Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Jas planiram vo Veles, se nadevam nema da ima potreba od sk. Inaku sum 21+

На Veki4kaa и Dikinzi им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    7.706
    Да де така, строга може е подобар збор. На почетокот ме искара кога ме проверуваше колку сум отворена и и кажав дека ми е страв да сум непослушна, па после на шала ја тераше. И јас така со асистенции од сите страни се породив, иначе тешко одеше :sweat:

3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Големка е кај тебе, разбира више и се радува :D Ама цуца мила, кој знае колку веселка била :inlove:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Мешиња од која недела почнавте да купувате по нештичко за бебето?
    Свеќи ми е премногу старомодна многу ми иде на нерви да не сум купувала ништо,штом си имал пари лесно било за 1 час се ќе се купело...
    А кога сум низ град кога гледам бебешки работи се топам од мераци,и секако нема да ја слушам но штом го дознаеме полот ќе си купувам по нешто на пример боди,шпикознички :inlove: ситни работи (колку за првите денови да има со што да си го облечам) но ништо пред неа нема да кажуваме оти немам нерви да се расправам,така се договориме со мм.И сама сум свесна дека нема уште во 20та недела да купам креветче и количка тоа ми е во план за најпоследно(пред пораѓај),а кога сме кај креветче и количка пред некој ден мајка ми беше на гости и во муабет мајка ми кажа да сме си одбрале што сакаме и какво сакаме и кога ќе сме решиле да купеме да и кажеме за со татко ми да го купиле мерак им било плус дека прво внуче и тоа после 9год абе ќе снесата од радост :rofl: и тогаш свеќи одма паника НЕ НЕ никакво купување да се роди па кога ќе се роди потоа купување,и тогаш јас и се спротиставив и и викам е како да не сигурно ден два по порагај нема бебе дома да оставам и да шетам по продавници,и додека да купам детето нема да го шетам и по гарнитура да го ставам да спие...Осеќам дека ќе проба да изиграва мајка :@ уште сега почнува да ни се меша
    Се извинувам на долгиот пост ама морав да се искажам :hug::hug:

На Suzzicka, Dianas, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Да си купите се. Прв пат си мајка наместо да уживаш во најубавото нешто во живот, таа затуцана и проста нема сигурно да ја слушаш. Ко родила таа си правела како мислела, не ја рецкај

На LadyC, Dikinzi, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  6. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ја штом дознав пол, одма си купив нешто симболично, дека женско прво. И остаивме за на крај к ние. И што? Оди шетај у 9ти со подувани нозе, сигурно..катастрофа,едвај дишев. Оди купи си, ич да не ти чуе @Dance27

На Maja92@, Dikinzi, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    7.706
    Е така ако гледаш чекај да се роди, никогаш ништо не треба унапред да си планираш. Јас кога влегов во 8ми почнав поинтензивно да купувам, претходно нешто ептен од мерак ситно. Рачунај на крај тешко ти е да шеташ и се уморуваш лесно. До почеток на 9 гледај се да е спремно..

На Dikinzi, dunika, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    Јас од 5ти месец почнав да си купувам. Таква сум а и мм е таков сакаме се да ни е на време спремно не да трчаме во последен момент и да купиме колку да се купи без да уживаме.
    После испадна да морам да лежам и ако не си купев се со мерак порано сега ќе ми беше криво, други ќе ми пазареа и ќе ми праќаа слики по вибер. Не слушај такви муабети, и мене ми викаа дека е рано да не сум купувала ама не има давав важност. Ако си имаш твој пари и не зависиш од никој прави како што мислиш дека е правилно

На Dikinzi, dunika, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Јас првото боди го купив во 5ти месец, многу имав мерак многу беше слатко и морав. Инаку сега сум 33+1 и имам купено некои алиштенца (не многу затоа што сестра ми имаше машко па тие ќе ги користиме за почеток, секако бргу ги растат).. исто си купив и гнездо и алиштенца за од болница :inlove:, релаксаторот ќе ми го позајми сестра ми. За количка креветче, транспортер, коритце тие работи планираме за отприлика 2 недели да купиме здравје. Нема зошто да се стегаш само убави мисли :* Гледам и мајка ми почнала по нешто да му купува на бебчо многу се слатки малите работи ми се иде се да изнакупам :D

