Јас кога имав контракции до 20 терав уште 3 недели. Сега може да те боли заради прегледот со рака. Породилните болат неколку секунди,пуштаат по одреден период пак болат и се зголемува јачината.
Не било одамна, само ти треба освежување Што да каже мајка ми што мисли дека знае све после 35 години? Треба да сме посамоуверени, како нашите мајки, баби....да спомнам ли свекрви? Тие знаат све!
Денес бев на преглед, 18+1 сум. Момата си расте, 210гр е тешка Мрда, веќе се познаваат движењата на стомак Се топам од радост Ми зедоа крв за д димери. Ако може некој да ми објасни што е тоа,за што е итн И закажав скрининг на 17.02 во чаир. Таму само имаше слободно. Се надевам ќе се потрефи некој добар доктор таму Терапијата и инекцијата ќе ги примам до 25-26та недела и така
Ау јас сум порасната во лифт, немам мака ич, мене воами е мака..скали шо качуваме, секое.пазарање со многу кесиња се пцуеме и јас користам време со неа, ама трева и дома да се среди нешто, а искрено више силите тие ми се..едвај смогнувам Треба да боли и да престанува, може лажните и ти ги имаш.
Moze da ti dade maticnata sedmicen upat ili dneven da odis da izvadis upat i odma da ofis da te bocnat na transf.
Што убаво ме фана дремка, си се наместив убаво на перницата, си заспав, и еве го ѕвончето ѕвонии. И ме разбуди денеска сум како да ме прегазил камион, енергија нула за разлика од вчера и завчера , супер ми беше, дали до времево е, незнам . Сакав да ве прашам , кога бев кај матичната, 24 +1 бев според менструација. ме гледаше на ехо го измери рече 650 грама било таман за неделата. Не требаше да ме гледа, знае дека одам на контроли во систина. Па уште вика не оди веќе таму нема потреба ,кај мене иди, и ми зема 350 ден, и на други трудници им зема пари и на сите различно. И веќе не и давам да ме гледа ми ја измеша главатА безпотребно. Веќе идеше време за следна контрола кај Бојаџиев НА 21 бев кај него тогаш бев 24+6 по менстр. а според мерки бебето тежи 850 гр, 25+5 недела Дали грешно измерила или толку бргу пораснало за кратко време? Оти цело време по мерка е за една недела понапред.
Свекрвите особено се сезнајковци, тие знаат и колку треба да се здебелиш и на кои места. Или дека повеќе си се здебелила па како тоа ќе пречи. Сите закони на бременоста тие ги знаат. @Kate Rina 93, повели за д-димери, дури да ти објаснувам еве се` што треба за нив напишано https://health.acibademsistina.mk/blog/bremenost-novorodencinja/d-dimeri-vo-bremenost/ @Kallias2 , како помина на контролата за која се плашеше многу?
Колкава ти е температурата? До 37 степени не е страшно, над тоа, 38/9 треба да се реагира, да не трае долго време, денови.
Оди ако се осеќаш омалаксано, за да си помирна. Бебето е можда размрдано дека и ти си повознемирена.https://deca.mk/shto-da-pravite-ako-imate-treska-vo-tekot-na-bremenosta/
Da,vo 9sum,uste denes treba da ne izleze Do 20 Fevruari mi e termin,mislam ke poodi uste nekoe vreme. Uste ime ne sum odbrala
@mal.ecka Имаш уште неколку недели, таман да се одлучиш Навивам да се роди на 19ти ,да частиме заедно за роденден Нас среќа што ни е девојче, па веднаш се согласивме за име, да беше момче ќе се тегневме долгоо Имаше маж ми луди идеи
Kaj nas jas sum so ludi idei Nema da cekame do19, najverojatno so carski ke bide. Prvoto e carski,dve godini Ima od carskiot.
Сигурно не ти се толку луди од стилот Мајкл Петровски Ајде како и да е најбитно е да се олесниш, бебка и ти да сте добро, па да не известиш за име