Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

леле камо среќа да сум само толку не се секирај добро е некој има па ич не се поправува...ја на пример еве цели 13 кила а има уште време до пораѓај (facepalm)

Persila, Butterfly1107 and LadyC like this.
  2. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Тоа беше сабаjлето:lol:

Фала ти!!

Butterfly1107 and LadyC like this.
  3. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

IMG_20200128_005447.jpg
    Фала мами за честитките!!Еве еден поздрав од моето ангелче.

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ооо душа мила:inlove: ајде сега на цицање со мама:)

Филотеа, LadyC and Tedyyy like this.
  5. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Честитки живо и здраво бебчето, што убаво за брзо се одвивало се браво уживајте сега.

LadyC and Tedyyy like this.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Честитки, големо да расти !!!:)
    :sun:

7. Thallia

Thallia Популарен член

:l: Честитки! :l:
    Здраво и живо! :inlove: :inlove: :inlove:

8. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Ohooo ja i beter od 13 ke kacam do 9ti.nekaki mn mi dojdoa 6 mesec sum a do sea 7 8 kila staviv na mene a do kraj so ke bide ,ke se trkalam :( :)

Butterfly1107 and LadyC like this.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

И јас така само шо за пораѓајот ме фајка страв. Ајде со бога напред ќе биде.

Леле со 20 се породи, бравос, изненади, а јас па ти велев ништо не е тоа.
    Живо и здраво ангелчето да ви е, да ве радува цел живот. честитки од срце, машала како бонбона е, да го голтне човек. Уживајте во најубавоте моменти. :inlove::inlove:

10. LadyC

LadyC Форумски идол

@Sandra456* од прв преглед до втор ме мереа од 71 кг на 77.3 :tmi:
    Ми одзема две сестрата ради чизмите. :whew: Дека сигурно две тежеа...:P Ич не се замарам колку ќе качам. А ќе качам богами. :doh:
    @Tedyyy нека ти е здраво и живо малото, цел живот среќно и бериќетно да е! :l:

Девојки се гушам веќе од сува кашлица. Ништо живо не ми помага, ни бршлен, ни пантенол, ни ракија со бибер четврта вечер ставам. Ужасно е значи на секунда кашлам. (facepalm) Сега ме разбуди мајка од другата соба, вика дека спијам и кашлам од кога сум заспала. Ова е веќе ненормално. Осеќам свирам на гради а матична ме тера да инхалирам. Ич веќе не ме интересира, утре ќе идам по антибиотик, ова не се трпи. (facepalm)

Thallia, green.eyes, Dikinzi and 2 others like this.
  11. malecko5

malecko5 Популарен член

честитки, живо и здраво нека е

Tedyyy likes this.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

@Tedyyy Честитки, големо да расте момето! :sun:

Tedyyy likes this.
  13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

А тоа ќе ти кажев и јас, зошто не се инхалираш? Дозволено е и вентолин во бременост за инхалација, да знаеш, една пријателка која сега се породи, има астма и цела бременост ја помина со маски и баш ја прашував нели е штетно за бебето, ми рече не и во првата и сега во втората бременост е се со маски и тоа кортизон она става оти има астма, а вентолинот е многу поблаг и не е кортизон.
    Ова ако случајно ти кажат дека треба вентолин плус освен физиолошки само, да знаеш.
    А и од каде знаеш дека за сува кашлица треба антибиотик па и ти? На авоја рака немој, иди да те преслушат и ќе те советува доктор дали и што да земаш.
    И јас со грлово веќе аман, еден ден добро, друг ден пак ме боли, после пак ми мине, третиот ден пак почнува да боли, јас не знам што е веќе работава значи аман, раат да се немало :(

14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Еленче мила, ти благодарам многу што ме мислиш, сакав да ви пишам синоќа кога се вратив дома ама заборавив, со детето таму ваму и си легнав и толку беше.
    Бев на доплер, супер помина прегледот, се си е во ред, се се одвива како што треба, 31+4 според ехото сум, а според М 32+2 , бебе тежи 1767 гр ми рече таман си е, мене некако малку ми се виде килажата, ми рече не е мало, супер му е за таа недела килажата, супер се храни од мене, нема никаков застој, се е како што треба и што е најбитно и ја видовме и фацичкатаааа ми ја даде и на 3Д со боја ја видовмее и тоа ми беше најубавото нешто штом и ја видов фацата се стопив, носе, устичка иста како куклата што ми ја зеде Господ, иста !!! Ахх цела вечер си ја мислев, син ми истото го кажа, вика мамо иста е како А нели? :inlove:
    Охх сега уште толку повеќе чекам да дојде денот да ја запознаам, едвај чекам :whew:
    Жива и здрава ми е само, само тоа!!!

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Супееер што е сѐ во ред. Ќе се смириш сега, ама знам како се осеќаш за прегледите, секое одење, страв и трепет. Не е мало за неделата, толку и на интернет пишува на други страници. Еве јас сум 32+2 според мензис, а бебето ми е 31+2 со тежина од 1670 гр. Не може идеални мерки да имаат бебињата, нели? А докторите од мерењата прават еден просек и ја даваат неделата. Важно си напредува, тие протоци доплери се важни да се добри.

:hug::l:

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Здраво, јас сум 5+6 па сакам да ве прашам за симптомите во првите недели дали ги имавте константно болни гради,грчеви, лошење. Бидејќи кај мене по интезивни до пред 5-6 дена сега некако се смирија?

Dikinzi likes this.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Цуцеее здраво и живо да е! :party::inlove: како си нанка...:)

@Brpbrp , кај мене немаше ни лошење на почетокот, градите умерено ме болеа, ама варира тоа, хормоните такви се, де повеќе де помалку даваат симптоми. Јас дури се чудев како не ја осеќам бременоста; мислев дека треба да се турам од повраќање, в несвест да паѓам, а не беше така.

Со лесно да ти е. :*

Maja92@, Milicka*, Dikinzi and 2 others like this.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Исто и јас така се осеќам премногу нормални симптоми за прв триместар сепак фала ти на информацијата ❤️

LadyC and elenaklasik like this.
  19. chocolade

chocolade Популарен член

Прашај паталец а не гаталец :rofl:
    Да си здрава и жива што ме освежи, ми врати сеќавања а и ме подготви на тоа што ќе ме чека ако ја биде де :D
    А ти немој да бидеш лошка, послушај ја мајче, или можда мислиш дека свекрва ти знае повеќе? :^) :D
    Слободно нека не преместат модераторите :tmi:

Kitten, Milicka* and mal.ecka like this.
  20. srce-9

srce-9 Популарен член

@Tedyyy нека е живо и здраво, среќа и успех да ви носи :hug::sun:

Пишував и пред некој ден но не добив одговор и мислење од никој.
    Синоќа воопшто не спиев, имам болка во делот кај желудникот меѓу градите, баш кај празнината што се осеќа. Цело ми е втрнато и како да гори кога лежам целиот дел. На ниедна страна неможам да спијам освен да се исправам.
    Не осеќам киселини или да ме боли од храна, како надворешна болка е кога го допирам како да не го осеќам тој дел од тоа што трне.
    А и бебе удира силно се изместува па ми прави болка во стомакот посебно ниско доле како топче се прави, абе кине :whew:
    31+5