На Maja92@, LadyC, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    7.706
    Па нешто у стил немој на нероден Петко капа да му кроиш, чекај прво се да биде во ред. Да не искобиш нешто. Мои претпоставки :D

На Brpbrp, Dikinzi, Jana06 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас сум 19та недела и кога ќе видам нешто што ми се допаѓа си купувам, дали чорапчиња, боди, имаме дури и една тропалка :D кога ми кажаа дека е женско од мерак розевко боди купив... Ни кажуваме,ни покажуваме со мм... Само си се радуваме... И се надеваме и се молиме да биде се' во ред до крај, дедо Боже да не чува, нема друго. Си читам тука во темата Што се е потребно за новороденче па си разгледувам и за други работи кога шеткаме. Уживај си, не обрнувај внимание на зборувањата од страна и прави си како ти е ќеф и како тебе ти одговара, ти си мајката. Сигурно нема кога ќе излезеш од болница да трчаш креветче (или што и да е) да бараш, нели?

На Ann.loves.you, dunika, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    19.862
    Ако ги прашаш викаат е така не било убаво, тоа влече корени од дамна кога многу бебиња им умирале заради несоодветни услови и пораѓање по дома со бабици ( Самоучени). Па демек да не " урочеле, ѓаолот да не го буцкале". Па затоа чекале дали се ќе биде во ред со бебето па тек после спремале.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    И мене ова ме интересира.
    Покачени ми се, 11,3 ми се, а референтната вредност е до 10.
    Утре да видам матичен што ке каже

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ај и тука да пишам, поактивни сме
    Некоја искуство со стрептокока?
    12+2, денес ми стигнаа рез од уринокултура и имам бактерија. Пишав на докторката, дур чекам одговор се јадосувам...

15. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Ма не ја ставам на акл на мм му реков кај одиме,што правевме,што купуваме на никој ни збор...И така ќе правам

На Dikinzi, dunika и Thallia им се допаѓа ова.
  16. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139

17. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    И ние сме такви се сакаме да ни е на време и со мерак да си купиме што ни се допага....Плус и дека долго чеканот бебче е.Си имаме свои пари да иако во иста куќа живееме делени сме и од никој не зависиме

На Dikinzi, Nairobi88 и eta им се допаѓа ова.
  18. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Нормално дека кога ќе излезам од болница не планирам да шетам по продавници, тогаш ми е период на запознавање со бебчето,тоа и го реков на свеќи и поново добив одговор: "за што сум јас" демек она ќе отишла ќе купела.Јас пак и се спротиставив твојот вкус и мојот не е исто и како сакам така ке си го средувам моето дете.Потоа мм ми вика остави нека си збори а ние ќе си правиме како ни одговара.Така и ќе биде

На Dikinzi, dunika, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    7.706
    За што си ти.. За ако ти побараат помош а не да се наметнуваш. Немој да си ја послушала, кај ќе купуваш откако ќе се роди бебе. Мерак си е да си купиш што ти се свиѓа, не е работата се од едно место одеднаш она да купи |(

На Dikinzi и Thallia им се допаѓа ова.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Уф нема шанси да ја слушам.
    Ова го чекам цели 9год и веќе си имаме ,,бележано,, неколку парчиња облека и за машко и за девојче па со душа чекам да дознаам што ќе биде и мислам дека кога ќе дознаам уште од излегување од преглед право во шопинг ќе завршам :rofl:
    Тешко постигнав бременост па максимално ќе уживам,од кај знам дали повторно ќе можам да забременам...така да не дозволувам да ми наредуваат :shake:

На Brpbrp, Dikinzi, dunika и 5 други им се допаѓа ова.