И јас мочам по цел ден. Аку сум активна 12 часа, јас 24 пати одам во вц. И мене мочката бела ми е. Бар се чисти телото, вода мора на секое. Мислам дека слично ми беше кога бев твоја недела. Сега е поизразено. Читав демек кога е пониско носењето на бебето, така повеќе притискало на бешиката.
@Dikinzi , мислам дека ти велеше дека понекогаш слушаш како пукање однатре, како пуканка како меурче. Е па и јас забележав веќе два-три пати во моментот се помрднува бебево и како слабо пљуп да слушам... Шо да се случува? Од плодовата вода да е?
Синоќа мм броел колку пати станав да одам во вц. Гледавме серија и за рок од 3 часа сум отишла 7-8 пати, па сеа види Понекогаш ептен мочање, некогаш само неколку капки, ама морам да станам da odam do wc. Ама јас многу пијам, излезам ли од вц една чаша вода, одам до кујна исто вода. Навечер уште 3-4 пати станување секако, и баш шо велиш после 10 мин, најчесто ко ќе се наместам убаво и удобно минсе премочува. Дури почнав да се нервирам веќе од шо нонстоп сум у вц. И за една капка морам да станам. А да ве прашам нешто, дали вагината ви е отечена или издуена?? Некако многу ми е чудна, дали веќе при крај оти сме и ептен трудни па и таа зима некое килце или дека се спрема за пораѓај??! Срамните усни ми се како отечени. И како сте со секс во последниот месец. Јас одвреме навреме ама тешка категорија сум никако да се наместам
Поим немам да ти кажам ама више така не се дешава, а ете не ми ни текнало да прашам на доктор оти така се случува, а баш ме интересираше. Па ако некој дознае нека каже За свекор и свекрвица пример од неќна, свеж : Одат моево, со внуците во другата соба да си играат, стално се таа соба, сп еден кревет и играчки, и рипаат скокаат, и се качуваат на креветот, а од другата соба јас седам на креветот и директно ѓи гледам. Свекор ми еднаш ги симна од креветот они пак се качија, и вика "Деца ајде симнете се доле нема кој да ве гледа " Молам ? Молам ? Нема кој да ве гледа ? Ти за шо си во соба ? Си станав си ја земав малата, ја донесов во другата соба, се качи кај мене на креветот..и и реков ајде мама тука рипај јас ќе те гледам !!! Притисокот ми се качи, стално вика ајде бабо на детето му се мочка, ајде бабо направи фризура, ајде бабо на детето му се јаде (за моето не, не смее, за внуциве вика така, у иста куќа живеат) а јатрва ми и девер ми седат у собата..како да не се таму, они се понашаат како родители да се..боже мили викам, а таква сум се нервирам..тоа е, знам како ти е, да го смениш нема шанси ,ама да покажеш заби можеш..
Ајде намали тоа нервозите хахаха смири се таму и ме тркалај никој , ти и бебе сте најбитни , бетер од тебе сум де ама мораме да се поддржуваме , за мочање иста сум и јас ми иде нокшир до мене да ставам хахаха , за шлупкање и јас осеќам, во меше сега и како змија го осеќам хахаха ми го тегне стомакот , и веке почнува да боли кога мава хахха така да нормални сме сите вечната дилема 27+6 веке сум во седми или од утре почнувам ??? Хахаха
Мислам потекува од многу доток на крв доле, исто како на мажите што им станува Ама не сум сигурна, многу жени го имаат тој проблем, и тешко е за одење. Јас во првата бременост отеков после односи. Среќа за неколку саати се повлече, грдо чувство. За односи не знам шо да ти кажам.. немаме
Чеки сега кога ќе се роди бебка ќе видиш како ќе ти се меша, ако не ја испердашиш од почеток, после само ќе се нервираш. @elenaklasik и мене ми се има случено на неколку пати како пуканка, ама не знам од која причина, најчесто кога мрдаше бебето, сега веќе не осеќам. Сма штом ксј повеќе трудници е исто значи не е страшно нормално е .
