали сте се депилирале при крај на бременоста, сакам една целосна депилација да си удрам :?: хм?

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    bravo i cestitki za peperutceto,i jas imam peperutce i si go guskam mnoogu mnogu,toa sto si kupila od radost e mnogu ubavo i ne e rano.jas od koga doznav deka sum bremena odma si kupiv kapce ligarnik i rakavicki..sekoj den si gi gledav.za bolkite normalno e,ne se plasi.kako so rece koleskata pred mene se ke te boli.bebce raste si napreduva i mu treba prostor.sega koga znaes deka e moma misli ime za peperutkata <3
    p.s.jagoda123 cestito da ste zdravi i zivi i golemi da rastete
    Se izv za lat od.mob sum i nemam mak podrska