Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Да исто и јас вака пијам и мирувам. 33та терам фала богу

Nairobi88 likes this.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Дали има некоја мајка тука што носи високо (од под гради) машко бебе? Се кладев со другарка дека женски високо се носат, јас дека Константин доле ниско го носев , чисто ме интересира искуства. :)

3. dunika

dunika Форумски идол

Фала женски на поддршката:hug:
    Не ми даде прогестерон,се зачудив и јас,ке прашам следна недела.
    31ва Г.Н сум иначе,30+4 поточно.
    Мачно ми е и да јадам вака без да трошам,а две кила сум послаба од минатиот пат.
    Се надевам до 36та да допрам,после ке е полесно.

eta, 0ли, Ann.loves.you and 6 others like this.
  4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Не има повеке со скратен цервикс , јас сум 28+0 а пред две недели ми беше 2.94 цервиксот , утре сум на контрола да видиме како ке биде , страв во коски имам зш на преглед ми рекоа и постелката дека ми е пониско , ама ние сме лавици ке си пишуваме тука хахаха ке се храбриме и се ке биде како треба ,само нека издржат во меше на мама уште некоја недела , криво ми е што уште ништо не сум купила а не смеам ни да шетам , и меше се затега се надевам се ке биде како треба *** само смирено ке си се дружиме и позитивна мисла пред се хехехе.

Talesia, eta, Andra and 5 others like this.
  5. NNK19

NNK19 Популарен член

Кај мене беше обратно ќере ниско ја носев:D

LadyC likes this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

А сега? Високо ти е?

7. malecko5

malecko5 Популарен член

36+5 сум и денес почувствував пред неколку саати како менструаллни болки и сега исто пак ама бебуш истовремено си мрда дали се лажни контракции или?

LadyC likes this.
  8. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Моето е машко,напикано ми е во желудник и мислам дека сите ребра ме болат. Ако тоа значи дека е високо :?:

LadyC likes this.
  9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Здраво женски туку речи 36 полни недели :l:
    Денес бевме Скопје на преглед, се е во ред беба големка одговара за 39+2 тежи 3.495 гр:inlove: ми направија и прво цтг се е мирно :clap: чат пат осеќам како ми се стврднува стомакот и осеќам болки доле, но има време. Нема веќе сон, се препотувам нон стоп мислам ќе се угушам... паника и страв ме фаќа околу породувањето :whew: па малце мисли тргам со поготовките за роденденот на синко ^_^
    Имајте убава ноќ :hug:

бдв @LadyC Кирил го носев високо мислев низ уста ќе ми испадне, а еве беба е ниско мислам дека у секој момент на секое ставање, поместување, клекнување.. ќе испадне

10. srce-9

srce-9 Популарен член

Јас како што слушам од другите ако е ниско и нанапред тогаш е машко
    А ако е женско повисоко се носело и пошироко заоблен бил стомакот.
    Но кај мене е обратно, бебе е девојче а стомакот ми е ниско напред, имам простор под градите многу а сепак ме боли тој дел кај желудникот, ме гори, и околу ребрата исто :sweat:
    Едвај спијам... 32+0

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Значи губев кладба. :D
    Нема везе, се сум чула, ама ај реков еве вас да ве прашам тука најтАчни сте. :D
    Добро утро.
    Да носам дете на градинка и ќе се дружиме.:D

12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

И јас ја пратив денеска малата во градинка, требаше од понеделник, ама викам ај да смогнам сили, да земам здив, на момент се осетив како немајка дека за 2 дена ја праќам..ама ми требаше сила да смогнам малце. И му викам на мажот ми, да пуштам правосмукалка и џогер, па ќе седнам..се фаќа за глава, вика улава ли си..легни спиј :D Ама да си завршам обврски ја прво :D

13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Добро утро. Јас чистев денес, веќе неколлу дена се нафаќам да чистам ама се нешто не ми е арно и денес се разбудив со елан шо викат старите, немав некои потешкотии и викам ај додека ме држи ова доброво да зачистам па и тепуси тресев, правосмукалка уклучив, џогирав, купатилото го исчистив и седнав, саат и 15 мин ми одзема вкупно, а каде е прашината во сите соби ? Ај утре тоа. Треба и јадење да правам сега па ќе дојде 1 саат да идам по син ми и толку е. Треба да ги средам шкафовите кај нас во спална, сакам бебешките работи да ги ставам на некој рафт, да ми се близу, кај син ми во соба не можам да одам нон дтоп он си има негов шкаф и не се собираат таму.
    Треба и да ги извадам чаршавчињата, ќебенцата, крпите тетра, имам доста ама искрено ме мрзи :doh: ај денес ај утре се оставам, а треба да се среди да не трчам во последен момент еве 8ми месец го тераме. Битно пелени и влошки за во болница си земав па другото лека полека. Млеко не знам какво да земам, на Хипп е добро мислам, син ми израсна со него. Го има и тука ама мислам поскапо е, а јас сакам мало паковање оти надам се дека ќе дојам, ова за во болница само додека ми надојде млеко, може ќе треба 2-3 дена додека ми дојде, дај Боже и одма да ми дојде да не мора да и давам вештачко ама за секој случај да си имам јас со мене. Шишенца си земав на Нук и цуцли. Полека полека спремам. Шо да правам :)

Sexybaby86, mal.ecka, dunika and 9 others like this.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

И јас ги користам на Нук, некако најубави ми се, и купив мало паковање на Хипп млеко додека да стаса млекото, пошто сигурно ќе му треба ден-два барем со воа. За првото ми стаса околу 3 ден, до тогаш си беше на адаптирано, ама и ставена беше да цица цело време. Арно си направила :)

15. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

37+2 denesniot ctg do 35.. dobro li e kako e... dadete nekoj komentar :^)

16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Не можам да те разберам..на цтг ти покажува контракции до 35 ? Ако е тоа..тогаш не му се мисли, така и треба да биде, си се спрема телото. Ама и со такви контракции можеш да си го надносеш да знаеш, тоа не е никаква индикација дека породот ќе биде за брзо. А од друга страна, е добар знак, дека телото веќе почнало да се спрема. Јас имам секој ден, многу чести, и доста на живци ми одат више. Малку се досадни, ама тоа е..

Vikk22 likes this.
  17. lovely12

lovely12 Популарен член

Како ви се леукоцитите, колку толерираат покачени да бидат?

18. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Ja kako sto znam ovoa zelenoto e kontrakcii..mozda i gresam:^) nadam se deka nema da go nadnosam oti 5 kila ke se rode :D:D molam se so pobrzo da izleze, ne mozam veke sve zivo me bole :nod:(waiting)

Attached Files:

19. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Да, со другите ми дојде млеко дури дома кога се вративме, после 4 дена, шо ако одма штом се родија ги ставав на града кога немаше ништо, шмукаа на празно, тек дома почна жолтото да се лачи и после ми дојде млеко, затоа сакам да земам вештачко за почеток.
    А дали знаеш која е цената на Хипп 1 во Мк? Да порачам кога ќе дојде татко ми да ми донесе од таму ако е поефтино.
    Тука има од 600 гр само, од 17-20 евра е цената по аптеките шо гледав.

Dikinzi likes this.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Зошто 5 кила ? Викаат ли дека е големо ? Знам како ти е..ама издржи уште малце :D