Јас без односи, сум отечена, а замисли после односи колкава ми станува мм се чуди воууу шо чудо ќе да е
@Dikinzi , ам за брбљање први се, особено ова свекориве тууу чудесија. И тоа со играње втор родител, видено ми е. А бе воспитана сум да не превраќам со дрско, ама ова воспитаниево ми се троши веќе хахах. Човечеее, лагано бе, свекрее. @Milicka* , да тегне баш, и болно е ама слатко. Само нека седат внатре, да не се караме сега и со нив хехе. Се смирив сега, неколкупати премерив притисок. Веќе си во седми до кај 31ва недела. Со лес да е
Мешиња вечерва многу боцкања како грч, како стегање осеќам околу папокот,20та недела сум досега немам осетено бебко да мрда...Се плашам да не има место за паника!?Или пак наместо да почне со нежни движења,ова моево ќе почне дирек со шутови.Прва бременост ми е и се ми е ново незнам што да очекувам
Хахахах гледам пишите односи за ово- оно. Маж ми веќе заборави какво беше чувството хахах, а и јас. Викам кукла земи си, прај работа. И низ обичен муабет почесто ќе пресече "шо имат врска то со сексот, секс немат" . То е, не сум расположена за секс, трудна сум. А соништава ме дрмаат навечер, оргазми фрчат хаха.
Односи и ние немаме, не дека не сакаме, не смееме А од 4ти месец па навака страшно многу ми сака душава,оргазми во сон само доживувам. 5ти месец сум. Ќе издржам уште малку. Планирам во 9ти месец да надокнадиме, ама само планирам сега за сега
Данче,кај мене имаше само еден нежен удар во 18та,па по некој ден почна директно со боксчиња.. Мочла сум од почеток,стандард ми е 6-7 пати да станам навечер.Вода обавезно пијам на секое,плус топло ми е од парното.. Секс нема,еднаш пробавме во 5ти месец,не уживав ич,и ставивме на пауза.Среќа,па и цервиксот не ми е баш идеален.Утре сум на преглед,се надевам не е скратен до степен да мора да лежам:/ Промени по телото освен стомак,немам ништо,може е рано,31ва ја терам,во лице сум испиена дури. Кој праша за документи?Зар не може со полномошно да се извадат,која глупост е тоа двајца родители.Ако сум самохрана или е зачнато со донор?!? Ние нема да вадиме Мк државјанство,ке добие тукашно покрај маж ми. И така Држете ми среќа за утре.Ке рапортирам како сум прошла
Eve go moeto krevetcr za princezata moja... od denes sum 37+0 i edvaj cekam da ja zapoznaam.. na 30.01 imam kontrola ako ne ne iznenade do togaj.. generalkata e zavrsena, se e spremno Maz mi ima rodenden na 30ti a mene instinkt mi kazuva deka bebe ke dojde na negov rodenden Veke mi "dufka"kako ke bide vozbuda me fakja...kako i da e obliena sum so pozitivna energija, srekja i ljubov neizmerni... Ubava vecer mamicki*
@dunika А боксчињата како ги осеќаше слично на боцкање,грч или??Леле со душа чека да со го осетам како мрди.На секоја болка,на секое гргорење на цревата си мислам дека тоа е бебко...охххх љуби га мајка
Душо и јас ги имам,минимални се и многу кратко траат,па не се паничам нешо.. Иста недела сме значи,ја сум 33+2 Иначе вчера пред да легнам многу ми беше тешко,стомакот како камен,ептен го осеќав бејби како се врти и ме растегна. Па легнав на лева страна и го осетив како пливка и ми олесна некако,претпоставувам се вртеше со главче надоле,ке видиме на преглед..
За документи кој праша, јас во германија ја родив ќерка ми и тука ми издадоа извод на родени, и требаше со тој извод да одиме мк па да вадиме и оддтаму извод и пасош. Ама рековме таму у општина, дека летото ќе си одиме за мк и тогаш ќе однесеме оти мораше тогаш виза за ќерка ми и така направивме. А може мажот или жената да направат полномоштво па само еден родител да извади пасош. Јас полани вадев сама пасош на ќерка ми со полномоштво од мажот ми и тоа по брза постапка.
Ке знаеш,ептен нежно “Туп” ке биде.Ова во мирување само,иначе не се осеќа,нема тежина уште,малечки се Обично околу папокот беше кај мене,па постепено ке гледаш и испакнувања Почни да му пееш една две песнички,и да му се обраќаш секогаш со ист тоналитет,и на тоа ке ти враќа