1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    6.175
    Па размислувам за Велес, со господ напред само :D Ти која недела беше ?

Со првото во Чаир се породив, носев за секој случај, таму го дохрануваа, па дома само неколку пати и дадов.
    Со второво планирам Велес, од некои муабети, на некои им даваат на некои не, и затоа решив пак да земам, да не си играм играчки. Па ако треба арно , ако не уште по убаво :D

2. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    2.276
    Здраво дали некоја го има пиено, значи неколку недели се мачаам и сега случајно на фб ми излезе ова како да знае и тој дека само тоа читам и барам :D
    Па Ве молам ако некоја има искуство ?

Прикачени фајлови:

3. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.628
    @Dikinzi која недела си ?

4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    6.175
    39+3 денеска.

На Mantub, Veki4kaa, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.628
    колку разлика ќе се дечињата?
    и јас сум со второ ама јас сум 17 недела,ќе бидат 19 месеци разлика

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    6.175
    Ова за после пораѓај служи или за оние што си имаат мака ?

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    6.175
    Т'нко и кај мене :D Точно година и пол, 18 месеци :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.628
    леле исто сме :D:hug:

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    4.017
    Допаѓања:
    9.457
    И мене ми се погоди она. Малце е дрска на моменти, ама добро поминав и јас :D

10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    6.175
    Ќе ти кажам како ќе преживувам :rofl:Во фаза е на зборување, се ја интересира, се не копира, не смееме да прднеме :D Зима едни книги меки, со животни, со овошје зеленчук, и само ги врти на брзина, вика ВОА ВОА ? И покажува со прст :D И кажувам ја..а ако згрешам животно, стои на него уште и чека да се поправам :D Се пентери секаде, и на моменти е ептен залепена за мене, ама добар момент е што многу сака деца, и да си игра, па коа ќе дојде другово, ќе видиме што ме чека :D Имаш време ти уште малце, да му го донаучиш карактерот на малото и одприлика да знаеш на што си, и што ќе те чека :D

На ddevojce и Bella* им се допаѓа ова.
  11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.628
    исто истоо,ти пишав рефератче во пораче :$:inlove:

На ddevojce и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Цела вечер шетав релација спална детска, малата се будеше, за на крај у 5:30 сабајле да ми текне дека бебе не ми мрда у стомак, леле една паника ме фати, мрди така мрди онака, пипкај стомак, не знам шо ми стана ми се заврти нешто у глава и мм ми ме искара да не си правам филмови и стресови :sweat:;( ајде по едно време почна да претка, леле мислев се родив од олеснување :whew: шо ми бидна и сама незнам.

@Dikinzi вчера ја зедовме од градинка и бевме да резервираме за роденден у една куќа за мебел најгоре има за славење на детскио родендени. Поминавме низ бебешкиот дел со креветчиња се така средено убаво, велам и мама ќе направи сега магија и нашето бебенце ќе има исто такво креветче. И ајде едвај чекаше да дојде дома леле кога виде :inlove: радост скокање среќа, цел ден играше со креветчето и со нејзините бебиња, ја пушташе таа вртелешката со музика абе радост. :hug::lol:

ве читав за шишињата. Јас од пакетот што го добив од една дрогерија имав внатре од нук шишенце, и плус од колегите и колешките на мм, ми направиле голем подарок со разни бебешки ствари и шишенца од марката на дм. Не сум купила адаптирано млеко бидејќи ако уште у болницата нема воспоставено лактација таму дават со шприцеви млекце. Ако и дома немам млеко тогаш ќе земаме. Со ќерка ми имав две шишенца и тоа кога почна да јаде веќе каши, шишенцата за водичка и беа и ако требаше да одам некаде се молзев во едното. Водичка со лажичка и давав да пие по малку додека бевме на доење само. А цуцли имам на авент купено. Мн бев задоволна од нив со ќерка ми и сега зедов од истите.

@Bella* поарно прај си заби со анестезија, без адреналин или тој шо ти е со лек одложи го малку понатака, не се стегај. Јас имам еден скршен заб доле шестката јадејки коска од маслинка го скршив ( мислејќи е мелено месо соберав се од чинијата и коската од маслинката и отиде забот читај ќорава :!::!: :rofl::rofl::rofl:) и една осмица ми е со кариес ама крај на март закажав и за двата да одам. Тој долу не ме боли оти е умртвен ама осмицата ми се полни со храна и стално го чистам со конец, ако ме фати недај боже ќе одам.

На dunika, Dikinzi, Ann.loves.you и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.628
    :D:D:D како успеа бре со маслинка хахаха :rofl:
    абе мене неподносливо ме болеше и затоа појдов да го правам,ми ставаше два пати лек незнам зошто првиот пат со анестезија,вториот пат без анестезија и сега трет пат за пломба рече
    иначе немале без адреналинска анестезија |(
    а ќе речеш во Ендомак одам се е приватно и ептен јака ординација а немаа безадреналинска глупости..
    ем за лек платив 3000 мислам wtf :drunk: цел живот одам таму,ама сега го претераа со цени,уште пломба и не ме гледаат...:)

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Да, хахахах, јадев мусака и тие коските од маслинките ги ставав у друга чинија, а една некако залутала у чинијата, со последното залче да го соберам меленото месо ми се виде и коската месо и така го жвакнав и отиде половина пломба, пола заб стои, а др дел шо беше пломба отиде :rofl:(facepalm)

На Dikinzi и Bella* им се допаѓа ова.
  15. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    И јас :D

На Dikinzi, Veki4kaa и eta им се допаѓа ова.
  16. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па на мене ми го оставиа бебето да си биде нон стоп со мене , сестрите доаѓаа на 3 часа да го дохранат т.е влегуваа и прашуваа дали сакам да го дохранат со образложение дека се уште не ми надошло убаво млекото.. јас си го пресоблакав, јас го облакав.. му менував памперс и среќа во мојата соба имаше кадичка и топла вода па си го бањав.. но прво прашав од сестрите дали може и дали ќе сака да ми покаже како, зошто сум неискусна и прворотка ... го земаа бебенцето само да му прават испитувања и да го боцнат (вакцините кои требаше да ги прими)...педијатарот секое утро доаѓаше да го зирне да го измери... и така функционирав дур бев на клиника..

На Dikinzi и Thallia им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Kallias2 морат да имат у болница млекце за беб. Ако е така сама да носиш од дома млеко, ќе ти треба и топла вода, некаде каде шо ќе ја топлиш водата итн. Не се секирај.

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не ми изгледаше ко дрска туку како строга.. тераше по нејзино.. значи 3 часа ме мачеше да се породам природно иако имав многу компликации и од икс причини синко се качи мн високи, искочи од родилен канал.. скроз под градите дојде.. тешко дишев, немав сили за ништо .. така 3 часа ме мачеше и кога и побарав царски она не ми дозволи демек треба приордно да се породам поарно било за мене.. а на страна со Зулбиери и Калчев се шушкаа и им се гледаше паника и исплашеност на лицето.. но ете некако успеаа да го спуштат синко пак долу за со рака да го извадат од стомак.. (Калчев притискаше на стомак, Зулбиери и Адела со раце буквално го извлекоа синко) среќа па се се заврши добро...

На lavinija28, Thallia, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    26+1 Сум денеска. а зошто не се пораѓаш чаир ? не си задоволна?

Вие каде ќе се пораѓате ? која недела сте? :inlove:

20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Рано ми е мене. Денес 13+0 сум. Со првото во Ремедика а и сега планирам таму. :)

На eta, Veki4kaa, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.